Overblik foråret 2017 på Kanal 4 og Kanal 5
Discovery Networks har netop løftet sløret for deres highlights i foråret, hvor højdepunktet er den nye danske dramaserie Gidseltagningen.
Gidseltagningen
’Gidseltagningen’ er Kanal 5s nye store dramaserie om en terroraktion i hjertet af København. En serie af Kasper Barfoed, efter idé af forfatterne bag ’Borgen’ og ’Forbrydelsen’, og med store navne som Paprika Steen, Johannes Lassen, Dar Salim, Henning Jensen, Sara Hjort Ditlevsen, Alexandre Willaume, Allan Hyde og Cecilie Stenspil på rollelisten.
En tidlig morgen i oktober får 15 danskere deres liv vendt på hovedet. Deres metrotog bliver kapret af ukendte gerningsmænd, der truer med at dræbe dem én efter én, hvis de ikke får deres krav opfyldt. Det bliver startskuddet på en historisk gidselaktion, som i løbet af én enkelt uge ændrer Danmark for altid.
Det officielle Danmark sættes på den anden ende. For selvom myndighederne er forberedt på terroraktioner, er det aldrig til at vide, i hvilken form de kommer – og hvordan de skal løses. Medierne kommer også under pres. For hvordan agerer man, når gidseltagerne tilbyder direkte interviews med gidslerne? Risikerer man at blive en del af problemet eller løsningen? Almindelige danskere tænker på, at det kunne have været dem. Hos gidslerne veksler man mellem oprørstanker, forhandling og apati, men én tanke går igen: “Skal jeg dø nu?”
15 uskyldige danskere får pludselig sat kroner og øre på værdien af deres liv. Ingen ved, hvem gidseltagerne er, eller hvad deres mission er. Den danske stats overordnede princip i en gidseltagningssituation er, at man ikke udbetaler løsesum til gerningsmændene. Men kan gidslerne komme fri på anden vis?
’Gidseltagningen’ er en crime-thriller i 8 afsnit – premiere i foråret 2017 på Kanal 5.
Slip Angsten
Angst rammer hver femte dansker i løbet af livet. Dobbelt så mange kvinder som mænd får stillet en angstdiagnose, hvoraf de hårdest ramte er unge kvinder i alderen 15 og 25 år. Derfor ønsker Kanal 4 sammen med Psykiatrifonden at bryde tavsheden om den tabubelagte lidelse, der invaliderer så mange danskere og giver dårlig livskvalitet til endnu flere.
Angst er en usynlig folkesygdom, som få tør tale om, derfor er der mange, som ikke får kvalificeret hjælp. I stedet undgår man ofte, det man er bange for og bliver gidsel i sit eget liv.
Det er den lidelse, der koster vores samfund flest penge i tabt produktion – 8,5 mia. kroner årligt. Tidlig behandling er meget vigtig, da angst breder sig. Jo tidligere behandling – jo større chance for at slippe af med angsten.
Første skridt er at tale om det …
Og det sker i en hel uge, hvor Kanal 4 rydder store dele af tv-fladen for at afdække emnet angst.
Slip Angsten – sig det højt
Angst kan ramme alle – også når man er en kendt og offentlig person. ‘Slip Angsten – sig det højt’ er en programserie på fire afsnit, hvor vi sidder i sofaen med de kendte, mens de fortæller deres personlige historie om deres angstlidelse, og hvordan de lever med den i hverdagen. Selvom det er en lidelse, de har haft tæt på livet i mange år, er det første gang for nogle af dem, at de siger det højt i offentligheden. De vælger at stå frem i håb om, at andre også tør sige det højt og få hjælp til at slippe angsten.
De kendte, som har valgt at sige det højt, er: Mascha Vang, Irina, Robert Hansen, Nanna Lüders, Sofie Hagen, Chief One, Sara Maria Frank Mærkedal, Nicoline Toft, Dennis Knudsen, Claudia Rex, Elias Ehlers, Lizl Rand og Lucy Love.
Slip Angsten
Slip Angsten er en programserie på fire afsnit, der vises lige efter ‘Slip Angsten – sig det højt’. Skuespiller Sofie Lassen-Kahlke og journalist Rie Helmer er værterne, der nysgerrigt og undersøgende sætter lys på den usynlige folkesygdom, angst. Deres mission er at finde svaret på, hvad angst er, og hvad det betyder, når man lever med angst som en fast følgesvend i hverdagen. Deres rejse bringer dem rundt i landet og op i vejret, når de selv skal mærke, hvordan deres egen angst kan tage over.
