Månedsguides

Nyt på DRTV i oktober 2022

I oktober på DRTV kan du blandt se et par nye danskeserier. Det er Nordland ’99 og Maskulin.  Du får også dokumentar om den virkelige historie bag Carmen Curlers.

Filtrér oversigten

lørdag 1. oktober
100 problemer DR TV
1 okt 2022
06:00

100 problemer

Serie | Animation
Læs omtale

Dansk animationsserie fra 2022.

“Har du et problem?!” – “Nej, bror, jeg har 100!”. Problemer er der nok af for Hassan og de andre shababs, der bor i byen Blokhavn. Hver eneste dag løber de ind i store udfordringer, der bl.a. består af kærestesorger, metrobøder, konflikter med farlige bander og lukningstruede pizzeriaer. Selv når det ser allermest sort ud, gør de deres bedste for at løse problemerne sammen. Det går dog sjældent efter planen.

Se de første fem afsnit fra d. 1. oktober kl 06:00 på DRTV.

Zig og Sharko DR TV
1 okt 2022
06:00

Zig og Sharko

Serie | Børn
Læs omtale

Zig og Sharko er en klassisk slapstick-animationsserie uden ord i bedste ’Hjulben og Ulven’-stil. Den evigt sultne hyæne Zig finder på mere og mere sindrige planer for at fange og spise den søde havfrue Marina, men heldigvis er havfruens bedste ven, en haj ved navn Sharko, god til at afværge hyænens planer. Og det er lige opfindsomt, voldeligt og super sjovt hver gang!

Se alle afsnit fra d. 1. oktober kl 06:00 på DRTV.

søndag 2. oktober
Dommersvin DR TV
2 okt 2022
06:00

Dommersvin

Dokumentar
Læs omtale

– Dommer, er du blind eller hvad? Hvad laver du, dommer? Kom ind i kampen!

Det er blot nogle af de – endda pænere – gloser mange dommere må lægge øre til i løbet af en kamp uanset sportsgren. I en ny serie på DRTV følger P3 fire unge og ambitiøse fodbolddommere i jagten på eliteniveau og den ultimative drøm om at dømme i Superligaen.

Iman (22), Casper (18), Julie (20) og Daniel (22) er alle fire en del af DBU’s talentprogram, og uge efter uge bruger de weekenderne på at dømme fodbold. Men dommergerningen er meget mere end en fløjte, en bold og to hold. Det er lederskab, konflikthåndtering, ansvar og beslutninger, der skal træffes på et splitsekund, hvor adrenalinen pumper og tændingen er høj.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Livet som ung indeholder mange skilleveje med konstante valg og fravalg, og serien her følger fire unge og ambitiøse mennesker, der har kastet alt ind på at forfølge en drøm. Seerne får indblik i en verden, jeg tror mange er fascineret af og nysgerrig på, og som nok kalder på en del mere respekt end tilfældet er. Vi dykker ned i, hvad dommergerningen kræver, og hvad der driver og motiverer et ungt menneske til at iklæde sig dommertøjet fremfor festtøjet og weekend efter weekend stå med lederansvar for 22 spillere med højt tændingsniveau, der ikke altid råber lige pæne ting. Som seer håber jeg, at man bliver inspireret og måske endda får modet til at forfølge det, man gerne vil. Det er tilmed en ambition med serien, at vi reflekterer over, hvordan vi taler til hinanden, når vi ser eller dyrker sport, siger Morten Lübbert, der er redaktør på serien og i DR Ung TV.

Se alle seks afsnit af Dommersvin fra søndag den 2. oktober på DRTV.

mandag 3. oktober
The Murder of Gabby Petito: Truth, Lies and Social Media | Official Trailer | Peacock Original
Læs omtale

Amerikansk dokumentar fra 2022.

