MånedsguidesDRTV

Nyt på DRTV i april 2023

Forsvundne arvinger og Frank & Kastaniegaarden er tilbage på DRTV i april. Du får også nye sæson af Hotel Portofino, Shetland og helt nye serier som Infiltratoren og Alle elsker Tom.

Endelig så er der i april også premiere på Stjerneklar, det nye fredagsunderholdningsprogram samt DR’s nye dokumentarserie Togtet, hvor en flok danske sejlere og vikingeeksperter sig ud på en farefuld færd over Nordatlanten for at opleve vikingernes bedrifter på egen krop.

Filtrér oversigten

søndag 2. april
Alene i vildmarken USA - The Skills Challenge DR TV
Læs omtale

Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2022.

Så går turen igen ud i vildmarken. Denne gang med de tre tidligere deltagere i ‘Alene i vildmarken’ Jordan Jonas, Amós Rodriguez og Lucas Miller. De har tre dage og begrænset værktøj til at bygge det bedste shelter. Hvem vinder prale-retten?

Kærlighed på vulkaner DR TV
2 apr 2023
06:00
Læs omtale

“Livet igennem gik de langs en afgrund.” Den 3. juni 1991 omkom ægteparret og vulkanologerne Katia og Maurice Krafft. De blev opslugt i et gigantisk pyroklastisk udbrud ved vulkanen Mount Unzen på øen Kyushu i det sydlige Japan. De efterlod sig fantastiske filmoptagelser, fotos og breve fra deres mange eventyr. Her følger vi parrets rejser kloden rundt på jagt efter mægtige vulkanudbrud, indtil de mistede livet sammen.

onsdag 5. april
Hotel Portofino - Sæson 2 DR TV
5 apr 2023
06:00

Hotel Portofino – Sæson 2

Serie | Drama | Ny Sæson | 6.7 | 2022–
Læs omtale

Britiske Bella har åbnet et hotel på den italienske riviera med sin familie. Året er 1927. Bellas søn, Lucian, vender hjem til hotellet for at holde ferie. Han rejser uden sin kone og bliver mindet om sine undertrykte følelser for Constance, der er blevet forfremmet til assisterende hotelbestyrer. Samtidig truer Bellas planer om at bygge en spa i kælderen med at overskride budgettet. Og så står hotellet over for en anonym inspektion fra en indflydelsesrig rejsebog.

Se alle afsnit fra den 5. april kl 06:00 på DRTV.

Nazisternes børnesoldater DR TV
5 apr 2023
06:00
Læs omtale

Fransk dokumentar fra 2022.

I foråret 1943 erklærer Tyskland total krig. Men fire års krigsførelse har allerede kostet tre millioner tyske soldater livet. Hitlers hær er svækket, og han har brug for nyt blod. Gennem en omfattende rekrutteringsproces lykkes det ham at hverve 20.000 teenagere og etablere den berygtede 12. SS Panserdivision Hitlerjugend. En børnehær, der udviste en grusomhed, der sjældent ses i krig. Her fortæller få af de overlevende om deres blodige fortid.

Se dokumentaren fra den 5. april kl 06:00 på DRTV.

torsdag 6. april
SHETLAND Series | Season 6 Trailer (HD) BritBox
6 apr 2023
06:00

Shetland – Sæson 6

Serie | Krimi | Ny Sæson | 8.2 | 2013–
Læs omtale

Britisk krimiserie fra 2022.

Nye afsnit af serien om den sympatiske politimand Jimmy Perez, der opklarer mordgåder på de smukke, forblæste Shetlandsøer. Den sårbare unge forfatter Connor forsvinder. Han og hans familie er flyttet til Shetland for nyligt. Har Connor taget sit eget liv, eller er han blevet indhentet af familiens fortid? Jimmy Perez går på jagt efter svaret.

Søren Vesters Have - Påskestemning DR TV
6 apr 2023
06:00
Læs omtale

Det er blevet påske i Thise, og de første blomster begynder at pible frem i haven. Søren laver et kæmpe påskeæg af det gamle bøgetræ, udplanter hundredvis af kransliljer og farver æg med grøntsager og blomster fra haven. Og så besøger han Hans, som ved ALT om kamelia, der netop nu står med de flotteste blomster.

Se afsnittet fra den 6. april kl 06:00 på DRTV.

Carl Nielsen – Between heaven and earth (Trailer)
6 apr 2023
22:00
Læs omtale

Formålet med den internationale dokumentarfilm er at vække begejstring for den danske komponist i lande, hvor endnu ikke så mange har stiftet bekendtskab med Carl Nielsen.

