TV-Nyt

Ny dramakomedie serie på vej på TV 2

Foto: Rolf Konow / TV 2)
Foto: Rolf Konow / TV 2)

Folkene bag succesfilmen ’All Inclusive’ er gang med at optage en ny TV 2-dramakomedie-serie, der får premiere allerede i foråret 2016.

Spillefilmen ’All Inclusive’ trak flere end 400.000 danskere ind i biografen – og de grinede stadig, da de gik ud, samtidig med at de havde fået noget at tænke over. Nu er holdet bag ’All Inclusive’ i gang med optagelserne af en ny TV 2-dramakomedie-serie, der handler om kernefamilien, kærlighed, frihed og den lykkelige skilsmisse. Serien får premiere allerede i foråret 2016.

’Kvinder og mænd’ er et skarpt og kærligt portræt af en generation, der står midt i livet og oplever, hvordan den traditionelle kernefamilie ramler sammen omkring dem – og nye, udfordrende, skæve, larmende og vidunderlige familieformer skyder op. På godt og ondt.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

For manuskriptet til ’Kvinder og mænd’ står Mette Heeno, der – ud over ’All Inclusive’ – også har stået for manuskriptet på bl.a. TV 2-serien ’Lærkevej’. For instruktionen står den erfarne og succesrige instruktør Hella Joof, mens Mie Andreasen er producer.

– Det er et fantastisk hold at arbejde med, og man kan mærke, at de har lyst til at videreudvikle det eventyrlige samarbejde, de har haft med ’All Inclusive’. De sprudler og er fulde af idéer til, hvordan karaktererne i ’Kvinder og mænd’ udvikler sig hen over serien, siger Pernille Bech Christensen, der er TV 2s executive producer på serien.

TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, supplerer:

– For TV 2, som har ønske om at sende endnu mere fiktion, er ’Kvinder og mænd’ et nyt og spændende format på tv-serier til hverdags-primetime, og vi har store ambitioner med projektet. ’Kvinder og mænd’ er rørende og humoristisk og har en varm tone, der er meget TV 2sk, og hvor vi griner med vores karakterer – ikke af dem.

Maria Rossing og Peter Plaugborg i hovedrollerne
I seriens hovedroller som Line og Martin ses Maria Rossing og Peter Plaugborg – henholdsvis Reumert- og Robert-prisvindere og to af landets meget talentfulde skuespillere. Parret har det hele: Gode jobs, yndige børn, dejlige venner, hus, have og en kat, der dog kun kommer hjem for at skide.

Men kærligheden er blevet træt, fyrreårskrisen banker på, og sexlivet er for længst lagt i graven – så Line og Martin beslutter sig for, at de skal skilles, mens de stadig kan holde hinanden ud. Huset viser sig imidlertid at være umuligt at sælge, så de beslutter sig for at blive boende sammen, indtil markedet vender. De er jo sådan set stadig nogenlunde gode venner, og ingen af dem har lyst til at undvære børnene, så de vælger at se det fra den lyse side og går helhjertet ind i projekt ”den lykkelige skilsmisse”.

Line deler de huslige pligter op og laver en børnedeleordning, hvor de har en uge hver med deres to piger. Det er mest fair. Når den ene har børnene, har den anden ”kælder-uge” og sover i gæsteværelset i kælderen.

En ambition, alle kan forholde sig til
– Den lykkelige skilsmisse er en ambition, alle kan forholde sig til, for er man ikke selv blevet skilt, kender man helt sikkert nogen, der har været i den situation. Vi har alle forståelse for ønsket om den lykkelige skilsmisse, men det er desværre de færreste, der formår at komme i mål. En skilsmisse og den deraf følgende ”frihed” giver også et enormt ansvar, for skal man realisere sig selv – og hvad er i øvrigt det? Eller skal man på dating og opsøge ny kærlighed?, siger Pernille Bech Christensen og fortsætter:

– Serien stiller mange essentielle spørgsmål, indeholder stor genkendelighed og rummer vidt forskellige karakterer: Døtrene, venneparret, der har svært ved at acceptere Line og Martins skilsmisse, Lines forældre, der også har deres egne udfordringer at kæmpe med, og Lines storesøster, der desperat ønsker sig kæreste og barn.

– På en humoristisk, inkluderende, skæv og kærlig måde vil ’Kvinder og mænd’ placere seeren midt på dilemmaernes arena, ligesom historien udforsker og udfordrer samlivets værdier og tabuer. Det er en fintmærkende fortælling om kompleksiteten og betydningen af egen lykke, om drømme og ensomhed.

Når ’Kvinder og mænd’ kommer på skærmen i foråret 2016, sender TV 2 otte afsnit á knap en halv times varighed.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button