I 2021 forsvinder den 22-årige amerikanske blogger Gabby Petito på et roadtrip med sin kæreste. Medierne dækker hendes forsvinden, og får internettet til at flyde over med spekulationer og teorier om sagen. Gennem interviews med Gabbys familie og ved hjælp af retsmedicinske detaljer kastes der nyt lys over sagen. Hvem var Gabby? Og hvad skete der med hende?

Se dokumentaren fra den 3. oktober kl 06:00 på DRTV.

fredag 7. oktober
Børste DR TV
7 okt 2022
06:00

Børste

Serie | Børn
Læs omtale

Nu kommer der endeligt nye historier med de mindste børns bedste ven, det nysgerrige og temmelig stædige pindsvin Børste fra Minisjang.

Helt nede på jorden, hvor de voksne aldrig kommer, er selv de mindste ting store og klar til at blive opdaget. Helt hernede i græshøjde bor Børste og alle hans venner. Børste er et lille, stædigt pindsvin, som elsker at gå på opdagelse i sin lille, store verden. Her møder han en masse ting for første gang, siger begejstret hej til det hele og elsker at lege.

Se alle de seks nye historier med Børste fra fredag d. 7. oktober kl 06:00 på DRTV.

Pagan Peak Season 2 | Trailer | Topic
7 okt 2022
06:00

Ritualet II: Forræderen

Serie | Thriller | 8.0 | 2018–
Læs omtale

Tysk-østrigsk thrillerserie inspireret af ‘Broen’.

Der er gået et år siden sagen om “Krampus-morderen”. En sag, der stadig spøger for Ellie Stocker fra det tyske kriminalpoliti, og det skaber et uventet bånd til hendes unge kollega Yela. Samtidig opdager den unge millionarving Alexander Gössen, at han har en sadistisk side. Og hans fantasier er i stigende grad rettet mod unge kvinder.

Hele serien kan ses fra fredag d. 7. oktober kl. 06.00.

søndag 9. oktober
Sex med P3 DR TV
9 okt 2022
06:00

Sex med P3

Dokumentar
Læs omtale

Dansk ungdomsdokumentar fra 2022.

I SEX MED P3 er vi ikke generte. Vi viser alt og taler om alt. Intet er for simpelt, for pinligt eller for meget. Der kommer 20 programmer om så forskellige emner, som f.eks ’Når pikken ikke virker’, ’Let’s talk about sex’ til ’Fissens udseende’. Programmets mission er at give de 15-24-årige et fælles sprog for sex, krop og køn, for, som det er nu, får de primært deres viden fra porno og obskure hjemmesider. SEX MED P3 fokuserer ikke på det sjældne og syge, eller de kendte og særlige – men på alt det P3´s målgruppe selv møder i virkeligheden. I programmerne viser vi seeren alt det, alle burde vide om sex.

Se de første seks afsnit fra den 9. oktober kl 06:00 på DRTV.

mandag 10. oktober
Drengen der hackede Pentagon DR TV
10 okt 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

Thomas er 17 år, da han falder ned i det digitale kaninhul og for alvor begynder at hacke. Det hele føles som en leg, men det bliver hurtigt mere alvorligt, end han nogensinde havde forestillet sig, da han i sin jagt på UFO-hemmeligheder pludselig har FBI og en dansk hackerjæger i hælene.

Se alle fire afsnit fra den 10. oktober kl 06:00 på DRTV.

fredag 14. oktober
John Dillermand - Sæsonpremiere DR TV
14 okt 2022
06:00
Læs omtale

I den nye sæson kommer DR Ramasjangs brugere med vidt omkring, når ’John Dillermand’ for eksempel tager til månen, er alene hjemme, klæder sig ud, og når han skal tisse – situationer som foregår i børns liv og i deres fantasi. John Dillermand kommer i problemer, men med hjælp fra dilleren, redder han trådene ud og løser de udfordringer, der opstår.

