Radio og Podcast Nyt

P6 Beat og P8 Jazz lukning udskudt

Kulturministeren har fredag meddelt, at der er fundet 15 millioner kroner til at udskyde lukningen af radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz til udgangen af 2020.

DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, tager udmeldingen som udtryk for en fornyet politisk opbakning til public service.

– Det vigtigste for DR er fortsat, at der findes en samlet og langsigtet løsning på de udestående besparelser i DR på en kvart milliard kroner. Men jeg glæder mig over udmeldingen, og at den politiske tilgang til public service nu handler om at bygge op i stedet for det modsatte. Det er et positivt signal, siger Maria Rørbye Rønn.

I forbindelse med det medieforlig, den tidligere regering indgik med Dansk Folkeparti, blev DR pålagt besparelser på 20 procent. Den første fase af disse besparelser har DR allerede gennemført. Det betyder besparelser på 420 millioner kroner årligt. I den forbindelse blev der nedlagt omkring 400 stillinger, og flere tv- og radiokanaler samt en lang række programmer vil blive lukket. Med udmeldingen er der nu mulighed for at videreføre radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz i yderligere et år.

Meget stærke musiktilbud

Generaldirektøren uddyber:

– Det er glædeligt, at vi kan se frem til at få midler til at udskyde lukningen af de to kanaler med et år. Generelt har debatten jo tydeligt vist, at man ikke bare kan lukke programmer og kanaler uden at de bliver savnet. P6 Beat og P8 Jazz er meget stærke musiktilbud, som vi er ekstremt stolte af. Derfor må jeg også minde om, at vi nu taler om at udskyde en lukning. Hvis DR skal gennemføre yderligere besparelser, vil det ikke kunne gennemføres uden at få stor betydning for indholdet – herunder de to kanaler.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button