TV-Nyt

Ny TV 2 Mellemøsten korrespondent

TV 2 får fra 1. november ny Mellemøsten-korrespondent med bopæl i området, nemlig den 37-årige Benjamin Kürstein, der tidligere har været TV 2-korrespondent i Asien, og som senest har været chefredaktør på Format og for VICE Media.

Benjamin Kürstein bosætter sig med sin familie – hustruen Sidsel og parrets to børn på ét og tre år – i Beirut, der er et velegnet udgangspunkt for dækning af området.

– Mellemøsten er fortsat arnested for mange konflikter og storpolitiske udfordringer, som har betydning for resten af verden. Derfor er det vigtigt for os at være til stede i området og give danske seere og brugere perspektiverende nyheder og reportager. Benjamin Kürstein har tidligere vist – både hos TV 2 og på andre medier – at han på fremragende vis kan bestride jobbet som korrespondent, siger TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

TV 2s mangeårige korrespondent i Mellemøsten, Steffen Jensen, er nu flyttet til Danmark. Han vil fortsat – fra udlandsredaktionen på Kvægtorvet og på jævnlige reportagerejser – være en del af TV 2s, TV 2 NEWS’ og tv2.dk’s dækning af Mellemøsten, og det samme vil korrespondent Rasmus Tantholdt.

Uforudsigelig udvikling i Mellemøsten
Benjamin Kürstein var i 2011-2013 korrespondent i USA for blandt andet Ekstra Bladet, og fra 2013 til 2015 var han TV 2-korrespondent i Asien med bopæl i Singapore. I 2015-2017 var Kürstein chefredaktør for VICE Media i Skandinavien og fra 2017-2018 chefredaktør på JP/Politikens Hus’ nu lukkede ungdomsmedie Format.

Benjamin Kürstein mener, at Mellemøsten er det vigtigste område i verden at dække.

– I de seneste år har vi været vidner til blandt andet det Arabiske Forår, krigen i Syrien, Islamisk Stats fremmarch, et kupforsøg i Tyrkiet og mordet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi. Så sent som i går så vi, hvordan begivenheder i Mellemøsten kan trække tråde ind i den danske hverdag med afsløringen af den formodede iranske attentatplan på dansk grund. Det er umuligt at forudsige, hvordan situationen kommer til at udvikle sig i Mellemøsten i de kommende år. Jeg lander på et tidspunkt, hvor det virker, som om alt er i spil, og jeg synes, uforudsigeligheden gør det enormt spændende at skulle dække regionen, siger Benjamin Kürstein og fortsætter:

– Jeg var i Irak som 22-årig ung fotograf under Irak-krigen og har været draget af Mellemøsten lige siden. Jeg er vendt tilbage til regionen igen og igen – både i forbindelse med arbejde og private rejser – og jeg ved derfor, at Mellemøsten heldigvis har meget mere at byde på end krige og konflikter. Jeg glæder mig til at rapportere om både de store nyheder og de mange forskellige mennesker, som området huser. Det er et enormt privilegium at få lov til at dykke ned i regionen og fortælle historier, der kan gøre Mellemøsten nærværende for de danske seere og brugere.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button