Den nye sæson er udviklet i samarbejde børn fra 0.-2. klasse og holder fortsat fokus på, at det kan føles ganske pinligt at være anderledes, men når man står ved det, er det en gave og man må godt være stolt af det. Der bliver skruet op for fantasien og den fysiske humor, og så gør serien brug af børnenes egne ’John Dillermand-fortællinger’ som inspiration.

Ideen om John Dillermand udviklede Jacob Ley som godnathistorier til sine egne børn. Han og ’Made by Us’ præsenterede ideen til Ramasjang, og nu er John Dillermand allemandseje. I sæson to har børn fra flere steder i landet været involveret i udviklingen af serien.

– Vi har lavet tegninger med John i forskellige følelsesmæssige situationer og ladet børn i 0., 1. og 2. klasse tegne dem færdige og forklare os, hvad der sker. På den måde har de fået åbne skabeloner at fantasere ud fra. Det har givet situationer, som vi i idé-og manusfasen har kunnet skrive videre på, siger Jacob Ley, der er John Dillermands far og som har udviklet karakteren, skrevet, instrueret og indtalt serien.

Se alle 19 afsnit fra den 14. oktober kl 06:00 på DRTV.

Nikolaj Sonne kysser benzinbilen farvel DR TV
14 okt 2022
06:00
Læs omtale

Selvom der både teknologisk og politisk bliver viftet med fossilbilens ternede flag – har Nikolaj Sonne ikke tænkt sig at græde over spildt benzin. Med speederen i bund og 1000 hestekræfter i ryggen hylder han forbrændingsmotoren, mekanikken, duften, lyden og mere end 130 års bilhistorie i sin jagt på drømmebilens sjæl.

Nordland 99 DRTV
14 okt 2022
06:00

Nordland ’99

Serie | Dansk Drama Krimi | Seriepremiere
Læs omtale

I en sjældent urovækkende ny dansk fiktionsserie på DRTV vendes der op og ned på hverdagen i en lille dansk provinsby, da en ung mand pludselig forsvinder.

Der er noget helt galt i en lille dansk provinsby i 1999, selvom stilheden hersker på overfladen.

Da en ung mand pludselig forsvinder, brydes den evige trummerum af stilstand, cowboytoast og ind- og udlevering af VHS-bånd. Vennerne og mandens søster begynder at søge efter ham, og byens skræmmende hemmelighed begynder hurtigt at afsløre sig. For jo mere de søger, jo mere kommer der op til overfladen, og det går hurtigt op for dem, at de færreste i byen har ren samvittighed. Der gemmer sig hemmeligheder alle steder, ikke kun blandt byens indbyggere, men også blandt dem selv. Den svært apatiske landbetjent Christian (Troels Lyby), er dog ikke meget for at erkende, at der er noget helt galt i byen. Han mener, det er bedst ikke at kratte i overfladen, og at de unge bare bør lade byen sove videre i fred.

Ud over Troels Lyby ses også Elias Budde Christensen, Emilie Kroyer Koppel og Noa Risbro Hjerrild på rollelisten.

Nordland ´99 består af otte afsnit af cirka 25 minutters varighed. De to første afsnit er tilgængelige fra den 14. oktober på DRTV.

Serien er skabt og instrueret af Kasper Møller Rask og produceret af Nevis Productions for DR.

Troldspejlet special DR TV
14 okt 2022
06:00
Læs omtale

I Troldspejlet Special dykker Jakob Stegelmann ned i fantasien og den kulørte kulturs verden.

En talende syltet agurk, en menneskeædende hund og Beavis & Butt-Heads comeback. Hvor syret kan det blive? Aldrig nok, åbenbart. Det skal være syret, hvis det skal være provokerende og sjovt. Og det elsker vi! Succesen Rick og Morty er blandt de mange beviser for, at der ikke er grænser for, hvor langt man kan gå med tegnefilm. I denne Troldspejlet Special ser Jakob Stegelmann nærmere på den syrede tegnefilms historie og finder mange klassiske film, der er forløbere for den galopperende galskab i moderne animation.

lørdag 15. oktober
Spooky’s DR TV
15 okt 2022
06:00

Spooky’s

Serie | Børn
Læs omtale

Ghostbusters for børn – Ny svensk fiktionsserie.

