Branche-Nyt

Ny Commissioning Editor & VP Original Programming for HBO Nordic

Fra og med september tiltræder Christian Wikander som ny Commissioning Editor & VP Original Programming for HBO Nordic. Med base i Stockholm bliver han ansvarlig for al udvikling og produktion af nordiske produktioner for HBO Europe og rapporterer direkte til Antony Root, EVP Original Programming and Production, HBO Europe.

”Jeg er utroligt glad for, at Christian har valgt at slutte sig til os i denne seniorrolle. Hans imponerende historik, gode ry og store erfarenhed i Norden og internationalt bliver en stor fordel, når vi tager næste skridt i udvirklingen af et øget antal nordiske originalproduktioner”, siger Antony Root.

Christian Wikander siger: ”Det er en ære for mig at blive en del af HBO Europe, og jeg træder ind i rollen med stor glæde og respekt. Selskabet står for kvalitet og et unikt kreativt miljø. Det bliver utroligt spændende at være med til at fortsætte udviklingen af HBO Nordics originalproduktioner.”

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Wikander har en lang og imponerende karriere inden for tv-industrien og har været både dramachef, administrerende direktør, producent, executive producer, manuskriptforfatter og instruktør. Han har blandt andet været med til at lave nogle af Sveriges mest succesfulde dramaserier i nyere tid: Bron/Broen, Vores tid er nu, Ægte mennesker, Bonusfamilien og Rederiet for blot at nævne nogle stykker.

Senest har Christian været ansat ved produktionsselskabet, Twelve Town, i London, hvor han har været dramachef og administrerende direktør. Selskabet har blandt andet udviklet og produceret den britiske film The Child in Time for BBC med Benedict Cumberbatch i hovedrollen.

Fra 2005 frem til 2012 arbejdede han for SVT Göteborg, først som dramachef for SVT GBG Drama og sidenhen også som ansvarlig for SVT GBG Nöje, hvor han blandt andet moderniserede et af Sveriges ældste tv-shows, På Sporet. Den interaktive dramaserie Sanningen om Marika (The Truth About Marika) blev også udviklet og produceret under hans vinger og modtog i 2008 en Emmy for bedste internationale interaktive serie. Da SVTs dramaafdelinger i Stockholm og Gøteborg blev slået sammen i 2012, blev Christian dramachef for hele divisionen, og den rolle blev han i frem til 2016.

Derudover var han med til at starte et af Sveriges første uafhængige produktionsselskaber, TV Spartacus. Her skabte, skrev og producerede han blandt andre serierne Hotel Cæsar, De Syv Søstre og Tre Kronor – samtlige serier er blandt de største publikumssuccesser i Sverige nogensinde.


I samme kategori

Back to top button