Barndommen på Fyn
Med udgangspunkt i Carl Nielsens egne erindringer i ”Min fynske barndom” oplever seerne, hvordan Nielsen blev præget af sin opvækst i en fattig arbejderfamilie, omgivet af den fynske idyl med små landsbyer og smukke landskaber. Musikalsk er der fokus på tidlige klaverværker, børnesange og arbejdersange.

Første Verdenskrig og det tidlige 20. århundredes musik
De store europæiske omvæltninger i det tidlige 20. århundrede berørte Carl Nielsen dybt, både personligt og i sin kunstneriske skaben.

I dette afsnit af filmen er der et musikalsk fokus på den 4. og 5. symfoni og hvordan værkerne er tæt knyttede til komponistens eget liv, hans oplevelse af verdenskrigen og de forskellige kriser, som tiden bar med sig.

Ægteskabet, impulser og kriser
De to store kunstnere, Anne Marie og Carl, levede i et så usædvanligt ægteskab, at fortællingen om Carls affærer og Anne Maries sikre fokus på karrieren og parrets voldsomme kriser selv i dag kan få os til at miste pusten. Dokumentarfilmen kommer tæt på op- og nedturene i parrets forhold og ser samtidig på de symfoniske dramaer, som Carl skaber på denne baggrund.

Dokumentarfilmen optages på mange af de steder, hvor Carl Nielsen levede og arbejdede: Hans barndomshjem i Nørre Lyndelse, området omkring Bramstrup Gods, hvor han passede gæs som barn, i Skagen ved sommerhuset ”Finis terræ” og i kunstnerægteparrets bolig på Frederiksholms Kanal i København.

Dokumentaren produceres i tæt samspil med museumsinspektør for Carl Nielsen Museet og Carl Nielsens Barndomshjem, Ida-Marie Vorre, der er tilknyttet produktionen som faglig konsulent ekspert. Derudover bidrager fagpersoner som chefdirigenten for DR Symfoniorkestret Fabio Luisi, radiovært Mathias Hammer og kurator Emilie Boe Bierlich med deres syn på Carl Nielsen.

Skuespiller Tue Hoé medvirker i rollen som Carl Nielsen.
Filmen vil desuden inkludere nye indspilninger med musikere fra DR´s ensembler.

fredag 7. april
Vild kærlighed - Sæson 2 DR TV
7 apr 2023
06:00
Læs omtale

En gruppe singler på jagt efter kærligheden tager på en intens oplevelsesdate i den vilde natur. Kan de finde ind til sig selv og deres match, og vil naturen hjælpe dem med at finde ægte kærlighed?

lørdag 8. april
Next Level Chef | First Look | Fox on Tubi
8 apr 2023
06:00

Next Level Chef

Reality | 6.8 | 2022–
Læs omtale

Amerikansk madserie fra 2022.

15 talentfulde professionelle kokke, amatørkokke og kokke kendt fra sociale medier er blevet udvalgt. De har 45 minutter til at lave en ret, der vil imponere Gordon Ramsay, Nyesha Arrington og Richard Blais. Hvem ryger videre til holdudfordringen og får chancen for at vinde 250.000 dollars?

Se alle afsnit fra den 8. april kl 06:00 på DRTV.

Sydamerika med Simon Reeve DR TV
8 apr 2023
06:00
Læs omtale

BBC-dokumentarserie fra 2020.

Fra Venezuela til Tierra del Fuego. Simone Reeve rejser denne gang ned igennem Sydamerika. En rejse på over 6400 kilometer med nogle af verdens smukkeste landskaber. På den første etape starter han i Venezuela, hvor han besøger Roraimabjerget, der er over en milliard år gammelt. I Guyana oplever han en af verdens mest uberørte regnskove og ender sin tur i Fransk Guyana, hvor han tager på tur med den mystiske franske fremmedlegion.

Se alle afsnit fra den 8. april kl 06:00 på DRTV.

søndag 9. april
Nelly & Nadine DR TV
9 apr 2023
06:00

Nelly & Nadine

Dokumentar
Læs omtale

Svensk dokumentarfilm fra 2022.

Juleaften 1944 i koncentrationslejren Ravensbrück forelsker to kvinder sig i hinanden. En forbudt kærlighed mellem den mystiske Nadine Hwang og operasangerinden Nelly Mousset-Vos. Efter befrielsen genforenes de og tilbringer resten af deres liv sammen. I mange år er deres forhold hemmeligt, selv for den nærmeste familie. Men nu har Nellys barnebarn, Sylvie, besluttet at afdække deres bemærkelsesværdige kærlighedshistorie.