Findes spøgelser virkelig? Ja, hvis du har evnen til at se dem! Spooky's er en hemmelig skole for grundlæggende spøgelsestræning. Her kommer specielle børn, der har evnen til at se spøgelser. Vi følger eleverne Calle, Herman, Rio og Yousef på vanvittige og spændende spøgelsesjagter. Hvert spøgelse har sin svaghed, som man skal finde for at kunne besejre dem.

Se alle 10 afsnit fra den 15. oktober kl 06:00 på DRTV.

søndag 16. oktober
Curlerkongen - historien om en dansk verdenssucces DR TV
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

Se den virkelige historie bag Carmen Curlers. Husmandssønnen Arne Bybjerg Pedersen står bag én af Danmarkshistoriens største og hurtigst voksende eksportsuccesser. I 1960'erne beslutter han at investere alt, hvad han ejer, i udviklingen af elektriske papillotter, som skal revolutionere hårmoden.

Se alle tre afsnit fra den 16. oktober kl 06:00 på DRTV.

fredag 21. oktober
Maskulin DRTV
21 okt 2022
06:00

Maskulin

Serie | Dansk Komedie | Seriepremiere
Læs omtale

Victor befinder sig i en identitetskrise. Forventningerne til ham som mand er mange og modsatrettede. For at få ro på tager han på et retreat, som dog viser sig at være noget ganske andet end forventet.

THEODOSIA Trailer (2022) Teen, Fantasy Series
21 okt 2022
06:00

Theodosia

Serie | Adventure | Seriepremiere | 5.7 | 2022–
Læs omtale

Spændende serie for hele familien!

Den frygtløse, kloge, 14-årige Theodosia lever og ånder for egyptologi, takket være sin arkæologmor og far, der driver Londons Museum of Legends and Antiquities. Da hun er i Egypten med sin familie, finder hun en mystisk gammel amulet, og får mistanke om, at amuletten kan være forbandet. Sammen med sin yngre bror Henry, hendes ven Will og den egyptiske prinsesse Safiya, begynder et hektisk eventyr for at bekæmpe et magtfuldt hemmeligt samfund, der er opsat på at ødelægge verden med gammel egyptisk mørk magi.

Se med hver fredag fra kl 06:00 på Ultra på DRTV.

lørdag 22. oktober
Feldthaus & Bagger taber masken DRTV
22 okt 2022
06:00
Læs omtale

Feldthaus og Bagger er Danmarks nye dynamiske strikkeduo. Den ene er berømt strikkerebel. Den anden er passioneret hobbystrikker. Sammen tager de på strikketogt i fire nordiske lande. Opgaven er enkel. De har fire dage hver i hvert land til at producere et unikt strikket værk. Kravet er, at det skal være inspireret af de indtryk, de får undervejs og også gerne indeholde materialer af den meget lokale slags. Og det kan nogle gange gå lidt ud i ekstremerne. Unikt strik er en underdrivelse.

Heksebeth DRTV
22 okt 2022
06:00

Heksebeth

Børne-TV
Læs omtale

Musikalske hekse-historier fra landet Ramasjang.

I Ramasjang Skoven bor en lille heks. Hun hedder Heksebeth, og hun bor i en gryde sammen med sin trofaste ven Grishjørning. Heksebeth er 106 ½ år gammel, men det er ingen alder, når ens højeste ønske er at være lige så god til at trylle og flyve på heksekost, som ens tre storesøstre. Rollen som Heksebeth spilles af Ramasjangs elskede Rosa (Gjerluff).

