MånedsguidesTV 2 Play

Nyt på TV 2 Play Juli 2024

TV 2 Play byder i juli på en helt ny fiktionsserie om det danske demokratis vagthunde. Graverne er en ny journalistisk krimiserie i seks afsnit med blandt andre Mille Dinesen, Afshin Firouzi og Søren Malling.

Du kan også streame et bredt udvalg af både underholdning og dokumentarer.

Tynd på Sprøjte TV 2 Echo

Tynd på sprøjte

TV 2 Echo
Dokumentar
Læs omtale

TV 2 Dokumentar går tæt på kvinder, der jagter drømmekroppen ved hjælp af slankemedicin i dokumentaren ‘Tynd på sprøjte’, der kan ses på TV 2 Echo og TV 2 Play

TikTok og Instagram bugner med Novo Nordisks nye slankemedicin, Wegovy. Det sorte marked flyder med ‘mirakelmidlet’, og onlineklinikkerne har kronede dage – for man behøver ikke være tyk for at ville være tynd. Pernille og Catharina jagter begge drømmekroppen på Wegovy – men er det forkert?

mandag 1. juli
Vores vanvittige villa TV 2 Play
1 jul 2024
06:01

Vores vanvittige villa

Underholdning
Læs omtale

Ved en fejl bød det unge par, Cal og Claire, på en forkert ejendom og ejer nu Jameswood Villa, som er en faldefærdig villa uden for Glasgow. I fire episoder følger vi parrets udfordrende rejse, når de sætter sig for at renovere den forladte ejendom på en bæredygtig måde.

onsdag 3. juli
Kom du TV 2 Echo dokumentar
3 jul 2024
20:40

Kom du?

TV 2 Echo
Dokumentar
Læs omtale

I dokumentarserien ‘Kom du?’ følger vi fire unge kvinder i jagten på kærlighed og god sex. De ønsker at gøre op med orgasmekløften og peger kameraet mod venner, familie, kærester og booty calls for at forstå, hvorfor det er så svært at tale om sex og orgasmer. Vi følger dem på deres underholdende og svære mission.

Solveig dater løs og prøver at guide mændene. Maja tager den svære samtale med kæresten, og Eva indrømmer, at hun har sex på mændenes præmisser.

torsdag 4. juli
Vi drukner i rod TV 2 Play
4 jul 2024
06:01

Vi drukner i rod

Underholdning
Læs omtale

Lene Beier, Marianne Gammelgaard og Dennis Nielsen har fundet de hjælpende hænder og gode løsninger frem igen til en række danskere, der er ved at drukne i rod. I program 1: Teenageren Jonas er vokset op i rod. På hans værelse er der stadig bamser, togbaner og andet småbørnslegetøj, og mor Nina har sovet på sofaen i seks år. Nu vil de rodet til livs, så Jonas kan få plads til at invitere venner på besøg.

søndag 7. juli
Verdensmænd: Rubens hævn TV 2 Play
7 jul 2024
06:01
Læs omtale

Ruben Søltoft er vært for denne special, hvor akavede øjeblikke og humor går hånd i hånd, mens Tobias presses længere ud af sin komfortzone, end han nogensinde har prøvet før.

mandag 8. juli
Beliggenhed
8 jul 2024
20:00
Læs omtale

Tag på boligjagt med Christian Borregaard og Sara Lygum i sommerlandet. Her hjælper Christian og Sara forskellige danskere med at finde det perfekte sommerhus.

I første afsnit i sæsonen

Ghita og Bjarne drømmer om en base tættere på deres barn og børnebørn på Sjælland, som betyder uendeligt meget for parret. Christian viser Ghita og Bjarne tre skønne sommerhuse i Odsherred, som slår benene væk under dem. Efter mange års eftersøgning på egen hånd tager parret Maria og Dennis med Sara på sommerhusjagt på Djursland. Her skal vandet være tæt på, så Maria og børnene kan hoppe i bølgen blå, mens Dennis har brug for god internetforbindelse, så han kan arbejde fra sommerhuset.

torsdag 11. juli
Bachelorette Sverige TV 2 Play
11 jul 2024
06:01
Læs omtale

Første sæson af kærlighedseventyret på svensk, hvor Julia er årets bachelorette. I smukke omgivelser på Rhodos skal hun date de håbefulde mænd, der alle drømmer om at fange hendes hjerte.

onsdag 17. juli
Mysteriet om Doktor H TV 2 Trailer
17 jul 2024
06:01

Mysteriet om Dr. H

Dokumentar
Læs omtale

Den utrolige historie om en anerkendt, dansk HIV-forsker og familiefar, der på papiret havde det hele. Alligevel forlader han sin familie og sit højt profilerede job for at blive buddhistisk skovmunk i Sri Lanka. Dokumentar i to episoder.

