Streamingnyt

Netflix laver mere dansk – Mikkel Boe Følsgaard og Danica Curcic i Kastanjemanden

Optagelserne til en ny dansk serie på Netflix er netop begyndt i København. Det er en dansk psykologisk thriller, Kastanjemanden, der har rødder i Nordic Noir-genren og er baseret på den anmelderroste roman Kastanjemanden af Søren Sveistrup (Forbrydelsen).

På rollelisten er den prisvindende skuespillerinde Danica Curcic (The Mist, Equinox), Mikkel Boe Følsgaard (The Rain, En kongelig affære), David Dencik (Chernobyl, James Bond ‘No Time To Die’), Iben Dorner (Borgen) og Lars Ranthe (Herrens veje).

Kastanjemanden er en karakterdrevet, psykologisk thriller. Den tager seeren med på en mørk og uforudsigelig jagt på en morder, der efterlader kastanjefigurer som et makabert visitkort på sine ofre – og pludselig bliver én af sagerne forbundet med en højprofileret efterforskning om et forsvundet barn. Historien bliver fortalt over seks episoder og er produceret af SAM Productions (Ragnarok) og instrueret af Mikkel Serup (Forbrydelsen).

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Kastanjemanden foregår i en stilfærdig forstad til København, hvor politiet på en stormfuld oktober-morgen gør en forfærdelig opdagelse. En ung kvinde bliver fundet brutalt myrdet på en legeplads, og en af hendes hænder mangler. Over hende hænger en lille mand af kastanjer. Den ambitiøse, unge detektiv Naia Thulin (Danica Curcic) bliver sammen med sin nye partner, Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard) tildelt sagen. Inden længe finder de et stykke mystisk bevismateriale på kastanjemanden – et bevismateriale, der forbinder det hele til en pige, der forsvandt et år tidligere og formodedes at være død: Datteren til socialminister Rosa Hartung (Iben Dorner).

De medvirkende inkluderer blandt andre Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard, David Dencik, Iben Dorner, Lars Ranthe, Esben Dalgaard, Morten Brovn, Thomas Hwan, Signe Egholm, Jens Jørgen Spottag, Camilla Lau, Peder Thomas Pedersen, Marie-Lydie Melono Nokouda og Anders Hove.

Kastanjemanden er baseret på Søren Sveistrups anmelderroste debutroman af samme navn og er blevet oversat til 28 sprog og udgivet i 50 lande. Serien er skabt til Netflix af Søren Sveistrup, Dorte Høgh, David Sandreuter & Mikkel Serup.

Serien er instrueret af Mikkel Serup (Forbrydelsen, Friheden) og produceres af SAM Productions, der også står bag den succesfulde, norske Netflix Original Ragnarok og den nye sæson af den nyligt annoncerede Borgen. Seriens producere er Stine Meldgaard og Morten Kjems Hytten Juhl, mens executive producere er Søren Sveistrup og Meta Louise Foldager Sørensen. Serien får premiere på Netflix over hele verden. Premieredatoen er endnu ikke offentliggjort.

Kilde: Netflix presse

Læs også


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button