Se alle syv afsnit fra den 22. oktober kl 06:00 på DRTV.

søndag 23. oktober
Fortidens spøgelser
23 okt 2022
06:00

Fortidens spøgelser

Serie | Drama | Seriepremiere | 6.9 | 2022–
Læs omtale

Akutlægen Kristin flytter med teenagedatteren Lilja hjem til sine forældre i den lille fiskerby Holmafjord, hvor hun prøver at samle sig efter sin mands utroskab. Hun finder arbejde på det lokale sundhedscenter, hvor hun skal bevise, at hun er en kompetent læge. Hurtigt bliver den jordnære og rationelle Kristin skubbet ud af sin komfortzone af en gammel flamme, Ragnar, og især af sin mor Johanna, der siger, at hun kan tale med spøgelser.

Præst søger Paradis DRTV
23 okt 2022
21:30

Præst søger Paradis

DR2
Dokumentar
Læs omtale

Præst søger Paradis er en ny dansk dokumentarserie, der har premiere på DRTV søndag den 23. oktober klokken 6.00 – og på DR2 samme dag klokken 21.30.

Josefine Frej Mikuta er 30 år, københavner og nyuddannet præst. Nu har hun fået sit første job som præst på Sejerø, hvor menigheden er meget ældre end hende og de fleste er pensionister. Jobbet som præst på en lille ø, hvor alle kender alle og præsten aldrig helt har fri, kommer til at påvirke Josefine dybt, både arbejdsmæssigt og privat.

I serien følger vi præstens første tid på øen, og oplever hvordan hendes tanker om økologi, feminisme og moderne ideer og initiativer bliver modtaget på øen.

Josefine fik præstestillingen blandt fem ansøgere, og det var ikke uden en vis spænding og sommerfugle i maven, da hun byttede sin lille lejlighed på Nørrebro ud med den 300 kvadratmeter store præstebolig på Sejerø.

For Josefine var bevidst om, at hun nok ville tolke sin præstegerning på en noget mere utraditionel facon, end borgerne var vant til – ikke mindst som følge af den generationskløft, der var mellem hende som præst og menigheden.

Josefine skulle nu forsøge at vinde de garvede kirkegængers tillid og håbede, at øboerne turde at vise hende tillid, så hun kan være der for dem som præst, selvom hun er ung og selvom hun gør tingene anderledes. For eksempel bruger hun rollespil i sit embede, fordi hun synes, det er vigtigt både at turde lege og turde være højtidelig på en og samme tid. Og i konfirmandundervisningen lader hun de kommende konfirmander kæmpe med lyssværd for at kropsliggøre lærdommen om det gode og det onde.

Seerne er med allehelgenssøndag, hvor der bliver tændt et lys for de døde og til natteløb for øens børn, der skal handle om de 10 bibelske plager. Til jul kæmper hun for mere nærvær og mindre forbrug og selv, når det kommer til æbleskiverne, er hun inde og pille ved traditionerne, når hun serverer en glutenfri vegansk version.

Når man er den eneste præst på øen, er det ikke bare en ny arbejdsplads, men også et nyt lokalliv man indtræder i, og det giver stof til eftertanke, når vi som mennesker forlader de kendte trygge fællesskaber, og pludselig befinder os i nye og anderledes sammenhænge.

Se alle fire afsnit fra den 23. oktober kl 06:00 på DRTV.

mandag 24. oktober
Billie Holiday DR TV
24 okt 2022
06:00

Billie Holiday

Dokumentar
Læs omtale

Amerikansk dokumentar fra 2020.

Billie Holiday er en af verdens største jazzsangerinder. Et gådefuldt ikon, der er kendt for sange som ‘Strange Fruit’ og ‘All of Me’. I slutningen af 1960’erne satte journalist Linda Lipnack Kuehl sig for at skrive en biografi om Billie og hendes korte, turbulente liv. Hun optog over 200 timers interviews med hendes familie, venner og musikere som Charles Mingus, Tony Bennett og Count Basie. Men Lindas bog blev aldrig færdig, og båndene blev ikke afspillet – indtil nu.

