TV-Nyt

Europa Set Ovenfra

28 aug 2022 21:00
National Geographic


National Geographic tager på en eksklusiv tur rundt i Danmark, når EUROPA SET OVENFRA ruller hen over skærmen d. 28. august. I afsnittet kommer vi tæt på nogle af landets kendte såvel som skjulte skatte – alt sammen oppefra med unikke og betagende droneskud.

Se med fra luften, når National Geographic igen tager seerne med op i højden og viser Europa frem oppefra. I fjerde sæson af EUROPA SET OVENFRA begynder serien i Danmark og tager derefter rundt i Europa.

National Geographics eksklusive serie består af i alt seks afsnit og byder på spektakulære oplevelser, når den fremhæver lokal kultur og historiske landmærker gennem Danmark, Skotland, Rumænien, Bulgarien, Belgien og Serbien. Alt sammen ved hjælp af skarpe droneskud, så betagende natur og bygninger kan opleves på en ny og unik måde for de fleste. Serien maler et billede af de områder og mennesker, der giver kontinentet liv. Bliv klogere på landenes traditioner, ingeniørarbejde, arkitektur og sprudlende natur, der har været med til at forme Europa. Det er alle elementer, som er med til at skabe det moderne samfund i dag.

I det danske afsnit kommer seerne en tur rundt i landet og oplever ikoniske og kulturelle perler, der måske endda er ukendte for nogle danskere. Oplev alt fra Bornholms gyldne rapsmarker i øst til Aalborgs moderne gadekunst i nord. På Læsø får seerne indsigt i det traditionelle stråtag, og mod Lolland i syd bliver der sat fokus på den imponerende Femern-tunnel, der skal strække sig hele vejen til Tysklands fastland. Et fascinerende projekt der betyder, Danmark kan bryste sig med verdens længste tunnel, når den står færdig.

Tag med på den spændende rejse, når det danske landskab og kultur udfoldes ovenfra; fra det ikoniske Kronborg Slot og vagtskiftet ved Amalienborg til det revolutionerende Copenhill, når EUROPA SET OVENFRA zoomer ind på Danmark d. 28. august på National Geographic.

Natur, arkitektur, historie og moderne opfindelser omfavner de europæiske kulturer

EUROPA SET OVENFRA krydrer natur, arkitektur, historie og moderne ingeniørarbejde, når serien drager rundt på kontinentet. Efter afsnittet om Danmark tager serien til Øst Lothian, hvor den rå, skotske natur kan opleves i sin pragt, for efterfølgende at følge et hold arkæologer i Glen Coe, der rekonstruerer et traditionelt skotsk klanhus ved hjælp af stavnens lokale materialer.

I Serbien får du mulighed for at være med, når ingeniører transformerer hovedstadens havnefront med nye skyskrabere, der skyder i vejret sammen med andre inspirerende projekter. Kom med til en af Europas største lysfestivaler i Belgien, Ghent Light Festival, hvor artister fra hele verden samles hvert år for at udsmykke gaderne. Og i Bulgarien tager serien med, når meteorologer trekker hele vejen til vejrstationen Musala, der ligger tre kilometer over havoverfladen på Bulgariens højeste top. Til sidst kan du opleve Rumæniens prægtige natur og traditionelle byggestil, når et hold restauratører arbejder på at redde trætaget på en kirke i en af Rumæniens dale ved Karpaterbjergene.

Afsnit 1: Danmark – søndag d. 28. august kl. 21.00

·      Skibakke på kraftværk – Vi tager med vintersportsentusiaster til Copenhills skibakke i København – en tør skibakke, der er bygget på toppen af et kraftværk.

·      Legoland – Medarbejderne hos Legoland i Billund har bygget et miniaturesamfund, der er fyldt med nationens mest ikoniske vartegn.

·      Gadekunst – Kunstnere i Aalborg maler kæmpe malerier på siden af bygningerne og forvandler byen til et levende kunstgalleri.

 

Afsnit 2: Skotland – søndag d. 4. september kl. 21.00

·      St Andrews – Greenkeepere og honningbier, der summer om blomsterne i Øst Lothian.

·      Rekonstruktion af skotsk klanhus – Et hold af arkæologer i Glen Coe, der rekonstruerer et traditionelt skotsk klanhus ved hjælp af stavnens lokale materialer.

·      Havturbine – Vi følger et ambitiøst ingeniørprojekt, der er ved at installere en havturbine ved øen Orkney, som udnytter havets kræfter til at generere elektricitet.

 

Afsnit 3: Serbien – søndag d. 11. september kl. 21.00

·      Skulpturpark – Store, udskårne monumenter kaldet spomeniks fylder den store Kadinjaca Memorial Park, der er bygget til minde om de kommunistiske soldater, der kæmpede mod nazisternes besættelse under anden verdenskrig.

·      Golubac fæstningen – Befæstet middelalderby.

·      Transformation af urban havnefront – I Beograd slutter vi os til ingeniører, der transformerer hovedstadens urbane havnefront med nye skyskrabere og andre inspirerende projekter.

 

Afsnit 4: Belgien – søndag d. 18. september kl. 21.00

·      Atomium – Vi følger vinduespudsere, der hænger i reb, mens de vasker vinduerne på Bruxelles science fiction-lignende museum Atomium – et museum, der er bygget som et emblem til verdensmessen i 1958.

·      Ghent Light Festival – Artister fra hele verden samles hvert år for at udsmykke gaderne i Ghent med lys. Festivalen i Ghent er en af de største lysfestivaler i Europa.

 

Afsnit 5: Bulgarien – søndag d. 25. september kl. 21.00

·      Buzludja mindehus – Vi slutter os til et hold af bygningsrestauratører, der redder Bulgariens mest kendte og samtidig forladte bygning – et vartegn fra kommunisttiden i 1981.

·      Musala vejrstation – Vi følger nogle meteorologer, når de trekker hele vejen til vejrstationen Musala, der ligger tre kilometer over havoverfladen på Bulgariens højeste top.

 

Episode 6: Rumænien – søndag d. 2. oktober  kl. 21.00

·      Restaurering af trækirke – Restauratører arbejder på at redde det traditionelle trætag på en kirke i en af Rumæniens dale ved Karpaterbjergene.

Folkets frelsende katedral – Vi følger et hold af ingeniører, der arbejder på at redde katedralens guldkupler

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: National Geographic presse
Løbet tør for ting at streame? Tjek hvad du kan se i biografen her
Back to top button
Close

Adblocker registreret

Kære besøgende, DIGITALT.TV er et énmandsforetagende, der er afhængigt af reklameindtægter for at kunne fortsætte driften. Jeg beder dig venligst om at deaktivere din Adblocker på denne side. Uden reklameindtægterne har jeg desværre ikke mulighed for at holde siden kørende. På forhånd tak for din forståelse og støtte. Webredaktør Bo Kjærgaard