FladskærmeViden

Optag TV via USB – Fladskærm PVR

Læs mere om muligheder og begrænsninger ved tv optagelse på fladskærm via USB i denne artikel.

Optag TV via USB
Flere TV kan optage via USB

USB optagelse direkte på dit tv, kræver at dit tv understøtter det. I specifikationerne angives det lidt forskelligt.

  • Samsung: PVR-klar
  • Sony: USB HDD-optagelse
  • Panasonic: USB HDD
  • LG: DVR/Time Machine
  • Philips: USB-optagelse

De enkelte tv producenter sælger forskellige modeller som ikke nødvendigvis understøtter USB optagelse. Så se dig for.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Desuden kræver det, at du har en passende USB lagringsenhed, mest oplagt en USB harddisk. Det kunne f.eks. være en lille handy ekstern 2.5″ harddisk, der oftest bare får den nødvendige strøm via USB stikket. Denne kan du evt, gemme af vejen på et passende sted på bagsiden af din fladskærm med noget velcrotape eller lignende.

Fladskærm PVR – Hvad fylder optagelserne?

Der er plads til mange timers tv på en almindelig USB harddisk
Der er plads til mange timers tv på en almindelig USB harddisk

Fladskærme med PVR funktionalitet optager digital tv i samme kvalitet som den udsendes, altså helt uden kvalitetstab. Det vil også sige, at størrelsen på dine optagelser, afhænger af om kanalen sender i HD, men bemærk også at visse kanaler bare generelt sender i bedre kvalitet end andre, og derfor fylder mere, når der optages fra dem.

Oversigt over hvor meget tv der omtrent er plads til på en 250 GB USB harddisk

Almindelig TV-kanaler: 80-120 timer

HD TV-kanaler: 50-60 timer

Fladskærm PVR – Hvad kan man?

På fladskærme med PVR funktionalitet kan du sætte tv-programmer til at optage enten manuelt via fjernbetjeningen eller via den elektroniske program guide. Du har typisk også mulighed for at at pause en igangværende udsendelse, det der også kaldes timeshift. Optagelser eller pauset live tv gemmes så på den tilsluttede USB enhed, og du kan via fladskærmen, afspille det du har optaget eller sat på pause.

Fladskærm PVR – Hvad er begrænsningerne?

Typisk kan du ikke optage et tv-program og se noget andet samtidigt på fladskærme med PVR funktion. Det er fordi mange fladskærme endnu kun har 1 enkelt tuner indbygget. For at frit at kunne optage og se noget andet samtidigt, kræver det at der er 2 tunere.

Der findes enkelte fladskærme med 2 tunere. Disse har faktisk indbygget harddisk til PVR optagelse. Er der tale om kodede kanaler, så kan det også kræve at du har mulighed for 2 kortlæser moduler/kort.

Optaget tv kan sjældent kopieres

En anden begrænsning der dog ofte ses generelt, er at der ikke er mulighed for at kopiere optaget tv til andre enheder og afspille det der. Oftest gemmes tv-optagelserne af copyright-mæssige årsager i et for andre enheder ikke læsbart format, og kan desuden kun afspilles på det tv du optog det på.

Læs også

Canal Digital direkte på fladskærmen

Optag tv – muligheder og begrænsninger

I samme kategori

Back to top button