Se dokumentaren fra den 24. oktober kl 06:00 på DRTV.

Natten hvor alt gik galt DR TV
24 okt 2022
06:00
Læs omtale

Norsk dokumentarserie fra 2022.

En aften i Oslo i 2014 ringer direktøren Øystein Flenning til den norske alarmcentral. Han fortæller, at han sidder over for en mand, der truer med at slå ham ihjel. Politiet tror, at han er fuld og vrøvler, og tager ham ikke alvorligt. Da politiet endelig sender en bil, finder de ham døende i en blodpøl. I tiden efter bliver han selv mistænkt og efterfølgende dømt for vold. Hvad skete der den aften, og hvorfor blev han dømt?

Se alle afsnit fra den 24. oktober kl 06:00 på DRTV.

Sporløs - Sæsonpremiere DR TV
24 okt 2022
20:00

Sporløs

DR1
Underholdning | Ugentlige afsnit
Læs omtale

Efter tre års pause er ’Sporløs’ tilbage på skærmen. Den nye vært er Mette Frisk, der er glad for værtsrollen på programmet. – Jeg har haft drømmen længe om at blive vært på ’Sporløs’. Det fantastiske ved programmerne er den menneskelige historie, og ’Sporløs’ – og for den sags skyld også ’Forsvundne Arvinger’ er eksempler på, at du kan gøre stor og meget konkret forskel som journalist, mener Mette Frisk.

DR har sendt ’Sporløs’ siden 1999, men har holdt pause på programmet, som produktionsselskabet STV producerer for DR, siden 2019. Som ny vært følger Mette Frisk i fodsporene på navne som Hans-Georg Møller, Line Baun Danielsen, Lillian Gjerulf Kretz, Louise Wolff, Rie Helmer Nielsen og Ditte Haue, der har været værter for ’Sporløs’ gennem årene – og for de flestes tilfælde også været med på rejsen for at finde de forsvundne slægtninge.

Længere program i den nye sæson

De nye programmer bliver lidt længere end tidligere. Hver ’Sporløs’-udsendelse varer 58 minutter mod førhen en halv time og tre kvarter, og det har givet muligheder, siger Mette Frisk.

– Udvidelsen af sendetiden betyder, at vi nu har bedre tid til at fortælle alle de historier, vi møder ude i verden. Efter at have produceret de første fem afsnit, kan jeg se, at der i mange tilfælde gemmer sig rigtig interessante historier nedenunder, og det er godt at have tid til at folde dem ud, siger Mette Frisk.

I den nye sæson af ’Sporløs’ har hun og holdet været i Rumænien, Finland, Colombia, Sri Lanka og Filippinerne.

Er Sporløs færdigtilrettelagt hjemmefra?

– Når vi tager afsted, er det lidt rock’n’roll, og det håber jeg også, man kan se i programmerne, siger Mette Frisk.

Inden de fleksible billetter bliver bestilt, vurderer redaktionen, om de tror på, at det er realistisk at finde svar. Det gør de ud fra, hvilke oplysninger deltageren har på forhånd. Har de for eksempel oplysninger om børnehjem, de har boet på, en fødselsattest eller andre papirer, der kan sparke sagen videre.

Er der noget at arbejde med, tager redaktionen fat i ’en hjælper’ – en såkaldt fixer – i det pågældende land, som kan assistere holdet før afrejse, og når programmet skal filmes. Rejserne varer minimum syv dage – ofte mere per program.

– Når vi tager afsted, har vi sikret os, at vi har en fleksibel billet, og så har vi ofte noget linet op til de første to dage på baggrund af oplysningerne hjemmefra. Derefter er det research for åben skærm, hvor vi træffer beslutningerne om, hvad vi gør, når vi står på stedet. Undervejs er der også en stribe etiske overvejelser, så det gælder også om at holde hovedet koldt – også selv om der måske er 40 grader, hvor vi er, siger Mette Frisk.

