FladskærmeViden

TV med 2 tunere – Sådan kan du se og optage noget andet samtidigt på dit tv

TV med 2 Tunere, også ofte kaldet Twin Tuner, er blevet mere almindeligt på fladskærme, dog kan kodede kanaler kan være være en udfordring. Vi giver dig overblikket over, hvilke produkter der understøtter det, og hvordan det gøres også når der er tale om kodede kanaler.

Dobbelt TV tuner giver dig brugbar optagefunktion uden separat tv boks

twin tuner tvRigtigt mange tv kan i dag optage tv på en ekstern USB enhed tilsluttet dit tv. Men bortset fra topmodellerne fra visse producenter, så er det dog de færreste, der har dobbelt tv tuner. Det betyder, at ser du 1 tv kanal, så er der ingen ledig tv tuner til at optage noget andet imens.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Med twin tuner i fladskærmen slipper du for denne problematik, og du kan både optage og se noget andet samtidigt. Nogle modeller kan også tilbyde, at du kan optage 2 ting på samme tid, såfremt du altså ikke ønsker at se på en 3. kanal samtidigt, men du kan ikke være sikker på alle gør.

Modtager du kun ukodede tv kanaler, altså de typiske kabel-tv grundpakker eller ukodet tv fra egen antenne, så er der ikke yderligere udfordringer, men ellers bør du læse videre herunder.

Optage og se kodet indhold samtidigt

ci+_tvSelv om der er dobbelt tv-tuner på din fladskærm, så er der en ekstra udfordring, når vi taler om kodede kanaler. Rent praktisk opstår problemet med f.eks. Norlys (tidligere Boxer TV), fordi kortlæser modulet ikke kan håndtere at dekode mere end 1 tv-kanal af gangen. Ser man én kodet Norlys TV kanal, kan man dermed ikke optage noget fra en anden Norlys TV kanal samtidigt. Kun påNorlys TV bokse med twin tuner kan den interne kortlæser håndtere dekodning af 2 kanaler samtidigt.

side_ciports

For at løse denne udfordring skal skærmen, udover dobbelt tv tuner, også tilbyde 2 porte til kortlæser moduler, også kaldet common interface.

En ekstra udgift ved kodede kanaler

Det at skulle kunne se og optage 2 kodede programmer samtidigt koster lidt i forhold til ekstra udstyr. I stedet for et enkelt kortlæser modul, skal du altså bruge 2. Det er en ekstra udgift typisk på 300-400,- Desuden skal du bruge et ekstra programkort fra din tv-udbyder som også kan koste ekstra. Hos Norlys koster et ekstra kort 399,- som engangsbeløb.

TV der både har 2 tv-tunere og 2 kortlæser porte

Flere kan komme til senere. Det er de vi har bekræftet indtil videre.

I samme kategori

Back to top button