TV-Nyt

Norskov lydproblemer – Får nu undertekster

Norskov TV 2TV 2 har fået megen kritik på lyden på Nørskov efter første afsnit og vælger derfor at tekste afsnit 2, når det sendes mandag. Det er af stor betydning, at seerne ikke misser vigtige ting undervejs i ’Norskov’, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Også på TV 2 PLAY øger TV 2 tekstningen. Her ligger ’Norskov’-premieren (som kan ses gratis) både i en tekstet og en ikke-tekstet version, og snigpremieren på afsnit 2, som kan ses allerede nu, ligger også i en tekstet og en ikke-tekstet udgave.

Katrine Vogelsang ærgrer sig over, at lydproblemerne nu har ramt TV 2 efter en lang række serier – for eksempel ’Dicte’, ’Rita’ og ’Badehotellet’ – hvor TV 2 kun har fået meget få kritiske henvendelser om lyden. Nogle lydproblemer i de danske stuer skyldes den komprimering, som sker i højttalere i moderne fladskærmsfjernsyn.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Andre lydproblemer kan skyldes, at TV 2 i produktionen af ’Norskov’ har foretaget nogle kunstneriske valg efter selve tv-optagelserne.

– På ’Norskov’ har vi lavet en mere kompleks og stemningsmættet lydside frem for et mere enkelt udtryk, hvor dialogen er i centrum. Det har været en kunstnerisk ambition at lave denne lydside, og derfor er det ærgerligt at konstatere, at dialogen er vanskelig at høre for nogle af vores seere.

– Desuden bruger vi lydsiden som en medfortællende faktor, så man som seer – i kraft af musik og andet – får den rigtige følelse at gå videre med, selv om man ikke nødvendigvis hører alle ord i dialogen, siger Katrine Vogelsang og giver et eksempel:

– Da politimanden Tom Noack i premiereafsnittet forlader ishockeyhallen, fordi han ikke har det godt, viser vi f.eks. hans stemning og følelse med musik. Her har vi bevidst taget dialogen væk, fordi vi mente, at billederne og musikken fortæller det, der kommer fra hans læber. Hans humør og stemning vises – med vilje – på en anderledes måde.

– I andre situationer er det afgørende, at man kan høre og forstå dialogen. For at sikre dette og imødekomme de mange henvendelser, vi har modtaget, skruer vi nu op for tekstningen, siger Katrine Vogelsang.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button