StreamingnytTV-Nyt

Dansegarderoben

- ny dansk TV 2 serie fra 29. januar på TV 2 Play

Dansegarderoben er titlen på TV 2’s nye danske drama serie, der har premiere 29. januar på TV 2 Play og ugen efter på TV 2.

Serien, der er på 8 afsnit, sætter fokus på de dansepiger, vi kender fra Cirkusrevyen – også kendt som Kaas-kræs, da Preben Kaas var direktør for revyen. ‘Dansegarderoben’ er en ensemblefortælling om otte kvinder, og hovedrollen som dansepigen Sussie spilles af Marie Bach Hansen, mens de øvrige dansere spilles af Mille Lehfeldt, Olivia Joof Lewerissa, Marie Reuther, Andrea Heick Gadeberg, Nanna Finding Koppel, Coco Hjardemaal og Rebecca Rønde Kiilerich.

I andre roller ses Anders W. Berthelsen, Jakob Oftebro, Esben Dalgaard, Louise Mieritz, Ditte Hansen, Annika Aakjær, Helle Dolleris og Andreas Bo.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

‘Dansegarderoben’ er skrevet og instrueres af Ditte Hansen og Louise Mieritz.

Dansegarderoben – det handler den om

Vi befinder os i 1975. Preben Kaas har udfordringer med revyens store trækplaster, Dirch Passer, og koreografen Tutter skal finde de rigtige dansepiger, så publikum bliver både underholdt og pirret. For Sussie, der er tidligere konkurrencedanser, er det altafgørende at få jobbet, som kan ændre hendes liv.

Serien vender kameraet mod pigerne og zoomer ind på de letpåklædte kvinder, der står bag de store stjerner i Cirkusrevyen. De var danserinder og en fast bestanddel i den danske revytradition.

Serien bliver en energisk cocktail af humor, smerte, show og sammenhold serveret på en moderne måde, for selvom tidsbilledet er 1970’erne, er det ikke en museumsserie.

– ‘Dansegarderoben’ bliver underholdende og vedkommende, og med serien genfortæller vi et stykke Danmarkshistorie og gør bagudrettet op med den blinde vinkel, der reducerer kvinden til statist i verden. I disse år er vi er i gang med et paradigmeskifte, og derfor er der plads til nye fortællinger og et kritisk blik på fortiden, fortæller de to ophavskvinder til serien, Ditte Hansen og Louise Mieritz, og fortsætter:

– De seneste år har vi med MeToo-bevægelsen erfaret, at der stadig er en tavshedskultur, der skal gøres op med. Kvinder har stadig brug for at dele deres fortællinger og blive troet på for at finde styrke til forandring. Ved at placere vores historie i 1975 perspektiverer vi op til nutiden og forstår, at det ikke er noget, vi løser på én dag, fordi sexisme desværre er dybt forankret i vores kultur og vores historie. Derfor er det vigtigt, at vi taler om det, laver historier om det og ikke bliver tavse igen.

Mere om karaktererne i Dansegarderoben

Sussie (Marie Bach Hansen)
Sussie (Marie Bach Hansen) Foto: Tine Harden/TV 2

Sussie (Marie Bach Hansen)
Sussie (29) er gift med Robert, som hun har kendt, siden de var ganske unge, hvor de også dannede par i standarddans på højt niveau. En skade i Roberts hofte slukkede parrets drøm om at vinde VM, og nu bor de i et parcelhus på Amager med deres lille datter Rikke. Bag parcelhusets mure er alt langtfra lykkeligt, og Sussie har ikke delt sine hemmeligheder med nogen. For det, hun oplever, er både skamfuldt og ydmygende. Men inderst inde ved Sussie godt, at hun må væk.

Ulla-Berit (Mille Lehfeldt).
Ulla-Berit (Mille Lehfeldt). Foto: Tine Harden/TV 2

Ulla-Berit (Mille Lehfeldt)
Ulla-Berit (35) er garderobens ukronede dronning. Hun er landskendt fra tv og er med tiden blevet en del af det danske jetset. Ulla-Berit elsker livet på Cirkusrevyen, og alt hvad det indebærer af fest og opmærksomhed. Det går hende dog mere og mere på, at de andre dansepiger bliver yngre og yngre. Èn af dem er ovenikøbet hendes eksmands nye unge kæreste Mimi.

Vibeke (Olivia Joof Lewerissa)
Vibeke (Olivia Joof Lewerissa). Foto: Tine Harden/TV 2

Vibeke (Olivia Joof Lewerissa)
Vibeke (27) er garderobens intellektuelle. Om dagen læser hun dansk på universitetet, og om aftenen danser hun på scenen i Cirkusrevyen. Det er andet år, Vibeke er med i dansetruppen, og for hende er det gode og nemt tjente penge, der forsøder studielivet. Men hun er også fascineret af sin roommate, der er politisk aktiv i rødstrømpemiljøet. Og så kærester hun med karismatiske Olaf, der kæmper for bønderne i Chile.

