Radio og Podcast Nyt

Only in America

I det nye kulturprogram ”Only in America” sætter Frederik Dirks Gottlieb og Mirco Reimer-Elster amerikansk popkultur ind i en større politisk, historisk og samfundsmæssig ramme.

Med hver sin baggrund i henholdsvis kultur og politik slår kulturjournalist Frederik Dirks Gottlieb og USA-analytiker Mirco Reimer-Elster pjalterne sammen og går all in på deres passion for USA.

De to værter har det tilfælles, at de deler en stor fascination og forundring over, hvad der foregår “over there”. Det er denne fælles passion, der har ført dem sammen i et radioprogram, der som det eneste herhjemme udelukkende er dedikeret amerikansk kultur.

Der er er brug for, at vi bliver klogere på USA, hvis vi skal forstå os selv, mener programværterne.

”Den enorme værdipolitiske splittelse, vi lige nu ser i USA, er også noget, der begynder at vise sig herhjemme. Men i stedet for at dømme eller indtage et ensidet standpunkt, vil vi hellere forsøge at oplyse og forstå, hvorfor amerikanerne er så uenige om alting. At forstå USA er nemlig essentielt, hvis man skal prøve at forstå mange af de ting, der foregår i Danmark,” siger Frederik Dirks Gottlieb, der har arbejdet som kulturformidler siden 2013 og er vært på en række populære DR-podcasts.

I ’Only in America’ vil Frederik Dirks Gottlieb og Mirco Reimer-Elster hver torsdag stille skarpt på, hvad der rører sig kulturelt i Guds forjættede land. Målet er at løfte kulturhistorierne op i et større samfundsperspektiv.

”Både Frederik og jeg har igennem længere tid savnet et program, der tager amerikansk kultur alvorligt, og som dykker ned i alle de fantastiske, fascinerende og forunderlige historier fra USA. En guilty pleasure til alle os, der er storforbrugere af amerikansk kultur, og som ikke skammer os over at sige, at vi hellere ser og hører amerikanske film og musik, end at gå i operaen”, forklarer Mirco Reimer-Elster om baggrunden for programmet og fortsætter:

”Da vi så endelig fik luftet de tanker over for hinanden, blev vi hurtigt enige om, at vi burde forbrødre os og samle vores forskellige kompetencer, så vi kan sætte kulturhistorierne i et større politisk, historisk og samfundsmæssig perspektiv.”

”Only in America” har premiere torsdag den 16. marts på Radio4 kl. 14.05, men de to første afsnit er allerede ude som podcast nu.

Kilde: Radio4 presse

I samme kategori

Back to top button