Radio og Podcast Nyt

P3 klar med fornyelse om fredagen

Vi kender det sådan set alle sammen. Fredag er en anden dag på ugen. Weekenden er lige inden for rækkevidde, og vi kommer ud af vores egen boble og griber ud – mod venner, mod eventyr, mod friheden, mod hinanden. Derfor skal vores fredag ikke bare handle om det – men også føles og lyde som det.

Det er udgangspunktet, når P3 i morgen, den 31. august, tager hul på en helt ny fredagsflade, hvor der bliver fokuseret intenst på fællesskabet – med weekendens ’feelgood-factor’ som omdrejningspunkt:

”I et lille år har vi knoklet med at skabe nye formater og udvikle P3 til det fedeste, mest relevante og største fællesskab for unge i Danmark. Derfor bruger vi rigtig meget tid på at lære lytterne og deres behov endnu bedre at kende; hvad vil de gerne have, hvad har de brug for, hvornår har de brug for hvad og i hvilken stemning og tone? Vores nye fredag er blandt andet svaret på netop det, og jeg er ovenud begejstret for, at vi lige om snart kan give vores lyttere det, som vi selv længe har drømt om – en helt ny fredag på P3,” siger redaktionschef på P3 Tine Maria Borresø.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

To spritnye programmer

Fredag den 31. august tager P3 hul på den nye flade med to spritnye programmer, der har to af kanalens mest garvede værter ved rorpinden. Sara Bro og Pelle Peter Jensen kommer hver især til at stå i spidsen for to programmer, der sætter fællesskabet og fredagsstemningen i centrum på hver deres måde.

Sara Bro redder dit liv – På tre timer hver fredag på P3!

“Life’s a bitch and then you die!” Undtagen fredage mellem klokken 9.00-12.00. Her står Sara Bro og P3’s lyttere klar til at redde dig ud af de problemer tilværelsen byder på og til at gå i flæsket på perfekthedskulturen, så du kan mærke, du ikke er alene – P3 har din ryg.

Med hjælp fra lytterne vil Sara Bro hver fredag formiddag redde dit liv ved at sætte perfekthedsjagten på hold, udfordre det, vi kalder normalt og vise, at det er helt ok ikke er være perfekt. Og Sara Bro er rigtig glad:

”Jeg glæder mig til at vende tilbage til radioen, til formiddagen, men allermest til at tale med lytterne. Derfor handler hele programmet også om dem. Skriv ind til mig, hvis du står i lort til halsen. Både big time eller bare en smule. Skriv hvad du tumler med, og hvorfor du gerne vil have det løst – så gør vi alt for at hjælpe dig ud af suppedasen”, fortæller Sara Bro.

Man får altså tre timers underholdende og rørende radio, og så står vi alle forhåbentlig tilbage med konkrete løsningsforslag og frem for alt en afvæbning og aftabuisering af forkerthedsfølelsen – gerne med et smil på læben. ’Sara Bro redder dit liv’ – hver fredag fra klokken 9.00-12.00.

Pelle Peters Panel

Hvordan laver man et hit? Hvad gør den danske musikbranche for at dæmme op for den skæve kønsfordeling? Kan musikere sælge ud? Hvad betyder det, når Beyoncé og Jay-Z lejer sig ind på Louvre-museet i Paris for at skyde deres nye musikvideo?

Det er bare nogle af de spørgsmål, som bliver foldet ud og sat til debat i P3’s nye musikprogram, ‘Pelle Peters Panel’, hvor vært Pelle Peter Jensen hver fredag mellem klokken 12.00 og 14.00 vil gøre P3’s lyttere klogere på maskineriet bag al den musik, der fylder og former vores hitlister, hverdag og liv.

Sammen med et skiftende panel af spillere fra den danske musikbranche, vil han gå et spadestik dybere og udfordre mekanismerne, logikken og forretningen bag tidens store navne, festivaler og sange.

Og bare rolig: Panelet bliver ikke et talende Wikipedia-opslag, men en eksplosiv udveksling af holdninger, viden, begejstring og kærlighed til musikken. Det lover Pelle Peter Jensen:

”Jeg har altid været sindssygt interesseret i verdenen bag musikken og superstjernerne. For sandheden er, at pladeselskaber, managere, bookere og radiostationer, såsom P3 – i langt højere grad end de fleste ved – styrer, hvad vi går og lytter til. Og det er dén verden, jeg gerne vil udfordre og give P3’s lyttere et indblik i”, siger Pelle Peter Jensen.

Blot det første spadestik

De to nye programmer er dog kun starten på en helt ny fredag. I løbet af de næste to måneder vil der også komme et nyt eftermiddagsprogram fra klokken 16.00-18.00, og et nyt underholdningsprogram fra klokken 21.00-24.00. Og så brygges der lige nu på et helt nyt ‘Go’ Morgen P3’, der også vil have en fredagsoverraskelse til lytterne.

”P3 er stadig, og med stor afstand, den vigtigste kanal for unge. Men vi er endnu mere ambitiøse på vores og lytternes vegne. Med vores programmer, podcasts og digitale tilbud vil vi skabe det største fællesskab for unge, hvor vi bliver kloge sammen, griner sammen og konstant udvikler os sammen, fordi vi har brug for hinanden, måske lige nu mere end nogensinde. Så udviklingen stopper ikke her – det gør den aldrig,” siger Tine Maria Borresø.

Kilde: DR presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button