Mimi (Andrea Heick Gadeberg)

Mimi (Andrea Heick Gadeberg).
Mimi (Andrea Heick Gadeberg). Foto: Tine Harden/TV 2

Mimi (20) hedder egentlig Margrethe, men har valgt sig et kunstnernavn, for hun drømmer om en dag at blive skuespillerinde. Mimi står hver dag i kulissen på revyen og kigger ind på skuespillerne på scenen. Hun kan alle replikkerne, og i garderoben laver hun show for de andre, når hun imiterer Kim Larsen og Mogens Glistrup. Mimi er kæreste med Harry, som er Ulla-Berits eksmand.

Joy (Marie Reuther)

Joy (Marie Reuther)
Joy (Marie Reuther). Foto: Tine Harden/TV 2

Joy er revyens yngste danser med sine kun 17 år, men til gengæld er hun den bedste. Selv om dansen fylder i Joys liv, er det aldrig en reel mulighed som levevej i hendes univers. Faktisk er Joy slet ikke klar over, at man kan tjene penge på at danse. Joy skal giftes med den lidt ældre Arne (24), der elsker Joy. Og naturligvis skal den lille lejlighed snart fyldes med småfolk.

Diana (Nanna Finding Koppel)

Diana (Nanna Finding Koppel)
Diana (Nanna Finding Koppel). Foto: Tine Harden/TV 2

Diana (26) er født ind i dansefamilien Seedorff med mor Tutter, som også er Cirkusrevyens koreograf. Tutter har udnævnt Diana til at være dansekaptajn på årets revy. Et job, Diana hader og ikke er specielt egnet til. Det er desuden en dum dobbeltrolle: Er hun én af danserne i ensemblet, eller er hun koreografens forlængede arm? Diana lever også med en skjult side, om ingen må kende til. Heller ikke hendes kæreste, Uffe.

Åse (Coco Hjardemaal)

Åse (Coco Hjardemaal).
Åse (Coco Hjardemaal). Foto: Tine Harden/TV 2

Åse (24) er uddannet klassisk balletdanser på Det Kongelige Teaters Balletskole. Hun blev korpsdanser efter aspirantuddannelsen og har danset i kompagniet, fra hun var 18 til nu, hvor balletmesteren har fyret hende. Men udover Det Kgl. Teater, er der ingen jobs at få som klassisk danser i Danmark. Så hun må være kreativ og går til audition på Cirkusrevyen.

Henny (Rebecca Rønde Kiilerich)

Henny (Rebecca Rønde Kiilerich).
Henny (Rebecca Rønde Kiilerich). Foto: Tine Harden/TV 2

Det er andet år, at Henny (27) er med i revyen. Hun er en af Preben Kaas’ favoritter med sin sensuelle udstråling. Henny ryger en bønne både før og efter forestillingen, men mest fordi hashen tager toppen af de smerter, hun får i kroppen af de mange timers dans. Hun kan indimellem virke fraværende og en lille smule passiv, simpelthen fordi hun er skæv. Hun er en virkelig god kammerat, der tilbyder både netstrømper og sminke til sine kollegaer, og hun er altid klar med en hjælpende hånd.

Preben Kaas (Anders W. Berthelsen)

Preben Kaas (Anders W. Berthelsen).
Preben Kaas (Anders W. Berthelsen). Foto: Tine Harden/TV 2

Preben Kaas (45) er chef, instruktør og skuespiller i revyen. Han er gift med Anne Mari, som han bor sammen med i en villa med swimmingpool i Rødovre. Preben både skriver, instruerer og spiller med i revyen. Han tilbringer derfor det meste af sit vågne liv på revyen. Han er hele teltets kraftcenter og samlingspunkt. Han har magten, men også evnen til at spotte talent og hyre de rigtige mennesker.

Robert (Jakob Oftebro)

Robert (Jakob Oftebro).
Robert (Jakob Oftebro). Foto: Tine Harden/TV 2

Robert (33) er gift med Sussie, som han omtaler som sit livs kærlighed. Han er flot, charmerende og veltalende og beundret af de mange kvinder, der kommer i hans frisørsalon. Men Robert har også en anden side, som kun Sussie ser. Han er kontrollerende, og han tolererer ikke at blive afvist eller få modstand. Derfor var det også et slag for ham, da en skade stoppede hans drømme om at vinde VM i standarddans.

Tutter (Louise Mieritz)

Tutter (Louise Mieritz).
Tutter (Louise Mieritz). Foto: Tine Harden/TV 2

Tutter (50) er koreograf på Cirkusrevyen. Hun er som enlig mor til Diana og eneejer af danseskolen ‘Seedorff Dans’ vant til at styre og bestemme. Hun er noget så sjælden som en kvindelig koreograf, og hun er helt bevidst om, at hun skal være dobbelt så god som sine mandlige kollegaer. Hun ved også godt, hvad det er for en opgave, hun skal løse i Cirkusrevyen; Pigerne skal først og fremmest være kønne: “Der skal være noget for husarerne.”