I hvert program dykker Rie og Sofie ned i et nyt emne, der har med angst at gøre. De møder personer, der er ramt af svær angst. En angst, der begrænser dem i deres hverdagsliv og afskærmer dem fra at tage offentlige transportmidler, at indgå i sociale sammenhænge og sågar at gå i skole eller på arbejde.
I løbet af programmerne møder de Nova på 12 år, som har generaliseret angst og er bekymret for næsten alt, Carla på 15 år, der kæmper med social angst, Nathalie på 28 år, som lider voldsomt af agorafobi, som er frygten for store pladser, og Line på 45 år, der siden hun var helt ung har været udfordret af panikangst, hvor hun i bestemte situationer får voldsomme panikanfald. Vi følger dem alle, når de sammen med en psykolog vil forsøge at se angsten i øjnene og blive angsten kvit.
Desuden sætter Rie og Sofie eksperimenter op og undersøger tabuet omkring angst. De tester deres egen angst i forsøget på at forstå den svære angst. Og de besøger blandt andet et gymnasie, en børnehave og taler med både kendte og ikke kendte danskere om, hvad der kan udløse angsten.
Spartan
Den står på mudder, sved og tårer, når det amerikanske succes-program ‘Spartan: The Ultimate Team Challenge’ rammer Kanal 5-skærmen og dermed for første gang nogensinde bliver produceret uden for USA.
‘Spartan’ er det ultimative forhindringsløb, der ikke kun kræver mod og muskelmasse. Evnen til at samarbejde er det absolut vigtigste, hvis holdene skal komme igennem den benhårde bane, der ikke kan besejres på egen hånd. 20 hold kaster sig ud i den fantastiske natur ved Arresø og kæmper om, hvem der kommer hurtigst igennem forhindringsløbet, der sidste år tog USA med storm.
Hvert hold består af fem personer, der alle kæmper for en personlig sag, som for eksempel krigsveteranerne fra Team Veterans, der gerne vil bevise, at de på trods af skader stadig er en kæmpe ressource, og Team Ninja Mormor, der vil vise, at 54 år på bagen ikke nødvendigvis er en stopper på banen.
Rikke Hørlykke følger alle konkurrencerne på tætteste hold, mens Pelle Hvenegaard sammen med Peter Falktoft, der selv har kæmpet sig igennem talrige forhindringsbaner, kommenterer slagets gang fra kommentatortårnet.
‘Spartan’ bygger videre på den OCR-trend (Obstacle Course Race), der inden for de seneste fem år har vokset sig stor over hele verden. Programmet er baseret på det originale amerikanske format ‘Spartan: The Ultimate Team Challenge’, der i sommer havde premiere i USA. Arresø ved Frederiksværk lægger både smukke og barske rammer til optagelserne, der fandt sted i det sene efterår.
Familien Magnussen
’Familien Magnussen’ er historien om en familie med ét stort fælles hjerte, der banker for motorsport. Det er historien om sammenhold og fælles drømme, for i familien Magnussen kan ingen undværes, når en hektisk kalender med op mod 300 rejsedage om året skal gå op med børn og dagligdag.
For første gang nogensinde inviterer Jan Magnussen og hustruen Christina ’Chrisser’ Magnussen nu et tv-hold med bag kulisserne og giver seerne et helt unikt indblik i livet omkring en racerkører. Kanal 5 har helt eksklusivt fået lov til at følge med på tætteste hold, både når Jan er på arbejde for Corvette Racing i USA, og når han kæmper for sit eget spirende motorsportsprojekt. Det er Jan, som konstant jagter resultater på verdens racerbaner, mens Chrisser knokler for at holde hus, børn, hund og kat derhjemme. Det er fortællingen om en familie, som har viet deres liv til motorsport på topplan.
Jan Magnussen er en af verdens mest vindende racerkørere. Han tog sit første verdensmesterskab som 14-årig, og siden har han kørt alt fra Formel 1 til Le Mans og vundet fire sejre i det berømte 24-timersløb. Christina ‘Chrisser’ Magnussen er designer, fotograf, mor og selvstændig med succesfuld webshop, der forhandler motorsports-merchandise. Sammen med børn, fædre, svigermødre, søskende, barndomsvenner, mødre, naboer og stedfædre er alle med, hvad enten Jan kæmper på de amerikanske racerbaner for Corvette Racing eller på de danske baner for sit eget team, Magnussen Racing Experience.