Se dokumentaren fra den 9. april kl 06:00 på DRTV.

mandag 10. april
Pengejægerne DR TV
10 apr 2023
06:00

Pengejægerne

Dokumentar | Ny Sæson
Læs omtale

Danmarks fælles pengekasse går hvert år glip af mange milliarder kroner på grund af selskabssvindel i danske virksomheder. Pengejægerne afslører metoderne og jagter dem, der står bag.

Spørg Kristian DR TV
10 apr 2023
06:00

Spørg Kristian

Børne-TV
Læs omtale

Ny serie til alle Danmarks nysgerrige børn!

Hvorfor er pizzabakker firkantede, når pizzaen er rund? Hvad er et sort hul egentlig? Og hvad sker der med lorten, når du trækker ud i toilettet? I Ramasjangs nye serie ”Spørg Kristian” er intet spørgsmål for småt eller for stort. Sammen med de sjoveste eksperter rejser Kristian Gintberg rundt i hele Danmark for at finde svar på børns gode spørgsmål.

Se med første gang 2. Påskedag fra kl 06:00 i Ramasjang på DRTV.

Forsvundne arvinger - 2023 sæsonstart DR TV
10 apr 2023
20:00

Forsvundne arvinger – 2023 sæsonstart

DR1
Dokumentar | Ny Sæson | Ugentlige afsnit
Læs omtale

Mette Frisk og arkivar Adam Jon Kronegh går igen på jagt efter ukendte arvinger og forsøger at opklare, hvorfor arvingerne har mistet kontakten til deres nu afdøde slægtning.

Der er 5 nye afsnit på vej med start 10. april på DR1 og DRTV.

Forsvundne arvinger 2023 – sæsonens første afsnit

Forsvundne Arvinger 2023 episode 1
Foto af Lars-Erik Olsson – eller Lasse som han blev kaldt – da han var yngre.
Foto: Kasper Borg, Rabøl, DR

Forladt af mor

Da Lasse er helt lille, bliver han bortadopteret, og hans mor rejser langt væk. Efter Lasses død skal Mette Frisk og arkivar Adam Jon Kronegh forsøge at opklare mysteriet om, hvor Lasses mor blev af for at finde hans arvinger.

onsdag 12. april
Frank & Kastaniegaarden - 2023 sæsonstart DR TV
12 apr 2023
06:00
Læs omtale

I Frank & Kastaniegarden (tidligere Bonderøven) viser Frank Erichsen vejen til et liv med fokus på bæredygtighed og selvforsyning. Udgangspunktet er familielivet på Kastaniegaarden, hvor han finder på nye idéer med inspiration fra nær og fjern.

torsdag 13. april
alene i vildmarken 2023
13 apr 2023
06:00

Alene i Vildmarken 2023

Reality | Ny Sæson | Ugentlige afsnit
Læs omtale

Alene i Vildmarken er snart tilbage. DR har offentliggjort premieredatoen som bliver 16. marts.

I år vender en række gamle deltagere tilbage til vildmarken for at få den ultimative oprejsning, når de igen skal kæmpe mod naturens rasen, sult og ensomhed i det rå Nordnorge. Hvem kan overleve længst? Og kan de hver især få den oprejsning, de drømmer om? 

Nogle af deltagerne har været af sted alene før, mens andre har været af sted med en makker. Men denne gang er alle deltagere fuldstændig på egen hånd, når de skal kæmpe om, hvem der kan klare sig længst i naturen. Det er sidste chance for at bevise, hvem der kan klare sig alene i vildmarken med kun de allermest basale fornødenheder.

Alene i Vildmarken 2023 deltagerne

Camilla Varming Nielsen, 35 år, virksomhedsejer fra Krarup på Fyn, (sæson 5)

Alene i vildmarken 2023 Camilla Varming Nielsen
Foto: Jeppe Søgaard Nielsen/United Production

Sidste gang, Camilla prøvede kræfter med vildmarken, var det i selskab med sin kone Martha. Camilla trak meget opmærksomhed i den sæson, da hun i vildmarken både drak sin egen urin og snittede op til flere penisser af træ. Nu vil Camilla dog prøve kræfter med vildmarken på egen hånd, og det bliver både en uvant situation og en kæmpe udfordring for Camilla, der aldrig er alene. Ifølge Camilla så er hendes motivation for at drage ud i vildmarken netop for at komme væk sine mange projekter og altid være omringet af mange mennesker. Hun vil undersøge, om hun kan være alene.

