TV-Nyt

TV 2 på vej med ny dansk serie – Dansegarderoben

En ny, stor dansk TV 2-dramaserie er netop gået i optagelse og forventes at få premiere på TV 2 PLAY og TV 2 i 2023. Serien sætter fokus på de dansepiger, vi kender fra Cirkusrevyen – også kendt som Kaas-kræs, da Preben Kaas var direktør for revyen.

dansegarderoben ditteoglouise
Dansegarderoben i Cirkusteltet på Bakken.
Louise og Ditte instruerer.

‘Dansegarderoben’ er skrevet af skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz, som også instruerer og selv spiller med.

Dansegarderoben – det handler den om

Vi befinder os i 1975, hvor otte unge og kønne dansepiger er kommet igennem nåleøjet og har fået drømmejobbet i Cirkusrevyen. Serien vender kameraet mod pigerne og zoomer ind på de letpåklædte kvinder, der står bag de store stjerner i Cirkusrevyen. De var danserinder og en fast bestanddel i den danske revytradition.

Den danske revytradition er et stykke historie i sig selv og en tradition, som forfatterne elsker og er fascinerede af. Serien bliver en energisk cocktail af humor, smerte, show og sammenhold serveret på en moderne måde, for selvom tidsbilledet er 1970’erne, er det ikke en museumsserie.

– ‘Dansegarderoben’ bliver underholdende og vedkommende, og med serien genfortæller vi et stykke Danmarkshistorie og gør bagudrettet op med den blinde vinkel, der reducerer kvinden til statist i verden. I disse år er vi er i gang med et paradigmeskifte, og derfor er der plads til nye fortællinger og et kritisk blik på fortiden, fortæller de to ophavskvinder til serien, Ditte Hansen og Louise Mieritz, og fortsætter:

– De seneste år har vi med MeToo-bevægelsen erfaret, at der stadig er en tavshedskultur, der skal gøres op med. Kvinder har stadig brug for at dele deres fortællinger og blive troet på for at finde styrke til forandring. Ved at placere vores historie i 1975 perspektiverer vi op til nutiden og forstår, at det ikke er noget, vi løser på én dag, fordi sexisme desværre er dybt forankret i vores kultur og vores historie. Derfor er det vigtigt, at vi taler om det, laver historier om det og ikke bliver tavse igen.

Styrken i sammenholdet

Jobbet som dansepige i Cirkusrevyen var ikke kun et job fyldt med spotlight, lutter smil, fest og farver, men også et job på en helt speciel arbejdsplads med præstationsangst og benhård konkurrence. Serien er en fortælling om fællesskab og om at finde styrken i sammenholdet og ikke mindst modet til at forandre den situation, man er i.

Marie Bach Hansen i hovedrollen
Serien er en ensemblefortælling om otte kvinder, og hovedrollen som dansepigen Sussie spilles af Marie Bach Hansen, mens de øvrige dansere spilles af Mille Lehfeldt, Olivia Joof Lewerissa, Marie Reuther, Andrea Heick Gadeberg, Nanna Finding Koppel, Coco Hjardemaal og Rebecca Rønde Kiilerich. I andre roller ses Anders W. Berthelsen, Jakob Oftebro, Esben Dalgaard, Louise Mieritz, Ditte Hansen, Annika Aakjær, Helle Dolleris og Andreas Bo.

‘Dansegarderoben’ er skrevet og instrueres af Ditte Hansen og Louise Mieritz, og serien produceres af Apple Tree Production med Piv Bernth som executive producer og Dorthe Riis Lauridsen som producer, mens Jennifer Green er TV 2 executive producer.

Læs også

I samme kategori

Back to top button