TV-Nyt

Politiske magasiner alle hverdage 18:10 på TV 2 News

TV 2 News Logo 2013TV 2 NEWS opruster dækningen af dansk politik og sender frem til valget faste magasinprogrammer på alle hverdage.

TV 2 NEWS understreger sit stærke fokus på dansk politik, når kanalen fra mandag 16. februar og frem til folketingsvalget indfører faste, politiske magasinprogrammer alle hverdage kl. 18.10. Fire af de fem politiske magasiner mandag-fredag er endda helt nye.

– NEWS sidder i forvejen solidt på den politiske debat, og med de politiske magasiner bliver det endnu mere tydeligt, hvor vigtigt dansk politik er for NEWS. Seerne kan være sikre på, at de kan få politik med perspektiv på NEWS hver dag, siger chefredaktør Mette Østergaard, TV 2 NEWS.

TV 2s nyhedskanal har tradition for stærke magasinprogrammer i dagfladen og den tidlige aftenflade, og det er også uden for andre kanalers primetime, at NEWS står allerstærkest. I de mange timer mellem kl. 22.30 og kl. 19.00 er TV 2 NEWS samlet set Danmarks tredjestørste kanal.

Fire nye politiske magasiner
Fire af ugens fem faste politiske magasinprogrammer er – som nævnt – helt nye. De supplerer det populære ’Tirsdagsanalysen’ med kommentatorerne Peter Mogensen og Michael Kristiansen, der under ledelse af studievært Anne Vig fortsætter med at diskutere den seneste uge i dansk politik.

En af nyskabelserne er et socialt medie-magasin med bl.a. Astrid Haug og Benjamin Rud, der er to af Danmarks førende eksperter i politik og sociale medier.

– Sociale medier som Twitter, Facebook og Instagram har fået en stadig større betydning for partierne, og Astrid Haug og Benjamin Rud kan vise seerne, hvordan politiske historier opstår, hvordan shitstorme håndteres af partierne, og hvem der via sociale medier overtager andres kampagner. Vi kommer til at vise seerne mere om trafikken på de sociale medier, end de umiddelbart kan spotte på egne profiler, siger Mette Østergaard.

I det nye magasinprogram ’Onsdagsduellen’ er studievært Peter Grønborg vært for debat om et højaktuelt emne med to centrale politikere – én fra hver blok.

Substans, historie og tendenser
Torsdag er Charlotte Beder vært på det nye program ’Indenfor murene’, hvor hun har de politiske kommentatorer Søs Marie Serup og Hans Engell i studiet. Og her bliver overskriften substans, historie og tendenser.

– ’Indenfor murene’ tager udgangspunkt i en aktuel sag på den politiske dagsorden. Serup og Engell sætter den i perspektiv. Vi tilføjer substans, historik og tendenser ved hjælp af vores faste eksperter og gæster i studiet, fortæller Mette Østergaard.

Fredag er det de politiske besserwissere, der står for skud. Programmet ‘Besser-wisserne’ har den politiske analyse i centrum og de politiske analytikere og kommentatorer som panel, bl.a. Elisabeth Svane, Troels Mylenberg, Anders Langballe og Lars Trier Mogensen.

– Vi holder kommentatorerne op på deres analyser. Gik det, som de forudsagde? Blev kommentatorerne spunnet? Eller var det rene banaliteter – ”banalyse” – kommentatorerne diskede op med? Det er nogle af de spørgsmål, vi stiller i det nye politiske magasin på NEWS, hvor vi giver den politiske analyse et serviceeftersyn, siger Mette Østergaard.

I panelet vil sidde skiftende politiske redaktører, analytikere og kommentatorer. Programmet har Peter Grønborg som vært.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button