Plads til mere HDTV fra Boxer

| torsdag 09. aug, 2012 13:47 | 8 Kommentarer

Boxer HDTVRadio- og tv-nævnet har givet Boxer lov til at slippe for at anvende Mobil TV formatet DVB-H (Handheld/håndholdt) på sendefrekvens MUX 6.

Oprindeligt lå det ellers i Boxers licensaftale med staten, at den svenskejede virksomhed skulle tilbyde DVB-H via den såkaldte MUX 6, men den DVB-H standarden er aldring blevet udbredt og er også opgivet i flere andre europæiske lande.

I stedet for at anvende MUX 6 til DVB-H, vil Boxer nu bruge frekvenserne til at sende mere tv i HD format via det jordbaserede tv-sendenet, der kan modtages via blandt andet stueantenner. Det oplyser ingeniøren.dk.

Boxer’s nye HDTV kanaler bliver naturligvis leveret via DVB-T2-standarden, som Boxer allerede bruger til at udsende HD-tv med i dag.

Fortsat et øje på mobil tv

Aftalen, som Boxer har indgået med Radio- og tv-nævnet,  indeholder dog stadig en forpligtigelse til holde øje med, hvad der sker inden for mobilt tv, og i den forbindelse om der skulle dukke teknologier op, der kan anvendes i kommerciel sammenhæng. En af mulighederne på det område er DVB-T2 lite, der, som navnet antyder, er en neddroslet udgave af T2-standarden målrettet mobile enheder. Det kræver dog at der dukker tilstrækkeligt med enheder op, som understøtter det for at det skal blive aktuelt for Boxer.

DVB-T2 lite testes allerede i Danmark af virksomheden Open Channel i København. Ifølge direktør i Open Channel Kenneth Wenzel så skulle der komme en Android-tablet, der kan vise DVB-T2 lite, på markedet i år, ligesom nye Sony T2-fjernsyn og set top-bokse vil indeholde teknologien.

Kilde: Ingeniøren.dk via recordere.dk

Del på:

Gemt under:: Boxer TV, Branche-Nyt, HDTV

Kommentarer (8)

 1. martin siger:

  Citat: Det kræver dog at der dukker tilstrækkeligt med enheder op, som understøtter det for at det skal blive aktuelt for Boxer.

  Det lyder relativt dumt. Jeg kan ikke huske nogle eksempler, som startede med at folk købte udstyr – for så at håbe på, at det kunne bruges!

  Det burde bare være et krav, at de tilbyder DVB-T2 Lite, så vi kan skubbe teknologien i gang. Når teknologien først tilbydes i en række lande, skal producenterne nok se på, at få udviklet nogle modtager-enheder.

 2. mich siger:

  Til gengæld sætter det måske gang i DR´s yderligere planer om at kunne sende HD, ikke mindst når DRHD nedlægges i det nye år

  • Bo Fredborg siger:

   Nyheden giver ikke umiddelbart plads til flere DR HDTV kanaler, eftersom frekvensen fortsat tilhører Boxer og dermed skal anvendes til at levere kodede betalings-tv kanaler.

   • reslfj siger:

    Men det er da tude skørt, at DR ikke fortæller, at de vil overgå til DVB-T2 og DVB-T udstyr derfor har indbygget en hurtig forældelse.

    Boxer skal bare ændre overskrift på listen over DVB-T modtagere til “Forældet udstyr der endnu delvist virker. Køb frarådes meget kraftigt”.

    Der er jo nogen, der ikke kan lugte ‘lorten’ uden at man fortæller dem meget højt, at det er en ‘lort’

    Der er ikke en reel prisforskel på DVB-T og DVB-T2 udstyr længere.

    Lars 🙂

 3. mich siger:

  Godt nok er der Hd på nogle af programmerne, men langt fra alle, og de skriver ingen steder, at DR1 kan sende HD 🙂 heller ikke i programoversigter

Skriv et svar