Branche-Nyt

Nye DR kanaler går i luften den 4. marts

Nye DR kanallogoerDR er godt i gang med en større omlægning af sine tv-kanaler. DR1 gik i luften med sin nye profil i efteråret, og kanalen for de yngre seere, DR3, sendte for første gang den 28. januar. Mandag den 4. marts kommer turen så til det nye DR2 og de to børnekanaler DR Ramasjang og DR Ultra.

“Vi har skærpet public service-profilen på DR1, ligesom vi er gået i luften med et helt nyt DR3 for de yngre seere. Og med lanceringen af DR2 og de nye børnekanaler den 4. marts, er vi godt på vej med den omlægning, som skal skabe et bedre tilbud til seerne på tværs af vores tv-kanaler. Målet er lige så enkelte som det er ambitiøst, nemlig at levere et relevant og stærkt public service-tilbud til alle danskere,” siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

24 timers samfundskanal
Det nye DR2 bliver en 24 timers samfundskanal med internationalt udsyn og et miks af løbende nyhedsopdateringer, analyser, debat, satire og dokumentarer. Kanalen får en række nye programmer og værter, der vil give perspektiv på nyhedsstrømmen.

Meget bliver anderledes, men kanalen holder fast i det særligt DR2’ske som begavelse, dybde og grundighed. Seerne vil også fortsat kunne finde en række stærke programbrands i bedste sendetid såsom Deadline, Debatten, Detektor og Dokumania. Blandt nyskabelserne vil seerne på DR2 få løbende nyhedsopdateringer og en helt ny morgen- og eftermiddagsflade.

“DR2 vil fortsat være den begavede kanal med troværdighed, originalitet og fingeren på pulsen. Men det bliver med nye programmer, nye værter og 24 timer i døgnet. Derfor kan man – til forskel fra i dag -både stå op og komme hjem til DR2. Det bliver i højere grad end nu en helstøbt kanal,” siger kanalchef for DR2 Michael Thouber. 

Både noget for store og små
Udover DR2 vil man fra den 4. marts også kunne se DR Ramasjang og DR Ultra til henholdsvis de yngste og de store børn.

DR Ramasjang får en ny målgruppe og skal være DRs public service-tilbud til børn i alderen 3-6 år. Dermed får de små deres helt egen kanal med masser af nyt indhold og gode, genkendelige klassikere. Kanalen bliver et børneunivers med fokus på leg og læring, hvor forældre trygt kan lade deres børn kigge med.
 
DR Ultra henvender sig til de større børn i alderen 7-12 år. Her vil der også være plads til det sjove og det legesyge, men kanalen vil også tage livtag med mere alvorlige emner, som tager udgangspunkt i børnenes egen hverdag. DR Ultra bliver derfor det naturlige hjemsted for DRs nye satsning med nyheder for børn, ‘Ultra Nyt’. Her vil redaktionen tage de mest relevante nyheder – store som små – og give dem til børnene i et sprog, de kan forstå. Det kan være en historie, der påvirker deres dagligdag, skole eller fritid. Men det kan også være de historier, som er så store, at børnene hører om dem andre steder og måske har behov for at få dem sat ind i en sammenhæng.

“Der er kæmpestor forskel på at lave tv til de alleryngste og så til skolebørn. Med to børnekanaler kan vi både lave et rigtig godt og trygt tilbud til de mindste og samtidig løfte de ambitioner, vi har om at engagere de større børn i deres eget og hinandens liv og gøre en positiv forskel i forhold til de udfordringer, som børnene oplever i deres hverdag,” siger Kirstine Vinderskov, der er kanalchef på DR Ultra og DR Ramasjang.

Lanceringen af DRs nye kanaler betyder samtidig, at seerne har måttet sige farvel til DR HD og fra den 4. marts også til nyhedskanalen DR Update.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button