Udover holdet, der er afsted, sidder en redaktionschef og holder sig ajour i Danmark og hjælper, hvor hun kan.

Personen, hvis sag bliver oprullet i programmerne, har Mette Frisk kun mødt online før afrejse, for en del af forberedelserne til denne sæson er sket, mens Danmark stadig var coronalukket.

Sporløs – mere om sæsonens første program

29-årige Sune fra Nordjylland blev oprindeligt født som pigen Suneta i Rumænien. Han blev adopteret til Danmark som femårig, men havde indtil da måtte kæmpe dagligt på børnehjemmet mod sult og tæv. Han ved stort set intet om sin rumænske familie, men drømmer om at få kontakt, så han kan få svar på, hvorfor han blev sendt væk. Sune frygter, hvad romafamilien i det konservative Rumænien vil sige til, at han vender tilbage som en transkønnet mand.

Se afsnittet den 24. oktober kl 06:00 på DRTV og kl. 20:00 på DR1.

Sporløs 31/10

9-årige Jonas husker intet fra sine første fire år i Colombia. Ifølge hans papirer sendte en purung og fattig mor ham på børnehjem for at skabe en bedre fremtid for ham. Nu som voksen og ung far er Jonas mere end klar til at lede efter sin ukendte familie. Han skal på sit livs rejse, der kommer til at byde på helt uforudsigeligt mange strabadser og ukendte følelser, når han og Mette Frisk bliver sendt langt op i de colombianske bjerge.

Se afsnittet den 31. oktober kl 06:00 på DRTV og kl. 20:00 på DR1.

Sporløs 7/12

49 årige Lotte har i årevis skrevet ansøgninger til Sporløs men aldrig sendt dem afsted. For hendes adoptivmor har været imod, at hun søgte efter sin biologiske mor. Men nu kan hun ikke vente længere. Hun søger svar på, hvorfor hendes finske mor reagerede på en avisannonce fra Danmark og bortadopterede Lotte i 1972 blot 10 dage gammel. På sin rejse mod nord viser det sig, at der er langt mere i den ene lille annonce, at vores ligesindede naboland gemmer på en tabubelagt fortælling om de finske adoptioner til Danmark i 70´erne

Sporløs 14/11

Meann er vred. Hun føler sig forladt, og frustreret over den skæbne, hendes biologiske mor fra Filippinerne overlod hende til, da hun for mere end 30 år siden satte hende af på et børnehjem. Hele livet har Meann kæmpet med en forladthedsfølelse over den biologiske mors svigt, også selvom hun har fået en dejlig familie i Danmark. Følelsen er aldrig gået væk. Nu ved Meann slet ikke, om hun overhovedet kan og vil møde sin mor med andet end vrede, hvis hun kan findes, når Sporløs-holdet rejser til Filippinerne.

Sporløs 21/11

43 årige Karin ønsker brændende at finde sin biologiske mor i Sri Lanka. Men da hun skriver til den kvinde, som stod for hendes adoption, får hun at vide, at hun bare skal opgive det på forhånd, Karin har kun een mor, og det er hendes adoptivmor.

Men Karin er klar til at lede efter sine rødder og giver ikke op. Sammen med Sporløs, tager hun afsted for at undersøge sin fortid i et land, hvor fusk og bedrag med adoptioner var almindeligt kendt. Er det også tilfældet i Karins sag?

onsdag 26. oktober
Hitlers arktiske krig DR TV
26 okt 2022
06:00
Læs omtale

Finsk dokumentarserie fra 2021.