søndag 28. juli
Graverne - teaser
28 jul 2024
06:01

Graverne

TV 2
Serie | Dansk Drama Krimi | Seriepremiere
Læs omtale

TV 2 løftede allerede marts 2023 sløret for deres nye kommende danske krimidramaserie Graverne, der er skrevet af Jenny Lund Madsen og har Mille Dinesen i hovedrollen. Serien er på 6 afsnit, og nu melder TV 2 så, at den får premiere i juli på TV 2 og TV 2 Play. Der er premiere søndag 28. juli på TV 2 PLAY og mandag 29. juli på TV 2.

Det talentfulde hold bag serien stiller skarpt på et aktuelt og relevant emne: nyhedsmediernes rolle i et oplyst demokrati. Historien dykker ned i en dyster sag, der ikke må kunne ske i dagens Danmark og følger den journalistiske efterforskning. Den viser dilemmaer, som opstår, når rigtigt og forkert forplumres af modstridende interesser, og hvordan de påvirker hovedpersonernes privatliv

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Graverne – det handler den om

I graverne følger vi menneskene bag den fjerde statsmagt – medierne. Mere præcist redaktionen bag det undersøgende tv-dokumentarprogram ‘Brændpunkt’. Redaktionen er ledet af den idealistiske journalist Liv (Mille Dinesen), der sammen med sin mand, Adam (Afshin Firouzi), ejer medieselskabet Agenda Productions, der også producerer det daglige og noget lettere nyhedsprogram, ‘Morgenland’.

Den Cavlingvindende redaktion har et imponerende antal afsløringer på cv’et, men nu er det længe siden, den har afdækket en stor historie. I en tid hvor fast news, clickbaits og spin dominerer mediebilledet, er graverredaktionen truet på sin eksistens, og truslen om lukning hænger over holdet. Men et tip leder Liv og resten af gruppen på sporet af en opsigtsvækkende sag, der trækker tråde helt op til de øverste, politiske magtlag.

De medvirker i Graverne på TV 2

Foruden Liv består gruppen af den erfarne graverjournalist Hansen (Søren Malling), den fremstormende journalist Alice (Lila Nobel Mehabil), den ambitiøse praktikant Frederik (Clint Ruben) og den tjekkede fotograf Chris (Johanne Milland Pedersen). På rollelisten er også Katrine Greis-Rosenthal, Tina Gylling Mortensen, Filippa Suenson og Kenny Duerlund.

Hovedforfatter er Jenny Lund Madsen (‘Meter i sekundet’, ‘Rita’, ‘Bedrag III’), og serien instrueres af Jesper W. Nielsen (‘Borgen’, ‘Greyzone’, ‘Den som dræber’).

Første sæson af ‘Graverne’ består af i alt seks afsnit og produceres af Nordisk Film Series ved producerne Camilla Hammerich og Trin Hjortkjær Thomsen med støtte fra Public Service Puljen. David C. H. Østerbøg er TV 2 executive producer.

Mere om karaktererne i serien Graverne

Liv Graverne Mille Dinesen
Liv (Mille Dinesen) i ‘Graverne’.
Foto: Tine Harden/TV 2

Liv spillet af Mille Dinesen

Liv er en rutineret og anerkendt journalist, der i 15 år har været hjernen og hjertet bag dokumentarprogrammet ’Brændpunkt’. Liv er principfast, ærekær og kompromisløs. Hun hader løgne og halve sandheder og ser sit program som samfundets sidste reelle vagthund.

Hun er gift med Adam, og sammen ejer de produktionsselskabet, der står bag ’Brændpunkt’ og det dagsaktuelle talkshow ’Morgenland’.

For Liv er ’Brændpunkt’ ikke bare et karriereprojekt – det er hendes liv. Redaktionen er hendes familie, og hun føler et stort ansvar for sine kollegaer. Derfor tager hun det også personligt, hvis hun oplever, at andre ikke prioriterer arbejdet lige så højt som hende selv.

Liv er parat til at tage alle midler i brug for at afsløre sandheden og sikre ’Brændpunkts’ overlevelse. Det er det brændstof, der gør hende til en exceptionel journalist, men også det, der risikerer at blive hendes undergang.

Adam spillet af Afshin Firouzi

Adam Graverne
Foto: Tine Harden/TV 2

Adam er gift med Liv og er medejer af produktionsselskabet bag ’Brændpunkt’ og ’Morgenland’. Adam er uddannet jurist og startede i sin tid selskabet for at hjælpe Liv. ’Brændpunkt’ er deres fælles hjertebarn, men også en økonomisk byrde. Derfor producerer Adam også det lettere talkshow ’Morgenland’, der dog kræver hans tid og opmærksomhed.

