Streamingnyt

Netflix: Vikings: Valhalla – her er de medvirkende

Vikings: Valhalla, den spritnye udforskning af den spektakulært episke Vikings-saga, der får premiere eksklusivt på Netflix, offentliggør nu de medvirkende. Rollelisten inkluderer Sam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter, Bradley Freegard, Jóhannes Jóhannesson, Laura Berlin, David Oakes og Caroline Henderson. Danske Asbjørn Krogh Nissen og Pollyanna McIntosh er, blandt andre, tilbagevendende. Resten af castet er endnu ikke bekræftet.

Vikings: Valhalla – Det handler den om

Vikings: Valhalla begynder i det tidlige 11. århundrede og skildrer de legendariske eventyr om nogle af de mest berømte vikinger nogensinde – Leif Erikson, Freydis Eiriksdottir, Harald Hårderåde og den normanniske konge Vilhelm Erobreren. Disse mænd og kvinder går forrest, idet de kæmper for overlevelse i den foranderlige og konstant udviklende verden.

Karakterbeskrivelser

SAM CORLETT som LEIF ERIKSON (LEIF DEN LYKKELIGE)

Leif er grønlænder, opvokset i udkanten af den kendte verden og kommer fra en fast sammentømret familie, der er gennemsyret af den gamle hedenske tro. Som frygtløs sømand og fysisk hårdfør er Leif vores indgang til en vikingeverden i voldsom forandring.

FRIDA GUSTAVSSON som FREYDIS EIRIKSDOTTIR

Freydis, der er ekstremt hedensk, fyrig og enerådig, bærer en urokkelig tro på de ”gamle guder”. Hun kommer – ligesom sin bror, Leif – til Kattegat som en outsider, men bliver en inspiration for dem, der er tilhængere af de gamle traditioner.

LEO SUTER som HARALD SIGURDSSON HÅRDERÅDE

Harald er født ind i vikingeadelen og er en af de sidste af vikingernes såkaldte ”bersærkere”. Fordi han er flot, ambitiøs og karismatisk, er han i stand til at forene både kristne og tilhængere af Odin.

BRADLEY FREEGARD som KNUD DEN STORE

Kongen af Danmark. En vis, kløgtig og hensynsløs vikingeleder, der holder sine venner tæt og sine fjender tættere. Hans ambitioner vil forme historiens gang i det 11. århundrede og gøre ham til en definerende figur i vikingetiden.

JÓHANNES JÓHANNESSON som OLAV HARALDSSON (OLAV DEN HELLIGE)

Olav er Haralds ældre halvbror. Han er ambitiøs og fysisk kæmpestor; han er en barsk og nådesløs viking. Olav er en kristen af Det Gamle Testamente.

LAURA BERLIN som EMMA AF NORMANDIET 

Den unge, ambitiøse Emma af Normandiet er fra det normanniske hof og af vikingeblod. Politisk kløgtig og en af de rigeste kvinder i Europa.

DAVID OAKES som EARL GODWIN (GODWIN AF WESSEX)

Den ultimative overlever. Hovedrådgiver for Kongen af England. Han er født i den politiske udkant og kommer langt med sine snedige metoder.

CAROLINE HENDERSON som HÅKON JARL

Som en storslået kriger og tolerant leder regerer Håkon Kattekat med rolig hånd. Selvom hun er hedensk, har hun formået at holde Kattegat åben for alle trosretninger i en udfordrende tid. Hun bliver en stærk mentor for Freydis, der drages af hendes visdom.

Udvalgte tilbagevendende karakterer

Danske ASBJØRN KROGH NISSEN som JARL KÅRE

Jarl Kåre udgør en trussel mod de gamle hedenske traditioner.

 POLLYANNA McINTOSH som DRONNING ÆLFGIFU

Dronning Ælfgifu af Danmark er beregnende og ambitiøs – og så spiller hun en rolle i de politiske magtkampe, der udspiller sig i Europa. Hun bruger sin charme og snedighed med stor effekt, da hun fremmer sit merciske hjemlands interesser og forsøger at hævde sig selv i Knuds voksende magtstruktur.

Vikings: Valhalla produceres af MGM Television og får premiere eksklusivt på Netflix. Jeb Stuart, Michael Hirst, Morgan O’Sullivan, James Flynn, Sherry Marsh, Alan Gasmer, Sheila Hockin og John Weber er executive producere. Stuart er også showrunner og forfatter. Instruktører inkluderer Niels Arden Oplev, Stephen St. Leger og Hannah Quinn. Vanessa Alexander, Declan Croghan og Eoin McNamee slutter sig til Stuart som forfattere.

 

Kilde: Netflix presse

Læs også

I samme kategori

Back to top button