 

Sanne Flade Larsen, 56 år, pædagog fra Sorø (sæson 2)

Alene i vildmarken 2023 Sanne Flade Larsen
Foto: Jeppe Søgaard Nielsen/United Production

Tilbage i sæson 2 blev Sanne nummer to, hvor især hendes praktiske evner og stædighed tog hende langt. Men fiskeriet var en udfordring, hvor især kulden og isolationen slog hende ud, og det fik i sidste ende bægeret til at flyde over. I dag føler Sanne sig både mere erfaren og mere i balance. Hun ønsker at bevise, at hun kan gå hele vejen.

 

Christian Hjort, 38 år, Skov- og marketingsansvarlig på et gods, fra Egtved (sæson 1)

Alene i vildmarken 2023 Christian Hjort
Foto: Jeppe Søgaard Nielsen/United Production

Christian blev som den allerførste nummer to efter hele 44 dage i Nordnorge. Christian var kendt for sin ukuelige optimisme, gode sind og driftighed. Det resulterede blandt andet i, at han fik bygget en imponerende tipi, snittede fredspibe og oplevede, hvordan frostens hvide landskab satte ind. Christian er nu tilbage, fordi han ikke er færdig med at prøve sig selv af i den rå og barske natur.

 

Jesper Westmark, 52 år, shaman fra København (sæson 4)

Alene i vildmarken 2023 Jesper Westmark
Foto: Jeppe Søgaard Nielsen/United Production

Jesper håndværksmæssige evner betød, at han både nåede at bygge en hytte, lave en bue med pil og et effektivt bowdrill. Jesper er shaman og spurgte ånderne til råds i vildmarken. Men til sidst brændte Jespers krop ud efter 29 dage. Han er sulten efter at vende tilbage og søge endnu dybere ind i naturen.

 

Rasmus Christiansen, 43 år, køkkenmontør fra Esbjerg (sæson 3)

Alene i vildmarken 2023 Rasmus Christiansen
Foto: Jeppe Søgaard Nielsen/United Production

Første gang, Rasmus var alene i vildmarken, lærte han at overleve. Undervejs nåede han at bygge tre forskellige shelters og forfine sine fiskemetoder. Det var en stejl læringskurve for manden på eventyr. Til sidst blev sulten dog så stor, at han måtte trykke på knappen og give op. Nu er Rasmus tilbage med sin dyrt købte erfaring. Og målet er klart: han vil vinde!

 

Anna-Caroline Fosmark, 24 år, nomade og kunstner fra Silkeborg, (sæson 6)

Alene i vildmarken 2023 Anna-Caroline Fosmark
Foto: Jeppe Søgaard Nielsen/United Production
Anne-Carolines hjem er primært i naturen, hvor hun de fleste måneder om året sover i telt og cykler rundt på eventyr.

Hendes makker, Esters, helbred svigtede sidste gang, da de var afsted i vildmarken, og de måtte tage hjem. Men Anna-Caroline er ikke færdig med vildmarken, og hun kan mærke, at hendes krop sagtens kan klare flere dage i den barske natur. Nu får hun får chancen for at tage revanche.

 

Birk Engemann, 56 år, pensioneret oversergent fra Brønderslev, (sæson 2)

Alene i vildmarken 2023 Birk Engemann
Foto: Jeppe Søgaard Nielsen/United Production

Birk fik sin drøm knust i 2. sæson, da han på dag fem faldt på en glat sten og brækkede et ribben. Birk lider af PTSD efter nogle oplevelser som udsendt soldat. Han tog i vildmarken for at bevise, at han stadig har viljen til klare strabadserne. Nu er han tilbage for at få oprejsning og nå langt i vildmarken.

 

Victor Gjedde, 28 år, studerer til maskinmester fra Værløse (sæson 5)

Alene i vildmarken 2023 Victor Gjedde
Foto: Jeppe Søgaard Nielsen/United Production

Victor følte selv, han havde meget at bevise i vildmarken, da han deltog i sæson 5 med sin makker, Casper. Og han klarede sig igennem en strabadserende vandretur med både munterhed og tårer. Følelserne var med andre ord helt uden på tøjet. Victor ønskede at gå hele vejen, men han og Casper måtte alligevel trykke på knappen og tage hjem. Nu får Victor en chance til og denne gang er det helt alene.

 

fredag 14. april
Tom Jones Preview
14 apr 2023
06:00

Alle elsker Tom

Serie | Komedie | Seriepremiere
Læs omtale

Tom Jones forelsker sig i sin smukke nabo. Men han er fattig, og hun er rig, så deres familier forsøger at holde dem fra hinanden. Vil kærligheden sejre? Komedieserie efter Henry Fieldings roman.