Arne (Tue Lunding)

Arne (Tue Lunding).
Arne (Tue Lunding). Foto: Manuel Claro.

Arne (24) er forlovet med Joy, som han elsker og beundrer for hendes humør, gåpåmod og tro på sig selv. Derfor er han også helt ok med, at Joy meddeler, at hun skal danse i årets Cirkusrevy. Han er faktisk helt enig med Joy i, at hun er den bedste. Lige så stille går det dog op for Arne, at Joys ‘danse-hobby’ betyder mere for hende, end han og deres aftale om at stifte familie gør.

Kate (Ditte Hansen)

Kate (Ditte Hansen).
Kate (Ditte Hansen). Foto: Tine Harden/TV 2

Kate (52) er Sussies mor og en vigtig del af Sussies liv. Som mormor står hun altid klar til at passe barnebarnet Rikke, og selvom hun elsker Sussie og ønsker hende alt det bedste, er der ting, hun ikke vil tale om. Kate bor alene og har hjemmearbejde som syerske for at tjene penge, som hun ikke har for mange af.

Jørgen Ryg (Esben Dalgaard)

Jørgen Ryg (Esben Dalgaard).
Jørgen Ryg (Esben Dalgaard). Foto: Tine Harden/TV 2

Jørgen Ryg (48) er Preben Kaas’ makker og bliver hentet ind til Cirkusrevyen, da Dirch Passer i stedet tager til Holstebro Revyen. Jørgen, der oprindeligt er jazztrompetist, er en vidunderlig komiker med en perfekt timing. Han er kendt for sine monologer, blandt andet ‘Enlig far’, som er med i serien, og hans roller er ofte portrætter af skæve eksistenser eller undseelige mænd.

Andre vi får at se i serien

 • Lily Broberg (Helle Dolleris)
 • Claus Ryskjær (Carsten Svendsen)
 • Ghita Nørby (Josephine Nørring)
 • Lisbet Dahl (Annika Aakjær)
 • Jimmy (Wahid Sui Mahmoud)
 • Tauber (Ellaha Lack) og Lotte (Ena Spottag)
 • Anne Mari Lie (Julie Christiansen)
 • Moneypenny (Tammi Øst)
 • Olaf (Simon Kongsted)
 • Marianne (Eva Jin)
 • Uffe (Niels Anders Manley)
29 jan 2023
TV 2 Play

Dansegarderoben TV 2 Play Stream her
Ugentligt frem til 19. marts 2023
Dansk, Drama Serie 2023–

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Dansegarderoben | 2023 (Denmark)

Medvirkende

...
Robert
MV5BMzEzMzAwNmYtNWVkMy00N2YzLWI3ODMtNGRkYmVjMjc4OGMzXkEyXkFqcGdeQXVyNTc4MDM2NDg@. V1 QL75 UX140 CR0,11,140,140
...
Sussie
MV5BMjYwMjA1OTQtZDVlZi00MTZlLTkzYTMtZDg2MDhkZWI0YzU0XkEyXkFqcGdeQXVyNTAyNjIyODc@. V1 QL75 UY140 CR35,0,140,140
...
Preben Kaas
MV5BMTgyOTg1NTgzNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTY4NzIwMDI@. V1 QL75 UY140 CR35,0,140,140
...
Ulla-Berit
MV5BZDZmZThiNjgtYTE1YS00Njk0LWE0YzctYTEzNWVmMzAwOWVlXkEyXkFqcGdeQXVyMjY0NTYwOTc@. V1 QL75 UX140 CR0,1,140,140
...
Tutter
...
Joy
...
Åse
name 2138558783. CB470041625
...
Diana
name 2138558783. CB470041625
...
Jimmy
MV5BZTI1NjJmMTgtYzc1MS00NmM4LTlkODEtZTc5NzhhOWQ4NzY2XkEyXkFqcGdeQXVyMTQ5NTc3ODA@. V1 QL75 UX140 CR0,12,140,140
...
Moneypenny
...
Kamma
MV5BOTgzODRiMTItMGRmMS00MGE1LTlmNWYtMzkyZTBiNTc5MThhXkEyXkFqcGdeQXVyOTMwMzQ4MjM@. V1 QL75 UY140 CR35,0,140,140
...
Jørgen Ryg
MV5BMjMzNzY4MjYyNV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjc5NzIwMDI@. V1 QL75 UY140 CR35,0,140,140
...
Kate
name 2138558783. CB470041625
...
Claus Ryskjær

Se alle medvirkende >>

Lande: DenmarkSprog: Danish

Læs også

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Back to top button