Net-TVHDTV

Netflix holder fast i Super HD betegnelsen

netflix super hdEfter Netflix kom ud med en ny kvalitets-betegnelse Super HD, så har der lydt flere kritiske kommentarer både fra tv-udbyderen Canal Digital som senest har fået opbakning af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).

Begge disse har kritiseret Super HD betegnelsen som at være vildledende fordi Super HD ikke er en standard i branchen og ikke leverer en højere opløsning end Full HD 1080p.

I en mail til Ingeniøren.dk afviser Netflix talspersonen Joris Evers, at der skulle være noget speget ved Super HD, som ifølge ham er bedre end tidligere HD fra Netflix. 

Også Branchen Forbrugerelektroniks henvisning til den europæiske sammenslutning af broadcastere, EBU’s krav om 8 Mbit/s for HD-kvalitet afvises af Netflix.  Netflix angiver at abonnenter med en internetforbindelse på 7 Mbit/s kan få den bedste billedkvalitet, men Netflix og Broadcast tv kan ikke sammenlignes, mener Joris Evers, der udtaler “Vi er ikke en broadcaster, vi er et internet tv-netværk”.

Selv om en højere bitrate potentielt giver en bedre kvalitet, så afhænger meget også af kvaliteten af den videokompression, der sker med billedet.

Overfor Ingeniøren.dk udtaler Netflix talsmand, at han ikke ønsker gå ind i en diskussion frem og tilbage med Canal Digital i medierne.

Kilde:  Ingeniøren.dk

Se de seneste nyheder på Netflix her

I samme kategori

Back to top button