Efter Første Verdenskrig er Europa i kaos. Tyskland og Sovjetunionen tegner en ikke-angrebspagt, og tyskerne opruster. Ved udbruddet af Anden Verdenskrig i 1939 begynder også en arktisk krig, som i første omgang udspiller sig i Finland. De internationale medier følger udviklingen tæt, og stormagterne retter blikket mod Norge. Nordens mineraler er essentielle for den tyske krigsmaskine – og dermed for krigens udfald.

Se alle afsnit fra den 26. oktober kl 06:00 på DRTV.

torsdag 27. oktober
Bettingskandalen DR TV
27 okt 2022
06:00

Bettingskandalen

Serie | Drama
Læs omtale

Spillefanatikeren Bosse kaster sig ud i en gal jagt på de store penge på travbaner og fodboldstadions. Snart rives han med i en verden af spænding, store risici og skumle bookmakere.

Danmarks stærkeste hænder DR TV
27 okt 2022
20:00

Danmarks stærkeste hænder

DR1
Underholdning
Læs omtale

Mette Bluhme Rieck er, efter at have vært på Danmarks næste klassiker, nu rykket over på et nyt program på DR1, nemlig den nye satsning Danmarks stærkeste hænder.

Det er en konkurrence med deltagere, der har et fysisk hårdt og krævende arbejde, hvor hænderne er deres vigtigste værktøj. I et nyt stort konkurrenceprogram vil ti hårdføre arbejdere kæmpe med og mod hinanden på unikke arbejdspladser rundt om i Danmark.

Danmarks stærkeste hænder – Pressebilleder

fredag 28. oktober
Svampejagt DR TV
28 okt 2022
06:00

Svampejagt

Underholdning
Læs omtale

Dansk livstilsprogram fra 2022.

Find trøfler, kantareller og Karl Johan-svampe i Danmark. Svampene pibler frem i hele landet her i efteråret. Derfor har DR udfordret to af landets fremmeste svampesamlere til at vise, hvordan man finder de bedste spisesvampe. Bodil Espersen har lært næsten alt, hun kan, af sin far Søren, som er naturvejleder. Nu vil hun udfordre ham til en dyst om, hvem der er familiens bedste svampejæger. De to svampejægere kreerer både klassiske, men også anderledes svamperetter i køkkenet, hvor de får besøg af flere passionerede eksperter, der gør os klogere på svampenes forunderlige rige.

Se programmet fra den 28. oktober kl 06:00 på DRTV.

søndag 30. oktober
Tværs på P3 - Freja elsker smerte DR TV
30 okt 2022
06:00
Læs omtale

Dansk ungdomsdokumentar fra 2022.

Freja på 18 år er afhængig af et hurtigt kick. Det får hun gennem et utal af tatoveringer og piercinger, og når hun hænger ud med sine venner i hurtige biler. Adrenalinen dulmer de svære følelser og den hemmelighed, hun skjuler for sin mor. Men smerten er der stadig. Måske er det på tide at fortælle sandheden?

mandag 31. oktober
Boost dig selv – SOV! DR TV
31 okt 2022
06:00
Læs omtale

Tema på Ultra om unge og deres søvnvaner!

Uge 44 står i søvnens tegn på DR Ultra! Søvn er et diskussionsemne i mange familier, for de 9-14-årige vil hellere bruge deres tid på alt muligt andet, og søvn er ofte noget, der presses ned over hovedet på dem af forældrene. Derfor har Ultra valgt at fokusere på alt det, målgruppen gerne vil være gode til. De vil gerne være gode i skolen, være en god ven og præstere godt fysisk. Og for at kunne alt det, er søvn helt essentielt.

Vi tester Ultra-værterne Jonas Madsen og Tine Maria i, hvad der sker med krop og sind, hvis man ikke må sove i 50 timer og vi forklarer hvordan alt det med søvn hænger sammen. Det er alt sammen krydret med en række søvndyssende, afslappende fortællinger, der på en god måde skal gøre søvnen til din ny bedste ven.

Se med fra den 31. oktober kl 06:00 på Ultra på DRTV.


I samme kategori

Back to top button