Biografnyt

Nyt i Biografen i oktober 2022

Biografen er traditionelt ret velbesøgt i efterårsferien. Oktober byder også på en række premiere på danske film.

Filtrér oversigten

torsdag 6. oktober
Amsterdam | Official Trailer | 20th Century Studios
6 okt 2022
20:00

Amsterdam

Film | Drama Komedie | 2022
Læs omtale

Filmen ‘Amsterdam’ udspiller sig i 1930’erne, hvor tre venner er vidne til et mord. De bliver efterfølgende selv hovedmistænkte i sagen, hvilket leder dem på sporet af en af de mest skandaløse sammensværgelser i amerikansk historie.

Bros | Official Trailer [HD]
6 okt 2022
20:00

Bros

Film | Komedie | 2022
Læs omtale

Bros’ handler om to mænd, der begge har problemer med at binde sig, men som forsøger at være i et forhold.

LYKKELIGE OMSTÆNDIGHEDER | Trailer
6 okt 2022
20:00

Lykkelige Omstændigheder

Film | Komedie | 2022
Læs omtale

Kim Fupz Aakeson står bag og Anders W Bertelsen har instrueret denne nye danske komediefilm, der har biografpremiere 6. oktober.

Lykkelige Omstændigheder har Sofie Torp, Esben Smed, Roberta Reichhardt, Joachim Fjelstrup og Martin Høgsted i de centrale roller og beskrives som en varm og sjov romantisk komedie om det gode liv vi alle længes efter. Det er en moderne fortælling om at finde sin rette plads i livet og indse, at drømmen nogle gange ligger et helt andet sted end vi tror.

Som den overkontrollerende, ambitiøse og særdeles skruk storesøster Katrine ses Sofie Torp, der fik sit store gennembrud i Ser du månen, Daniel og som tidligere på sommeren kunne ses i rollen som Rose i Marco Effekten.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Esben Smed spiller hendes succesfulde, fortravlede og distræte mand Markus. Han arbejdede også sammen med Anders W. Berthelsen på Ser du månen, Daniel, og året før fik han også en kolossal succes med titelrollen i Bille Augusts filmatisering af Lykke-Per.

Stortalentet Roberta Reichhardt, der er kendt fra Sjit Happens på TV 2 Zulu og Hvor ligger Løkken på DR1, spiller den kaosramte og impulsive lillesøster Karoline, der har det med at fare vild i det hele. Og hendes kæreste, DJ’en Ronny, der også har problemer med at blive voksen, spilles af Joachim Fjelstrup, mens Martin Høgsted runder kvintetten af som Markus’ forretningspartner og ubehjælpsomme bror Steen, der forlades af sin kone og rammes af akut kærlighedssorg. I øvrige roller ses bl.a. Kristian Halken, Søren Malling og Christiane Gjellerup Koch.

Lykkelige Omstændigheder – det handler den om

Søstrene Katrine og Karoline var tætte som børn, men kunne i dag ikke leve meget mere forskelligt. Karoline lever i et forgældet forhold med den arbejdsløse DJ Ronny. Katrine har derimod det hele i sit forhold med den succesfulde bygmester Markus. Det vil sige alt undtagen børn. Men da Karoline bliver gravid ved et uheld, udtænker Katrine en snedig plan, som kan løse alles problemer: Katrine betaler søsterens gæld og lidt til – og får til gengæld hendes kommende baby. Den aftale kan Karoline ikke sige nej til, og så skal alle detaljer på plads inden fødslen. Men intet går som planlagt…

torsdag 13. oktober
SMUK - Officiel Trailer
13 okt 2022
00:00

Smuk

Film | Drama | 2022
Læs omtale

SMUK er skrevet af den prisbelønnede dramatiker Line Mørkeby og sig på Rosenholm gymnasium ved årets skolestart. Der er en masse ritualer, som de nye 1.g’ere skal igennem, som har stor betydning for deres videre liv på gymnasiet og ikke mindst for deres personlige liv. Vi følger seks unge drenge og piger, som hurtigt får udfordret egne grænser på hver deres måde….

SMUK er filmen om den første kærlighed, men i allerhøjeste grad også kærligheden til dig selv. Seks af dansk films helt nye store talenter har hovedrollerne – Andrea Heick Gadeberg (”Ser du månen, Daniel”, ”Retfærdighedens ryttere”), Sylvester Byder (”Fred til lands”, ”Erna i krig”), Albert Rudbeck Lindhardt (”Druk”, ”Retfærdighedens ryttere”), Karoline Hamm (”Equinox”, ”Kærlighed for voksne”) og Oliver Due (”Limbo”, ”Klassen”) samt debuterende Fie Petersen.