Hoodie DR TV
14 apr 2023
06:00

Hoodie

Serie
Læs omtale

Siden sine forældres skilsmisse har Peter levet et ubemærket liv som studerende i løbet af dagen, men om natten sniger han sig udenfor for at dyrke sin passion for parkour sammen med sin parkourmentor og bedste ven Souf. Da Peters mor – en lokal politibetjent – bliver overbebyrdet med arbejde på grund af den stigende kriminalitet, beslutter Peter sig for at bruge sit hemmelige talent til at blive “Hoodie”: en mystisk helt, der beskytter byen.

Se tre nye afsnit hver fredag fra fredag d. 14 april kl 06:00 på DRTV.

Stjerneklar DR1
14 apr 2023
20:00

Stjerneklar

DR1
Underholdning | Ugentlige afsnit
Læs omtale

DR’s nye, musikalske fredagsunderholdningsprogram hedder ‘Stjerneklar. Joakim Ingversen er vært – og har Medina, Barbara Moleko, Tinus og Nicholas Kawamura med ved dommerbordet.

Hver fredag forvandles talentfulde fans til superstjerner, når de dyster i hold om at lave den bedste musikalske live-performance og dermed levere den største hyldest til deres yndlingsmusiker. I alt transformeres 60 sangtalenter til 12 udenlandske og otte danske kendte kunstnere, der synger kæmpehits.

TV-værten Joakim Ingversen er vært og vil fredag efter fredag sikre, at musikfesten på scenen finder vej til seerne hjemme i stuerne. Ved dommerbordet har DR sikret sig fire topnavne inden for dansk musik og performance: Medina, Barbara Moleko, Tinus og Nicholas Kawamura. De skal gennem otte live-udsendelser udfolde, kommentere og vurdere de forskellige optrædener, og i sidste ende, sammen med seerne, finde frem til den første vinder af ‘Stjerneklar’.

‘Stjerneklar’ består af otte live-programmer, der fra den 14. april kan ses hver fredag klokken 20.00 på DR1. Programmerne vil efterfølgende være at finde på DRTV.

‘Stjerneklar’ er baseret på det populære britiske tv-show ‘StarStruck’, som for første gang blev vist på ITV i 2022 med Olly Murs som vært og Adam Lambert, Beverly Knight, Jason Manford og Sheridan Smith ved dommerbordet. ‘Stjerneklar’ er produceret af produktionsselskabet Mastiff, som står bag en lang række store tv-succeser herhjemme.

– Med ‘Stjerneklar’ ønsker vi at give de danskere, der har et stort sangtalent en platform til at hylde deres største idoler og fælles passion for musikken. Det er et succesfuldt, britisk programformat, som vi nu har fået lov til at skræddersy til et dansk publikum, og jeg glæder mig til, at seerne skal møde vores fantastiske dommerpanel og vært og vores i alt 60 forskellige sangere, siger Jan Lagermand Lundme, der er underholdningsredaktør på DR.

Mere om Vært og dommere i Stjerneklar - klik her


Joakim Ingversen – vært

Joakim Ingversen har en lang række succesfulde værtsopgaver bag sig – særligt blev han et kendt ansigt efter værtskabet på programmet ’Bingo-Banko’ på TV 2 i 2011 og modtog i 2013 TV-Prisen for ‘Årets værtstalent’.

Siden da har han været fast vært på DR Ultra og i DR’s børneprogrammer ‘Alle mod 1’, ‘Den store juniorbagedyst’ og ‘MGP’. Joakim Ingversen kan også skrive vinder af ’Vild med dans’ og DJ på cv’et – og så kan han faktisk også prale af at være tidligere dansk mester i wind- og kitesurfing.

Medina – dommer

Medina, Danmarks ukronede popdronning, udkom for første gang i 2007 med albummet ‘Tæt på’ og har efterfølgende udgivet seks albums. Hun brød for alvor igennem i 2008 med singlen ‘Kun for mig’ og er sidenhen blevet et kæmpe popikon med hits som ‘Jalousi’, ‘Ensom’, ‘Velkommen til Medina’ og ‘Vi to’.

Stilmæssigt bevæger Medinas musik sig inden for genrerne pop, dance, R&B og hip-hop og hun har lavet samarbejder med kunstnere som Thomas Helmig, Hjalmer, Tina Dickow, Topgunn, Gilli og senest D1ma. Medina har opnået hele 10 nummer ét-hits på den danske single-hitliste, hun har toppet både danske og internationale hitlister, og så har hun vundet adskillige priser i både ind- og udland, herunder hele fem Danish Music Award-priser i 2010, tre priser ved MTV European Music Awards og i 2016 modtog hun Danish Music Awards ‘Ærespris’.

