Branche-Nyt

Nye tal for danskernes brug af streamingtjenesterne

Streamingtjenester sammenligningPå tirsdagens Future TV-konference i København blev der fremlagt nye tal for danskernes brug af streamingtjenesterne. Tallene er baseret på bagrrund af en foretaget af analyseinstituttet Wilke.

Wilke kunne blandt andet afsløre, at 29 procent af danskerne nu angiver, at de har en konto hos den amerikanske streamingtjeneste Netflix, der åbnede i Danmark i oktober 2012.

For ét år siden lå en YouGov-måling på 17 pct mens DRs Medieforskning i begyndelsen af året estimerede at tallet på daværende tidspunkt var omkring 19 procent.

Ifølge Wilke er Viaplay nummer to i Danmark med cirka 11 procent af danske husstande som kunder, efterfulgt af TV 2 Play og HBO med henholdvis 5 og 4%.

Wilke har også spurgt de danskere, der ikke har Netflix, om de har lyst til at få det. Her svarer 79 procent, at de heller ikke om seks måneder venter at være kunder hos Netflix. Det er et fænomen, som Head of Media hos Wilke, Kim Angel, betragter som et udtryk for, at også streamingtjenester skal arbejde for at få kunder i butikken.

Danskerne holder stadig fast i deres PC, hvis de skal se TV andre steder end på TV-apparatet. 53 procent svarer, at de ser TV på computerskærmen, mens smartphonen bruges af 38 procent og tablets af 35 procent.

Ifølge Wilke svarer 39 procent af danskerne, at de har abonnement på en betalt videostreamingtjeneste, omend en andel af disse kan have gratis prøveperioder. Og så blev der i årets første måneder set seks procent mindre gammeldags TV end samme periode et år tidligere.

Trenden mod valg af mindre tv-pakker ser ud til at fortsætte

Analysen har også kigget på kabel-TV-udbyderne og kundernes forhold til disse. 72 procent af danske kabel-TV-kunder svarer, at de er tilfredse med den TV-pakke, de har. 16 procent overvejer at gå ned til en mindre og billigere TV-pakke.

Seks procent overvejer helt at droppe TV-pakkerne – mens andre seks procent overvejer at vælge en større pakke end den eksisterende.

Kilde: Wilke via DR.dk

I samme kategori

Back to top button