Smuk – det handler den om

Frida (Andrea Heick Gadeberg) starter i 1.g sammen med sin bedste veninde Selma (Karoline Hamm). De to piger finder sammen med Nadja (Fie Petersen), der er lillesøster til 3.g’eren Pelle (Oliver Due) og samtidig kæreste med Pelles bedste ven Emil (Sylvester Byder). Men da Emil og Frida hurtigt får et godt øje til hinanden, og da Frida ovenikøbet efter en audition bliver udvalgt til at deltage i den eftertragtede puttemiddag, men Selma ikke gør, bliver der lagt afstand mellem pigerne. Frida bliver hængt ud og mister fodfæstet i det sociale spil…

Mugge & hans mærkelige hjerne | trailer
13 okt 2022
20:00
Læs omtale

Første dag efter sommerferien skal eleverne på Basserup Kommuneskole testes. Men den ellers så glade dreng, Mugge, viser sig at have en hjerne der er så mærkelig, at hans svar får testcomputeren til at eksplodere. Lærere, skolepsykologer og systemet generelt går i panik og Mugge sendes omgående i specialklasse og spås en sort fremtid. Mugge beslutter sig derfor for at starte sin egen skole – hjemme i baghaven! Samtidig begynder Mugges bedste veninde Sofia på eliteskolen Killer Instinct School System, som ændrer hende fuldstændig hvilket sætte hende og Mugges venskab på den hidtil mest alvorlige prøve …

Skolen med magiske dyr - Dansk biograftrailer
13 okt 2022
20:00
Læs omtale

Familiefilmen ‘Skolen med magiske dyr’ er en filmatisering af Margit Auers populære børnebogserie.

Ida Kronborg er flyttet til en anden by, og er nu den „nye pige“ på Østre Skole. Hun har det svært i klassen, hvor den ledende pigegruppe holder hende udenfor, og så er der kun én siddeplads tilbage til hende på første skoledag – ved siden af outsideren Benja. En dag introducerer hendes lærer børnene for Mortimer Morrison, der rejser rundt i verden og leder efter „magiske dyr“. Hvert af disse dyr er forudbestemt til at blive et barns soulmate. Af alle eleverne er nytilkomne Ida og outsideren Benja de første i klassen, der får magiske ledsagere! Fra nu af har Benja den ældgamle og kloge skildpadde Henrietta ved sin side og Ida den snedige ræv Rabbat, og da genstande begynder at forsvinde fra skolen, må børnene og de magiske dyr holde sammen for at løse mysteriet om „skoletyven“.

onsdag 19. oktober
Black Adam – Official Trailer 1
19 okt 2022
20:00

Black Adam

Film | Action | 2022
Læs omtale

Med Dwayne Johnson i titelrollen. 5000 år efter slaven Black Adam blev beriget med almægtige kræfter fra de gamle guder – for herefter at blive fængslet – bliver han endelig befriet fra sin underjordiske grav. Nu er Black Adam klar til at udøve sin unikke sans for retfærdighed i den moderne verden. Vil han være verdens skurk og ødelægger eller dens helt og frelser?

torsdag 27. oktober
Trailer: Ingen kender dagen
27 okt 2022
20:00

Ingen Kender Dagen

Film | Drama
Læs omtale

Annette K Olesens danske drama INGEN KENDER DAGEN har stærke skuespillernavne som Trine Dyrholm, Jakob Cedergren, Morten Hee Andersen og Lisbet Dahl på rollelisten. Nu er traileren til filmen, der får premiere 27. oktober, så frigivet.

Ingen kender Dagen – det handler den om

Det er en fortælling om tillid, sårbarhed og om livets mange skelsættende valg – fortalt på én dag gennem fem menneskers liv.

En ægtemand, en læge, en hustru, en skoleelev og lille datter bliver i løbet af 24 timer konfronteret med en af tilværelsens skæbnesvangre skilleveje. I søgen efter kærlighed, identitet og et moralsk ståsted, må de hver især satse det vigtigste vi har mellem hinanden; tillid. Men tilliden er sårbar og konsekvenserne bliver fatale, forbudte og pinagtigt morsomme.

Rollelisten:
Eva: Trine Dyrholm
Simon: Morten Hee Andersen
Adam: Jakob Cedergren
Hanne: Lisbet Dahl
Henrik: Anders Brink Madsen
Jakob: Hadi Ka-Koush
Maja: Sofie Juul Blikenberg
Karina: Ene Øster Bendtsen
Emil: Emil Aron Dorph
Viyan: Ellaha Lack

See How They Run | Trailer
27 okt 2022
20:00

See How They Run

Film | Komedie | 6.8 | 2022
Læs omtale

I 1950’ernes West End i London, bliver planerne om at filmatisere et succesfuldt teaterstykke pludseligt afbrudt, da filmens Hollywood-instruktør findes myrdet på teatrets scene. Den bekymringstunge Inspector Stoppard (Sam Rockwell) og den (lidt for) ivrige Betjent Stalker (Saoirse Ronan) påtager sig sagen, og efterforskningen leder dem dybt ned i den både glamourøse og elendige teater-underverden i jagten på morderen.


I samme kategori

Back to top button