Radio og Podcast Nyt

Oliver Zahle ny vært på Radio4

I nyt program på Radio4 tager den kendte filmmand, tv-mand og satiriker, Oliver Zahle, lytterne med på en hands-on eksperimenterende tur i den kunstige intelligens’ verden. Det sker i programmet ’Mig og AI’, hvor Oliver Zahle helt konkret lægger sit liv i hænderne på AI.

Kan AI gøre dig dygtigere til dit arbejde? Til en bedre far? Eller måske ligefrem til en bedre kæreste? Og kommer kunstig intelligens i sidste ende til at overtage dit arbejde, eller er AI min nye bedste ven og personlige rådgiver, som er sat på jorden for at gøre dit liv lettere?

Det er nogle af de spørgsmål, Oliver Zahle kommer til at kigge nærmere på i ’Mig og AI’, når han hver uge sammen med forskellige eksperter lader AI overtage dele af sit liv. Det kan være alt fra at lade AI skrive den bryllupstale, han skal holde til sit forestående bryllup til at skrive jobansøgninger og lave hans arbejde med få en ide til en film. På eksperimenterende vis undersøger Zahle, hvad AI helt konkret kan bruges til, når man står med en problemstilling, der skal løses i hverdagen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

’Mig og AI’ har premiere lørdag den 21. oktober kl. 12.10 på Radio4, men første program er allerede ude som podcast og kan høres her

”Der dukker hele tiden nye teknologier op, og hvis man ikke sætter sig ind i dem, kan man hurtigt gå bagud af dansen. Min mor på 92 kan for eksempel ikke bruge en mobiltelefon. Selv ved jeg nærmest ikke, hvad snapchat er, selvom jeg har en datter på 11 år. Jeg kan derfor allerede nu godt spekulere lidt over, hvordan hun og jeg kommer til at kommunikere, når jeg bliver gammel. Og om vi overhovedet KAN kommunikere. Derfor prøver jeg at følge med i alle former for ny teknologi. Men jeg er lige som så mange af os en total novice i forhold til kunstig intelligens, derfor er programmet meget hands-on. Jeg lærer sammen med lytterne, mens vi laver programmerne” forklarer Oliver Zahle om sit nye program.

Oliver Zahle kickstartede sin karriere i begyndelsen af 90’erne som rim’lig rar og rim’lig rå vært på ’Børneradio’ og fortsatte i DR’s populære satire ’Selvsving’ samt de Uaktuelle Nyheder med Mikael Bertelsen. Efterfølgende har han været manuskriptforfatter, filminstruktør, forfatter og idemand til en række tv-succeser. Med ’Mig og AI’ vender Oliver Zahle altså efter små 30 års fravær tilbage i rollen som radiovært – og det er et glædeligt gensyn:

”Jeg laver ligesom en full circle. Jeg føler, jeg er kommet lidt hjem igen. Det er så dejligt ligetil at lave radio, der er ingen fikumdik og udenomshalløj som lyssætning, teleprompter og andet, man skal tage hensyn til. Det er ren samtale mellem mennesker – man kan ikke skjule sig, og der er er meget kort vej imellem idé og udførelse. Det er utroligt befriende at vende tilbage til. Samtidig er det bare en kæmpe gave at få adgang til mennesker, der ved noget om det, de taler om. Det er et privilegium – og virkelig sjovt. Jeg glæder mig.”

Oliver Zahle – blandt meget andet:
Idemand og manuskriptforfatter til tv-succeser som ’Bertelsen – DR2’ talkshow’, ’De uaktuelle nyheder’, instruktør på de to sidste Iqbal Farooq-film, Pendlerkids-serien og GURU 2 med Simon Kvamm. Desuden har han være manuskriptforfatter på tv-serien Max Pinlig, ligesom han skrevet flere bøger.

Kilde: Radio4 presse

t?a=1703948669&as=1115883496&t=1&tk=1&i=1
Annonce

I samme kategori

Back to top button