TV-Nyt

Nikolaj Lie Kaas-uge på TV 2 Zulu

Nikolaj Lie Kaas-uge på TV 2 ZuluOnsdag 22. maj fylder Nikolaj Lie Kaas 40 år, og denne runde dag for en af dansk films mest prisbelønnede skuespillere markeres på TV 2 Zulu med film med Nikolaj Lie Kaas hver aften klokken 21.00 i hele ugen.

Mandag aften viser TV 2 Zulu komedien ”Solkongen”, hvor Nikolaj Lie Kaas spiller den generte Tommy, der sendes i jobtræning hos en elektriker. Hans første job er at skifte rør på sengene i et solcenter, men ejeren af centret, midaldrende Susse (Birthe Neumann) forelsker sig straks i den unge håndværker, og han er heller ikke upåvirket.

Inden han får set sig om, er han ansat som chef i centeret, og et vildt luksusliv begynder. Men Susse har andre bekendtskaber, der ikke er særlig begejstrede for Tommys nye plads i hendes liv.

“Sprængfarlig bombe”
Tirsdag aften sender Zulu komedien ”Sprængfarlig bombe”, hvor den temperamentsfulde Tonny (Ulrich Thomsen) kommer ud af fængslet efter at have afsonet en dom for vold.

Han får lov til at se sine børn et par timer. De tager i biografen og ender med at se mesterinstruktør Claus Volters (Nikolaj Lie Kaas) nye, anmelderroste hit. Det bliver en dundrende fiasko, børnene græder, og Tonny kan ikke få sine 471 kroner tilbage for billetter og slik.

Nu opsøger Tonny Claus Volter for at få en forklaring og pengene igen af mesterinstruktøren – men det viser sig at være nemmere sagt end gjort.

Blandt filmens øvrige medvirkende ses bl.a. Mille Dinesen, Line Kruse, Kristian Halken, Lars Brygmann, Niels Olsen, Ellen Hillingsøe, Michael Carøe og Nikolaj Kopernikus.

“Blinkende lygter”
Onsdag gælder det actionkomedien ”Blinkende lygter”. Thorkild (Søren Pilmark) har sammen med sine venner, den coke-fikserede Peter (Ulrich Thomsen), den skydeglade Arne (Mads Mikkelsen) og den evigt spisende Stefan (Nikolaj Lie Kaas), i årevis smuglet, stjålet og hælet sig gennem livet.

Men Thorkild er kommet ud i alvorlige problemer på grund af en stor gæld, og han er ved at være træt af denne livsstil.

Sammen med vennerne sætter han sig for at lave et allersidste kup – men det går ikke helt som ønsket, og snart er han og vennerne på en hæsblæsende flugt mod Spanien med fire millioner kroner i bagagerummet. Da bilen bryder sammen lidt nord for grænsen, er det, at tingene for alvor begynder at gå galt!

Blandt filmens øvrige medvirkende er Sofie Gråbøl, Ole Thestrup, Frits Helmuth og Thomas Bo Larsen.

“Parterapi”
I torsdagens komedie ”Parterapi” har ægteparret Anders (Nikolaj Lie Kaas) og Puk (Sidse Babett Knudsen) endelig fået råd til at købe et hus. Desværre viser det sig at være pilråddent, og for at få råd til renoveringen lejer de kælderen ud til parterapeuten Ulrik Mosén (Søren Pilmark).

Ud over at betale leje tilbyder han at hjælpe Anders og Puk med at løse de konflikter, der er opstået i kølvandet på deres forfejlede huskøb, men det viser sig hurtigt, at Ulrik er mere interesseret i at komme i bukserne på Puk end i at redde Anders og Puks ægteskab.

I andre roller i filmen ses bl.a. Rasmus Bjerg, Ditte Hansen, Ali Kazim, Ditte Arnth og Sanne Salomonsen.

“Ved verdens ende”
Fredag sender TV 2 Zulu actioneventyret ”Ved verdens ende”. Under optagelserne af et naturprogram i den indonesiske regnskov bliver et engelsk tv-hold skudt og dræbt af den danske eneboer Severin Geertsen (Nikolaj Coster-Waldau).

Kort efter sendes den danske kriminalpsykiater Adrian (Nikolaj Lie Kaas) og hans assistent, Beate (Birgitte Hjort Sørensen), til Indonesien for at mentalundersøge den dødsdømte Severin, der påstår, at han er 129 år gammel, og at det er bladene fra en speciel hvid blomst, der har holdt ham ung.

Hans historie lyder som det pure opspind, men inden der er gået 12 timer, er Adrian, Severin og Beate på vild flugt fra internationale lykkejægere og den indonesiske hær, som alle jager blomsten, der kan give evigt liv.

Blandt filmens øvrige medvirkende er Nicolas Bro, Birthe Neumann, Ulf Pilgaard, Peter Schrøder og Søren Pilmark.

“De grønne slagtere”
I lørdagens komediedrama ”De grønne slagtere” er de to slagtersvende Bjarne og Svend (Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen) trætte af at være slave for den brovtende og bedrevidende lokale slagter Holger (Ole Thestrup), der konstant håner dem. Derfor laver de deres egen forretning i udkanten af byen, men konkurrencen er hård, og kunderne bliver væk.

Først da Svend ved lykkens ugunst kommer på en idé til produktet “kyllerylle”, der kan konkurrere med Holgers kronhjortepølse, strømmer kunderne til.

Men det er svært at skaffe de ekstraordinære råvarer, som skal bruges til supersællerten, og midt i det hele havner Bjarne i et besværligt kærlighedsforhold til Astrid (Line Kruse) samtidig med, at hans psykisk ustabile tvillingebror (også Nikolaj Lie Kaas) dukker op.

I andre roller i filmen ses bl.a. Bodil Jørgensen, Aksel Erhardsen, Nicolas Bro og Camilla Bendix.

“Gamle mænd i nye biler”
Nikolaj Lie Kaas-ugen slutter søndag med actionkomedien ”Gamle mænd i nye biler”. Da Harald (Kim Bodnia) bliver løsladt fra fængsel, ligger hans plejefar Munken (Jens Okking) for døden.

Munken beder Harald om at finde sin biologiske søn Ludvig (Torkel Petterson), som Munken aldrig har set. Harald vil gøre ALT for at opfylde sin fars ønske – problemet er bare, at Ludvig sidder i fængsel i Sverige!

Sammen med sine kokkevenner Peter (Tomas Villum Jensen) og Martin (Nikolaj Lie Kaas) lægger han en utraditionel plan, der inkluderer en kraftig bungy-elastik, en harpun og en varevogn fyldt med tusind liter vand. Haralds flugt lykkes, og bagefter går Harald og Ludvig sammen om at skaffe penge, så deres far kan opereres. Men problemer opstår på grund af Mille (Iben Hjejle) – et smukt, men også meget genstridigt gidsel!

I samme kategori

Back to top button