Medina har af flere omgange turneret landet rundt og spillet på de største og mest prestigefyldte festivalscener og spillesteder. Medina har desuden været hovedperson i dokumentaren og tv-serien ‘Medina – hele min historie’ og så er hun to år i streg udnævnt som stilikon af Elle Magasin.

Barbara Moleko – dommer

Sangerinde og sangskriver Barbara Molekos karriere tog fart, efter hun i 2012 featurede på L.O.C’s ‘Helt min egen’. Samme år udgav hun sit debutalbum, ‘Lykken er…’, der med hittet ‘Dum for dig’ gjorde, at hun for alvor slog igennem på de danske hitlister.Udover at have udsolgt et væld af koncerter lige siden sit gennembrud, kan Barbara Moleko også skrive på cv’et, at hun har optrådt til dronningens 75-års fødselsdag, medvirket i programmet ‘Toppen af poppen’, været vært ved børnenes MGP, lagt stemme til blandt andet Disneys ‘Encanto’, ligesom hun har haft en af hovedrollerne i Peter Langdals musicalificering af Susanne Biers ‘Efter Brylluppet’ i 2017.

Tinus – dommer

Med 18 års erfaring i showbiz, har Tinus for alvor cementeret sin position som Danmarks førende drag-queen. Han anses som et vaskeægte ikon indenfor dragartisteri og underholdning og er desuden autodidakt multikunstner, som udover at have styr på at lægge en fejlfri makeup, har stor passion for scenekunst, performance og sang.

Han designer og syr alle sine kostumer selv – og hvor mange andre drag-queens mimer til musikken, synger Tinus selv. Iført rhinsten, højt hår og ekstravagant makeup har Tinus optrådt rundt i hele landet, USA, Færøerne og store dele af Norden og er tre gange blevet kåret som Danmarks bedste drag-kunstner.

Derudover har han tidligere været vært for shows som ‘Danish Rainbow Awards’, ‘Nattens Dronning’ og ‘Danish Music Awards World’ og medvirket i et væld af TV-produktioner, teateropsætninger og musikvideoer.

Nicholas Kawamura – dommer

DJ, radiovært, og producer Nicholas Kawamura er særligt kendt for sit radioværtskab på P3, hvor han var fast stemme i danskernes øregang i perioden 2009-2018. I 2009 startede han det musikformidlende radioprogram ‘Smag på P3’, og i 2012 blev han medvært på det festlige P3-program ‘Lågsus’ sammen med Pelle Peter Jencel, med hvilket de af flere omgange har optrådt for fulde huse på Grøn Koncert og Smukfest.

Siden da har han blandt andet stået bag flere podcasts og arbejdet med artister på pladeselskabet Universal Music som konsulent. Derudover har han i en lang årrække siddet med i Karrierekanonens jury, som hvert år skærer feltet af flere hundrede artister ned til tre vindere.

Nicholas Kawamuras’ kropslige musikalitet blev i efteråret 2022 sat på en prøve, da han medvirkede i den 19. sæson af ‘Vild med dans’.

lørdag 15. april
Gode grin - Historien om den amerikanske sitcom DR TV
Læs omtale

Amerikansk dokumentarserie fra 2021.

Sex, homoseksualitet og etnicitet. Komedieserier holder et spejl op foran os: “Se, hvad vi er bange for.” Fra ‘I Love Lucy’ til ‘Venner’ afspejler serierne, hvordan USA er under konstant forandring.

Se alle afsnit fra den 15. april kl 06:00 på DRTV.

søndag 16. april
The Mountains | CPH:DOX 2023
16 apr 2023
06:00
Læs omtale

Bevæbnet med 30 års hjemmevideo, 75.000 fotografier og tre kropsnære superheltekostumer begiver instruktøren Christian sig ud i fortidens landskaber for at sætte ord og billeder på efterdønningerne af den tragedie, der gennem 25 år har slået skår i familien.