Adam forelskede sig i Liv på grund af hendes idealisme og brændende trang til at ændre verden. Og selvom han altid forsøger at bakke hende op, bliver han også udfordret af Livs metoder, der ikke altid er på linje med Adams egne idealer og virkelighedens realiteter.

Hansen spillet af Søren Malling

Hansen Graverne
Foto: Tine Harden/TV 2

Hansen er graverredaktionens papirnusser og menneskelige leksikon. Han kan årstal, statsledere, hovedstæder og landstrænere på fingerspidserne – og så kan han helt uimponeret trawle igennem 200 siders regnskab for at finde mærkelige udgiftsposter eller tyde kryptiske mødereferater.

Hansen har en fortid som hårdkogt gonzo-journalist i 80’erne, hvor morgenmaden bestod af kaffe og smøger, og hovedpine var noget, der skulle arbejdes væk. Da det hele endte i druk og forsømt arbejde, hev Liv ham op af dyndet og hjalp ham på ret kurs. Derfor har Hansen en stærk loyalitet over for Liv.

Hansen er fraskilt og har en svær relation til sin voksne søn, Mathias. Da Mathias pludselig bliver involveret i redaktionens arbejde, prikker det til Hansens dårlige samvittighed over at have forsømt familien, da Mathias var barn. Kan deres nye samarbejde give Hansen mulighed for at gøre op med fortidens synder?

Alice spillet af Lila Nobel

Alice Graverne
Foto: Tine Harden/TV 2

Alice er redaktionens ukuelige reporter, og intet hindrer hende i at gå hele vejen for en historie. Hun har en kritisk indstilling til autoriteter, hvilket til tider gør hende utilregnelig, når hun finder tvivlsomme, men effektive løsninger.

Alice er i høj grad en enspænder – også privat. Hun har kæmpet sig op i det journalistiske hierarki ved at brænde igennem jobs, kilder og forhold. Hun er en giftig cocktail af høj selvtillid og lavt selvværd, og selvom hun er dygtig til at få folk til at åbne op, er hun dårlig til de dybere relationer.

Frederik spillet af Clint Ruben

frederik graverne
Foto: Tine Harden

Frederik er praktikant på ’Brændpunkt’ og en overidealistisk, overivrig journalistspire. Liv og ’Brændpunkt’ er grunden til, at han blev journalist. Frederik har en stærk retfærdighedssans, en rigid moral og deler verden op i de gode og de onde. Hans iver efter at bevise sit værd og hans manglende erfaring kommer sommetider til at spænde ben for gruppen, men det er samtidig også hans uerfarne tankegang, der bringer nye idéer til bordet. Frederik bliver samtidig fascineret af redaktionens fotograf, Chris, men han undertrykker sine følelser, da han allerede har en kæreste, der passer perfekt ind i hans forestilling om sig selv.

Chris spillet af Johanne Milland Pedersen

chris graverne
Foto: Tine Harden/TV 2

Chris, der egentlig hedder Christina, er fotograf og tekniker på produktionsselskabet. Hun er fåmælt, men hviler i sig selv, og så elsker hun gadgets, tempo og højder. Hun er hurtig og effektiv, og hendes afdæmpede entusiasme og gåpåmod gør hende nem at holde af.

Selvom Chris ikke er drevet af den samme idealisme som resten af redaktionen på ’Brændpunkt’, er hun vild med det spændende, hemmelige og konfronterende arbejde.

Mathias spillet af Kenny Duerlund

kenny graverne
Foto: Tine Harden/TV 2

Mathias er Hansens søn og arbejder som fængselsbetjent. Han ønsker at gøre en forskel og er meget dedikeret til sit job. Som ung har Mathias selv været en rod, og hans personlige erfaring gør ham til en dygtig betjent, der er på bølgelængde med både indsatte og kollegaer. Mathias er skarp, menneskeklog, og en mand med en autoritet, der giver respekt fra omverdenen.

Han påtager sig opgaven som muldvarp med en motivation om at gøre en forskel – men også med et håb om at genetablere forholdet til sin far – og gøre sin far stolt. For selvom Hansen igennem Mathias’ barndom har været en fraværende drukkenbolt, og Mathias som voksen har en vrede over for sin far, ønsker han inderst inde at få sin fars anerkendelse og kærlighed. Derfor er han også villig til at gå langt for at lykkes med opgaven som muldvarp.

