P6 Beat og P8 Jazz lukning udskudt

| fredag 20. sep, 2019 09:37 | 2 Kommentarer
p6 beat p8 jazz dab

Kulturministeren har fredag meddelt, at der er fundet 15 millioner kroner til at udskyde lukningen af radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz til udgangen af 2020.

DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, tager udmeldingen som udtryk for en fornyet politisk opbakning til public service.

– Det vigtigste for DR er fortsat, at der findes en samlet og langsigtet løsning på de udestående besparelser i DR på en kvart milliard kroner. Men jeg glæder mig over udmeldingen, og at den politiske tilgang til public service nu handler om at bygge op i stedet for det modsatte. Det er et positivt signal, siger Maria Rørbye Rønn.

I forbindelse med det medieforlig, den tidligere regering indgik med Dansk Folkeparti, blev DR pålagt besparelser på 20 procent. Den første fase af disse besparelser har DR allerede gennemført. Det betyder besparelser på 420 millioner kroner årligt. I den forbindelse blev der nedlagt omkring 400 stillinger, og flere tv- og radiokanaler samt en lang række programmer vil blive lukket. Med udmeldingen er der nu mulighed for at videreføre radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz i yderligere et år.

Meget stærke musiktilbud

Generaldirektøren uddyber:

– Det er glædeligt, at vi kan se frem til at få midler til at udskyde lukningen af de to kanaler med et år. Generelt har debatten jo tydeligt vist, at man ikke bare kan lukke programmer og kanaler uden at de bliver savnet. P6 Beat og P8 Jazz er meget stærke musiktilbud, som vi er ekstremt stolte af. Derfor må jeg også minde om, at vi nu taler om at udskyde en lukning. Hvis DR skal gennemføre yderligere besparelser, vil det ikke kunne gennemføres uden at få stor betydning for indholdet – herunder de to kanaler.

Kilde: DR presse

Stream 11 Discovery Networks live tv-kanaler – Prøv Dplay gratis 30 dage her

Del på:

Gemt under:: Radio og Podcast Nyt

2
Kommentarer

for at kommentere
1 Kommentartråde
1 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
kram5610

Typisk… nu ruller den nye regering vel langsomt besparelserne tilbage.

Public service er vigtigt. Men kanal som DR3 som stortset kun sender udenlandske film og serier har vel ikke meget med sublic service at gøre.

Per M

Så kan det vel være at der bliver nogle penge ledige til at de overlevende flow kanaler kan få noget ordentlig AC3 lyd, så at noget 5.1 lyd også kan komme på plads i film, serier og live transmissioner der har dette.
Jeg har oplevet at noget sport der blev vist hos DR skulle vise sig at have 5.1 lyd på de Tyske kanaler.