Se dokumentaren fra den 16. april kl 06:00 på DRTV. Du kan også lytte til podcasten Hva Så? afsnittet med instruktør Christian Einshøj her

Serengeti III DR TV
16 apr 2023
06:00

Serengeti III

Dokumentar
Læs omtale

Dyrenes verden i Serengeti nationalpark er under forandring, deres liv er fuld af farer, men de har stadig hinanden. Og familien er værd at kæmpe for. Her er næste kapitel i historien om Serengti. Hunløven Kali og hendes unger har sluttet sig til en rivaliserende flok. Bavianhannen Bakari er stadig flokkens leder, men en rival truer hans position. En naturbrand er på vej, og alle dyrene bliver nødt til at træffe en beslutning. Hvem bliver, og hvem flygter?

mandag 17. april
Stalking: En farlig forfølgelse DR TV
17 apr 2023
06:00
Læs omtale

Britisk dokumentarserie fra 2022.

“Jeg overvejer at tage til London for at slå hende ihjel eller hælde syre ud over hende.” Stalking rammer ikke kun kendte. Hver femte kvinde og hver tiende mand bliver offer for stalking i Storbritannien. Stalkere er så optaget af at opsøge offeret, at de kan dukke op når som helst. Stacey Dooley møder ofrene og stalkerne for at forstå, hvordan manien ødelægger liv, og om det kan standses.

Se begge afsnit fra den 17. april kl 06:00 på DRTV.

onsdag 19. april
Boost dit budget DR TV
19 apr 2023
06:00

Boost dit budget

Dokumentar
Læs omtale

Sofie Østergaard går op i sin egen privatøkonomi, og nu vil hun hjælpe danske familier med at forbedre deres økonomiske situation.

I TV-programmet ‘Boost dit budget’, der har premiere den 19. april, tjekker vært Sofie Østergaard ind hos fem forskellige familier i Danmark. Sammen med de to økonomiske eksperter Helle Snedker og Nicolaj Christensen hjælper hun familierne med at se deres økonomi i øjnene og få luft i budgettet.

I programmerne møder seerne blandt andet alenemoren med en tårnhøj husleje, livsnyderne, som har levet godt og ikke skænket pensionen en tanke, og dem der drømmer om en tidlig pension og farvel til hamsterhjulet. Fælles for mange af de medvirkende er, at de i starten finder privatøkonomien uoverskuelig.

– Jeg håber, at vi med programmet kan aftabuisere økonomi, for der er mange, som har svært ved at kigge på bankkontoen. Det kan i virkeligheden være sjovt og faktisk romantisk at få styr på økonomien, selv i en svær tid, siger Sofie Østergaard.

– De familier, der medvirker, deler deres drømme med os. Det er drømme, som mange af os kan relatere til. At opnå mere frihed, spare godt op til pension, købe en lejlighed og så videre. De ting, familierne lærer i programmet, kan man selv implementere i sin egen hverdag for at optimere sin økonomi, siger Sofie Østergaard.

DR ønsker med programmet at styrke danskernes viden om privatøkonomi og sætte fokus på økonomi, for behovet er der. Danmark befinder sig i en svær økonomisk periode med rentehop, inflation og høje energipriser.

Niels Bohr - verdens bedste menneske DR TV
19 apr 2023
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2023.

‘Niels Bohr – Verdens bedste menneske’ er en rørende fortælling om den danske videnskabsmand, der revolutionerede verden.

Se dokumentaren fra den 19. april kl 06:00 på DRTV.

Skyggekrigen DR1
19 apr 2023
21:25

Skyggekrigen

DR1
Dokumentar
Læs omtale

De fire store public service-virksomheder i NordenDR, NRK, SVT og Yle, gået sammen i et fælles stort graverprojekt. Det sker efter, at den russiske invasion af Ukraine markant har ændret sikkerhedssituationen i de nordiske lande. Betydningen af den russiske hybridkrig i Norden er efterfølgende kun yderligere blevet intensiveret, da Finland og Sverige i maj sidste år søgte om optagelse i NATO.

Den fælles nordiske gravergruppe har kortlagt russisk skibstrafik, afdækket konkret spionageaktivitet, gennemført interviews med hundredvis af kilder og fundet helt nye datakilder til tidens største mysterier. Nogle gange sammen, mens andre dele af den omfattende research er udført hver for sig. Alt i alt er det så avanceret journalistisk arbejde, at det ikke kunne være blevet udført uden et fællesnordisk samarbejde.

– Omfanget af Ruslands hemmelige aktiviteter i Norden vil overraske de fleste. Potentialet for at underminere vores demokratier er en latent trussel, der kræver offentlighedens opmærksomhed, siger chefredaktør i DR Nyheder Thomas Falbe, der fortsætter:

– Opgaven med at afdække Ruslands efterretningsoperationer i Norden har været vanskelig og har kun kunnet lade sig gøre i kraft af et unikt samarbejde på tværs af de nordiske public service-broadcastere, siger han.