Graverne: Jenny Lund Madsen om seriens tematik

Graverne: Jenny Lund Madsen om seriens tematik

Traditionen tro er TV 2 Charlie vært for en sommer fyldt med forbrydelser og mordmysterier, og i juli vender flere gamle krimikendinge tilbage. Du kan se frem til nye sæsoner af Harry Wild, Van der Valk og Hudson og Rex på TV 2 Play.

Sport højdepunkter i juli 2024 på TV 2 Play

Tour de France 2024 TV 2
Foto: TV 2

Juli er en stor sportsmåned med både Tour de France og Sommer OL.

Britbox premierer på TV 2 Play i juli 2024

Filtrér oversigten

onsdag 3. juli
shetland sæson 6
3 jul 2024
00:04

Shetland – Sæson 7

Serie | Krimi | Ny Sæson | 8.3 | 2013–
Læs omtale

Shetland er skabt af Ann Cleeves, skaberen af den BAFTA-vindende krimithriller Vera (som også kan ses på BritBox). Douglas Henshall spiller DI Jimmy Perez for sidste gang

onsdag 10. juli
The Following Events are based on a Pack of Lies Britbox
10 jul 2024
00:04

The Following Events are based on a Pack of Lies

Serie | Thriller | Seriepremiere | 7.0 | 2023–
Læs omtale

Med Sex Education stjernen Alistair Petrie i hovedrollen og instrueret af Robert McKillop, som er bedst kendt for sit arbejde med Guilt. Nicole Charles er også instruktør og har for nylig slået igennem med Passanger, som kommer på BritBox i oktober 2024 Denne adrenalinfyldte thriller udforsker, hvordan en moderne svindler arbejder, og hvordan to kvinder går sammen for at slå ham i hans eget spil. Alice er en usædvanlig god, men undervurderet personlig assistent, der bor i en lille bungalow med sin familie. Cheryl er en succesfuld forfatter, der bor alene på en stor herregård. Dr. Robert Chance, en anerkendt økoprenør, er faldet for hende. Eller er han? I virkeligheden er Rob en sociopatisk bedrager, der snød Alice for alt, hvad hun ejede – og nu er han ved at gøre det samme mod Cheryl. Alice ser det som en oplagt chance for retfærdighed, men hvor langt vil hun gå for at overbevise Cheryl om sandheden?

fredag 19. juli
Kriminalkommissær Barnaby - Sæson 12 Britbox
19 jul 2024
00:04

Kriminalkommissær Barnaby – Sæson 12

Serie | Krimi | Ny Sæson | 7.9 | 1997–
Læs omtale

I sæson 12 følger vi DCI Tom Barnaby, mens han undersøger en række sportsrelaterede mord. Disse inkluderer et slagsmål på en golfbane og en mand, der findes død efter en cricketkamp. De mystiske omstændinger omkring en mand, der blev fundet klemt fast i en miniaturelandsby, tvinger også Barnaby til at handle hurtigt, da endnu flere lig bliver opdaget. Det britiske drama fokuserer på kriminalkommissær Barnabys indsats for at opklare adskillige mord i det fiktive engelske grevskab Midsomer

onsdag 24. juli
Landsbyhospitalet - Sæson 1-2 Britbox
24 jul 2024
00:04

Landsbyhospitalet – Sæson 1-2

Serie | Drama | 7.5 | 2003–2011
Læs omtale

Dette lægedrama foregår i den fiktive kystby Elsinby i North Riding i Yorkshire. Serien fokuserer på dagligdagen for personalet, der arbejder på St. Aidan’s Royal Free Hospital

onsdag 31. juli
Murder in Surburbia - Sæson 1-2 Britbox
31 jul 2024
00:04

Murder in Surburbia – Sæson 1-2

Serie | Krimi | Komplet Serie
Læs omtale

Den påpasselige, analytiske og ofte stædige kriminalinspektør Kate Ashurst (Catz) danner makkerpar med den instinktive, kaotiske og gadesmarte kriminalassistent Emma Scribbins (Faulkner). De er et dynamisk team, der bekæmper forbrydelser i en mordafdeling, som ledes af DCI Jeremy Sullivan (Sheffield). I fællesskab afdækker de mørke handlinger bag den rolige facade i forstaden Middleford. I løbet af to sæsoner afslører Kate og Emma, også kendte som Ash og Scribbs, en række forfærdelige forbrydelser blandt byens beboere. De opdager, at mordene i denne tilsyneladende søvnige by nogle gang er planlagte, andre gange spontane, men altid dødelige – hvilket vil få dig til at sidde på kanten af sædet. Edward Woodward, Olivia Colman, Lynda Bellingham, Phyllis Logan og Ralph Ineson optræder som gæsteskuespillere.

I samme kategori

Back to top button