Streamingnyt

Vikings: Valhalla

Serie | Action, Drama
Vikings: Valhalla | Officiel trailer | Netflix

Netflix har offentliggjort teaser for Vikings: Valhalla – den spritnye episke Vikings-saga, der får premiere eksklusivt på Netflix den 25. februar 2022. Se den længere nede.

I hovedrollerne er blandt andre Bradley Freegard, Laura Berlin, David Oakes, Jóhannes Haukur Jóhannesson og danske Caroline Henderson.

Vikings: Valhalla – Det handler den om

Vikings: Valhalla begynder i det tidlige 11. århundrede og skildrer de legendariske eventyr om nogle af de mest berømte vikinger nogensinde – den modige opdagelsesrejsende Leif Den Lykkelige (Sam Corlett), hans seje og egenrådige søster Freydis Eiriksdottir (Frida Gustavsson), og den ambitiøse nordiske prins Harald Hårderåde (Leo Suter). Efterhånden som spændingerne mellem vikingerne og de engelske kongelige når et blodigt bristepunkt, samtidigt med at vikingerne indbyrdes kæmper om deres modstridende kristne og hedenske tro, starter en episk rejse for de tre vikinger, der tager dem over de store verdenshave og gennem slagmarker, fra Kattegat til England og hinsides, mens de kæmper for overlevelse og ære.

Vikings: Valhalla, der foregår mere end hundrede år efter afslutningen på den originale Vikings-serie, er et nyt eventyr, der blander historisk autenticitet og drama med vild og medrivende action.

Showrunner og executive producer er Jeb Stuart. Valhalla er desuden executive produceret af Morgan O’Sullivan, Michael Hirst, Sheila Hockin, Steve Stark, James Flynn, John Weber, Sherry Marsh, Alan Gasmer og Paul Buccieri.

Karakterbeskrivelser

SAM CORLETT som LEIF ERIKSON (LEIF DEN LYKKELIGE)

Leif er grønlænder, opvokset i udkanten af den kendte verden og kommer fra en fast sammentømret familie, der er gennemsyret af den gamle hedenske tro. Som frygtløs sømand og fysisk hårdfør er Leif vores indgang til en vikingeverden i voldsom forandring.

FRIDA GUSTAVSSON som FREYDIS EIRIKSDOTTIR

Freydis, der er ekstremt hedensk, fyrig og enerådig, bærer en urokkelig tro på de ”gamle guder”. Hun kommer – ligesom sin bror, Leif – til Kattegat som en outsider, men bliver en inspiration for dem, der er tilhængere af de gamle traditioner.

LEO SUTER som HARALD SIGURDSSON HÅRDERÅDE

Harald er født ind i vikingeadelen og er en af de sidste af vikingernes såkaldte ”bersærkere”. Fordi han er flot, ambitiøs og karismatisk, er han i stand til at forene både kristne og tilhængere af Odin.

BRADLEY FREEGARD som KNUD DEN STORE

Kongen af Danmark. En vis, kløgtig og hensynsløs vikingeleder, der holder sine venner tæt og sine fjender tættere. Hans ambitioner vil forme historiens gang i det 11. århundrede og gøre ham til en definerende figur i vikingetiden.

JÓHANNES JÓHANNESSON som OLAV HARALDSSON (OLAV DEN HELLIGE)

Olav er Haralds ældre halvbror. Han er ambitiøs og fysisk kæmpestor; han er en barsk og nådesløs viking. Olav er en kristen af Det Gamle Testamente.

LAURA BERLIN som EMMA AF NORMANDIET 

Den unge, ambitiøse Emma af Normandiet er fra det normanniske hof og af vikingeblod. Politisk kløgtig og en af de rigeste kvinder i Europa.

DAVID OAKES som EARL GODWIN (GODWIN AF WESSEX)

Den ultimative overlever. Hovedrådgiver for Kongen af England. Han er født i den politiske udkant og kommer langt med sine snedige metoder.

CAROLINE HENDERSON som HÅKON JARL

Som en storslået kriger og tolerant leder regerer Håkon Kattekat med rolig hånd. Selvom hun er hedensk, har hun formået at holde Kattegat åben for alle trosretninger i en udfordrende tid. Hun bliver en stærk mentor for Freydis, der drages af hendes visdom.

Udvalgte tilbagevendende karakterer

Danske ASBJØRN KROGH NISSEN som JARL KÅRE

Jarl Kåre udgør en trussel mod de gamle hedenske traditioner.

 POLLYANNA McINTOSH som DRONNING ÆLFGIFU

Dronning Ælfgifu af Danmark er beregnende og ambitiøs – og så spiller hun en rolle i de politiske magtkampe, der udspiller sig i Europa. Hun bruger sin charme og snedighed med stor effekt, da hun fremmer sit merciske hjemlands interesser og forsøger at hævde sig selv i Knuds voksende magtstruktur.

Hvor kan man se Vikings: Valhalla?

Du kan se Vikings: Valhalla på Netflix fra 25. februar 2022

Prøv Prime Video gratis i 30 dage her

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: Netflix presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button