Premiere 19. april og podcast ugen efter

Serien er den største samlede journalistiske afdækning af den russiske hybridkrig i Norden nogensinde. Afdækningen er sket med støtte af Nordvision, som er en fond, der er oprettet med det formål at styrke public service-produktioner i de nordiske lande.

Den 19. april kommer resultatet af det omfattende nordiske samarbejde. En tre timer lang dokumentarserie i tre afsnit med titlen ’Skyggekrigen’, der sendes samtidig i Danmark, Finland, Norge og Sverige. På DR1 kan første afsnit ses på onsdag klokken 21.25, og serien kan også ses på DRTV, hvor første afsnit har premiere allerede klokken 6.00 den 19. april.

I forlængelse af serien ’Skyggekrigen’ udkommer DR med en podcast-serie i seks episoder – ligeledes med titlen ’Skyggekrigen’. Den kan høres første gang den 26. april på DR Lyd.

torsdag 20. april
Livet fra rummet DR TV
20 apr 2023
06:00

Livet fra rummet

Dokumentar
Læs omtale

Tysk naturserie fra 2022.

Jorden. Den blå planet. Fuld af vand og liv. Hvordan kunne dette liv opstå? Denne serie afslører, hvilke kosmiske kræfter der muliggjorde det.

Se alle afsnit fra den 20. april kl 06:00 på DRTV.

fredag 21. april
Saving the Fucking World DR TV
21 apr 2023
06:00

Saving the Fucking Planet

Serie | Drama | Seriepremiere | 2023–
Læs omtale

Norsk dramaserie fra 2023.

Umulig kærlighed, klimakamp og civil ulydighed. Daniel og Elin mødes helt tilfældigt og forelsker sig stormende. Men hvad sker der, når de opdager, at de står på hver sin side i en oprivende konflikt?

Se alle afsnit fra den 21. april kl 06:00 på DRTV.

lørdag 22. april
Alene i vildmarken USA DR TV
22 apr 2023
06:00

Alene i vildmarken USA

Reality | Ny Sæson
Læs omtale

Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2022.

Ti nye deltagere bliver kastet ud i ingenmandsland blandt farlige isbjørne og med kun få ting. Hvem overlever længst muligt i Canadas barske vildmark og vinder hovedpræmien på 500.000 dollars?

Se alle afsnit fra den 22. april kl 06:00 på DRTV.

søndag 23. april
Den røde Elvis: Cowboy i den kolde krig DR TV
23 apr 2023
06:00
Læs omtale

Østrigsk dokumentar fra 2022.

Han var Østblokkens ultimative superstjerne. Under den kolde krig opnår den amerikanske skuespiller og sanger Dean Reed stjernestatus i Sydamerika og Østeuropa. Han spiller for udsolgte huse, prædiker marxisme og inspirerer en hel generation. For den kommunistiske top i Sovjetunionen er han et propagandakup. For de kommunistiske unge er han deres røde Elvis, indtil hans lig bliver fundet flydende i en sø i Østberlin, død i en alder af 47 år. Blev han myrdet?

Se dokumentaren fra den 23. april kl 06:00 på DRTV.

fredag 28. april
The Walk-In Trailer | Monday 3rd October | ITV & ITV Hub
28 apr 2023
06:00

Infiltrator

Serie | Drama | Seriepremiere | 7.3 | 2022
Læs omtale

Britisk autentisk dramaserie fra 2022.

I 2015 er højreekstremismen i fremgang i Storbritannien, hvor der er optræk til brexit-afstemning. Aktivisten Matthew Collins frygter især den nynazistiske gruppe National Action, der ønsker at starte en regulær racekrig. Matthew beslutter sig for at finde en mand, der kan infiltrere gruppen for at forhindre uhyrligheder. Imens tiltrækkes en ensom ung mand af den yderliggående gruppe.

Se alle afsnit fra den 28. april kl 06:00 på DRTV.

søndag 30. april
Togtet DR TV
30 apr 2023
06:00

Togtet

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2023.

I et unikt eksperiment kaster en flok danske sejlere og vikingeeksperter sig ud på en farefuld færd over Nordatlanten for at opleve vikingernes bedrifter på egen krop. En rejse på over 5000 km, som forandrede verdenskortet for altid. Arkæolog Jeanette Varberg fortæller historien om plyndringer, erobringer og deres utrolige opdagelser af nyt land, mens kok Nikolaj Kirk serverer den mad, vikingerne spiste.

Se første afsnit fra den 30. april kl 06:00 på DRTV.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button