TV-Nyt

Post Danmark Rundt på DR1

Post Danmark RundtDet er 25 år siden, at Post Danmark Rundt for første gang rullede gennem Danmark. I den anledning sender DR1 som noget nyt direkte fra etaperne, men man kan også møde DR i de fleste målbyer, hvor der er mulighed for at udforske sine egne evner på en cykel.

Der bliver ekstra flag på ruten i år, når cykelrytterne kører gennem landet i årets Post Danmark Rundt. Det er nemlig 25 år siden, at den første udgave af løbet fandt sted. I den anledning sender DR1 som noget nyt direkte fra etaperne, ligesom man kan holde sig opdateret om den seneste udvikling på dr.dk og i ’Post Danmark Rundt’ på DR1 efter den sene udgave af TV Avisen.

”Vi er utrolig glade for, at vi har mulighed for at transmittere løbet ud til rigtig mange danskere. Med live tv-dækning halvanden time hver dag bringer vi alle løbets store dramaer, når de sker, samtidig med at vi får mulighed for at vise det meste af Danmark fra vores helikopter i luften og fra motorcyklerne på landevejene,” fortæller Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder og ansvarlig for DR Sporten.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Et udfordrende løb
Man kan følge løbet direkte, når DR1 transmitterer live den 4.-6. august fra klokken 15.00-17.00. Den 7. august sender DR3 direkte fra klokken 19.00-19.45, hvorefter DR1 tager over til klokken 21.00. Lørdagens etape afslutter Post Danmark Rundt, og DR1 sender igen direkte fra klokken 14.10-16.15.

Henrik Liniger kommenterer etaperne på DR1. Han får selskab af Dan Frost, der er tidligere professionel cykelrytter, sportsdirektør og OL-guldvinder i banecykling.

”Det er lykkedes arrangørerne at lave et spændende felt med gode hold og stærke danske profiler. Der er lagt en rigtig god rute, som på bedste vis udnytter mulighederne for et udfordrende løb i dansk terræn. Det er nyskabende, så jeg glæder mig meget til at følge det hele. Den tredje etape omkring Vejle bliver især spændende. Den kan give rytterne udfordringer af hidtil usete dimensioner,” spår Henrik Liniger.

Søren Reedtz er vært om eftermiddagen, når DR1 sender direkte fra løbet, men vi får ham også at se sidst på aftenen, når han giver seerne et sammendrag af dagens etape i programmet ’Post Danmark Rundt’, der bliver sendt umiddelbart efter den sene udgave af TV Avisen.

Hop på cyklen
DR er dog også selv til stede i målbyerne Holstebro, Aarhus, Vejle, Frederiksværk og Frederiksberg, hvor DR Sportens Jens Jacob Juulsager vil byde danskerne velkommen i DRs store telt, der er opstillet tæt ved målområdet.

Her kan man selv hoppe på cyklen og prøve at cykle Danmark rundt i et virtuelt cykelspil, som er udviklet til årets løb. Det gælder om at være den første, der når fra Struer til Frederiksberg – på to minutter. Man konkurrerer mod familie, venner eller andre cykelinteresserede som en avatar af en kendt vært fra DR, for eksempel Henrik Liniger eller Kåre Quist, og man kan følge turen på en storskærm, der er opstillet ved cyklerne. Vinderen får en af de eksklusive gule drikkedunke fra DR Sporten og en tur på podiet, hvor man kan tage vinderbilleder.

For de otte-14-årige er der et lignende virtuelt cykelspil, men her kører børnene som en af DRs kendte børneværter; for eksempel Sofie Linde eller Joakim Ingversen.

Man kan også blive klogere på årets Post Danmark Rundt via de informationstavler, der er opstillet i teltet. Her får man blandt andet overblikket over, hvordan DR dækker løbet, der i år indebærer motorcykler på landevejen og en helikopter i luften.

Post Danmark Rundt 2015
4. august, 1. etape: Struer – Holstebro, 180 km 
5. august, 2. etape: Ringkøbing – Aarhus, 235 km 
6. august, 3. etape: Vejle – Vejle, 185 km 
7. august, 4. etape: Slagelse – Frederiksværk, 115 km 
7. august, 5. etape: Helsingør (enkeltstart), 13,6 km 
8. august, 6. etape: Hillerød – Frederiksberg, 155 km. 

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button