Stofa

Stofas nye Android tv-boks skal åbne et underholdningsunivers

Stofa er endelig klar med deres nye tv-boks. Der er næsten gået tre år, siden Stofa for første gang snakkede offentligt om deres nye tv-boks, baseret på Android TV platformen. Det var tilbage i januar 2017 i forbindelse med CES Messen i Las Vegas.

Dengang lovede man udrulning fra efteråret 2017, men det blev ikke til noget. Den første udviklede version var ikke tilfredsstillende i forhold til stabiliteten og brugeroplevelsen. Men nu sker der så endelig noget.

DIGITALT.TV var inviteret til lanceringen af den nye tv-boks, der er skabt for at matche det moderne tv-landskab, hvor tv og streaming smelter sammen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Pris og tilgængelighed

TV boks bestil med HBO e1572867970709Den nye boks kan bestilles nu og koster 30 kr / måned. Det er inklusiv 6 måneders gratis adgang til HBO Nordic, som er lanceringspartner. Prisen på HBO efter 6 måneder er 89 kr./md. – dvs. 10 kr. billigere end normalprisen for Stofa boks kunder.

Ny Stofa boks samler indhold og giver nye muligheder

Stofa boks søg

Den nye tv-boks skal give brugerne et nyt underholdningsunivers, hvor man ikke skal forholde sig til, om det er almindeligt flow-tv eller streaming-tjenester, man vil se. Det er netop Android TV platformen, der giver Stofa mulighed for at skabe en fælles boks med adgang til egne tv produkter og desuden apps som YouTube, TV 2 Play osv. Der er også indbygget Chromecast-funktion i boksen.

En væsentlig nyhed er muligheden for at søge efter indhold på tværs at platforme. Det kan gøres manuelt eller med stemmestyring. Du får så præsenteret søgningsresultater for både eksempelvis Stofa, Google og Youtube.

Stofa Tv boks Tv-GuideStofa har deres egen brugeroverflade med adgang til TV Guide, Arkiv i forhold til ens tv-pakker og meget mere. Desuden er der Android TV funktioner som stemmestyring, installation af apps fra Google Play store.

Ultra HD og optagelser i skyen

Stofa Android TV Ultra HD tv-boks

Stofa boks bag e1572869890311

Der er naturligvis tale om en Ultra HD tv-boks med HDR support, der tilbyder funktioner som StartForfra, pause og spole samt filmleje direkte med fjernbetjeningen.  Kanalskifte sker lynhurtigt, kanalerne fortunes så går du en kanal frem, så er der billede stort set med det samme.

Stofa TV boks OptagelserDen nye tv-boks er med netværks PVR, altså optagelser i skyen, der er således ikke nogen harddisk i boksen.

Optagelser i skyen gør at der ingen begrænsning er på, hvad det er muligt at optage samtidigt. Du er kun begrænset af, at du maks kan have 250 timers optagelser liggende. Optagelser i skyen har også den fordel at de kan tilgås på tværs af Stofa’s platforme. Altså kan du se optagelserne også via Stofa smartphone app f.eks.

Den medfølgende fjernbetjening er med bluetooth, så boksen behøves ikke at stå frit fremme, du kan placere den bag tv’et eller i et tv-møbel og stadig betjene den.

Brugerfladen virkede, i forhold til det vi havde lejlighed til at teste, velfungerende og ret hurtig. Der er enkelte funktioner, der endnu ikke er aktiveret som favoritmarkering med mere. Det skulle dog være lige på trapperne i en opdatering.

Mulighed for at installere masser af apps – men ingen Netflix endnu.

07 LeverandørerVi forhørte os også omkring Netflix. Det er ikke tilgængeligt på boksen, endnu i hvert fald, men kan komme senere. Netflix kræver konkret, at de er en del af boksens software fra start, og ikke bare at man installerer Netflix som app.

Stofa ser store perspektiver i det nye underholdningsunivers

Google Apps Spil Stofa TV boks

Vi havde lejlighed til at tale med Sune Nabe Frederiksen, administrerende direktør i Norlys Digital, som Stofa er en del af.

Han ser store perspektiver i bokslanceringen, Ikke mindst fremhæver han det store arbejde, der er lagt i at inddrage brugeroplevelser og tilpasse brugeroverfladen og funktionerne på den nye tv-boks. Den feedback, vi har fået fra de første kunder – er at det er et stærkt produkt, vi sender i markedet.

Android TV er en åben platform, som vil give uanede muligheder i fremtiden – både i forhold til hvad Stofa selv udvikler, og i forhold til hvad der bliver udviklet af tjenester på verdensplan, fortæller Sune Nabe Frederiksen.

Ambitionerne er store, Sune Nabe forventer en væsentlig tilgang af kunder til det nye underholdningsunivers. Han kunne også oplyse, at Stofa’s underholdningsunivers ikke kun begrænser sig til den nye tv-boks på sigt. Man vil gerne tilbyde det på flere platforme, f.eks. på Smart TV via app. Det er man faktisk ret langt med, men er begrænset af rettighedsaftaler, så den nye tv-boks er vejen ind i første omgang.

Teknisk information om Stofa boksen

Styresystem: Android TV™ 7.1 Nougat
Billedopløsning: 4K (3840 x 2160 pixels)
Google Play: Ja
Chromecast build in: Ja
Flash: 16GB eMMC
SDRAM: 2GB DDR4 (64-bit memory bus)
CAS/DRM: Irdeto Cloaked CA & Verimatrix/Playready DRM
Video Decode: 4K UHD HEVC 2048p60/MP4/MPEG2/VP9/HDR
Audio Decode: MPEG-1 layers 1,2, ACC LC, HE-AACv1/2, MP3 Dolby Digital, Dolby Digital Plus
RF NorDig compliant 4 DVB-C-tunere
Wi-Fi 802.11ac 3×3 2.4GHz/5GHz dual band selectable
BLE 4.0

Læs også


I samme kategori

Back to top button