Og familien holder sammen – i medgang og modgang. For ingenting kommer let, og slet ikke motorsport, hvor succes både måles i sejre og i sponsorindtægter. Familien Magnussen er netop en familie, som har kæmpet sig frem på vilje og talent. Som med hårdt arbejde, hjerteblod og imponerende passion har skabt fundamentet for drømmen om et professionelt motorsportsteam, der ikke kun kan vise resultater på de danske racerbaner, men også internationalt.
Nærkontakt
Glem krystalkuglen, de dystre mørke rum og spåkonen. I ‘Nærkontakt’ kaster Kanal 4 et nyt lys på den spirituelle verden, når en række kendte mennesker tilbringer et døgn sammen i en stor, lækker villa i Nordsjælland i selskab med tre professionelle clairvoyante vejledere.
I løbet af dette døgn, vil tre medier; Krumme, Sebbastian og Rikke; hjælpe de kendte med at få svar på nogle meget personlige spørgsmål, som kan have afgørende betydning for resten af deres liv. Spørgsmål som vedrører både de kendtes fortid, nutid og fremtid – og som kun kan besvares med hjælp fra den åndelige verden.
Krumme, Sebbastian og Rikke ved ikke i forvejen, hvilke personer de skal møde, og hvad disse ønsker at få svar på. De ved blot, at der hver uge flytter tre nye kendisser ind.
Om man tror på det eller ej, så vil de kendte åbne op for og blive klogere på nye sider af sig selv og deres liv. Og for nogle kommer dette døgn – i spiritualitetens tegn – til at ændre deres syn på tilværelsen.
Seerne kan se frem til at opleve blandt andre Hella Joof, Rasmus Nøhr, Bubber, Manu Sareen, Claus Elming, Robert Hansen, Claudia Rex, Henrik Qvortrup, Le Gammeltoft og mange flere.
De clairvoyante vejledere
Krumme
Den første spirituelle vejleder, de møder, er Krumme, der er clairvoyant med speciale i håndlæsning.
Med udgangspunkt i hændernes linjer aflæser hun deres inderste og mest private karaktertræk og kan se hvilke udfordringer, de står over for i deres liv og personlighed lige nu og her.
Sebbastian
Derefter møder de Sebbastian, der er clairvoyant medium med speciale i afdøde-kontakt.
Gennem Sebbastian får de kontakt til afdøde, som har stået dem meget nær, eller som de har haft en særlig relation til. Og gennem Sebbastian får de mulighed for at stille spørgsmål til de afdøde. Spørgsmål som giver dem afklaring, og som åbner op for store følelser.
Rikke
Til sidst møder de Rikke, der er clairvoyant business coach, med speciale i selvudvikling og potentiale. Rikke arbejder på daglig basis med direktører fra store danske og udenlandske virksomheder. Rikke konfronterer dem med nogle af de dilemmaer, de står over for i deres liv, og rådgiver dem om fremtiden. Hun kan se, hvilke muligheder der ligger foran dem – men det er op til dem selv at gribe dem – hvis de tør.
Oraklerne
Når manden er gået hen og blevet for tyk og usexet, når der hersker uenighed om drømmebrylluppet, eller når svigermor bliver det evige diskussionsemne – HVER aften. Hvad gør man så? Man kontakter ‘Oraklerne’ – også bedre kendt som Uffe Buchard, Emil Thorup, Christian Bitz og Søren Fauli.
I Kanal 4’s nye dilemmaprogram ‘Oraklerne’ tager de fire markante herrer ud i landet for at besøge og rådgive kvinder, der står i et dilemma, de ikke selv kan løse. Programmerne giver via ‘Oraklerne’ mænds ærlige syn på kvinders hverdagsproblemer og belyser samtidig forskellene mellem kønnene i en let og humoristisk tone.
For hvis der er nogen, som IKKE er bange for at sige tingene lige ud, så er det ‘Oraklerne’ – også, når det gælder gruppen indbyrdes. Men med et kærligt glimt i øjet sørger den mandlige kvartet for, at kvinden får den rette rådgivning, så hun i sidste ende selv kan træffe sin beslutning.