Branche-Nyt

Canal Digital: Netflix’ ”Super-HD” er vildledning af forbrugerne

netflix super hdSiden midten af januar har Netflix og mange danske medier rapporteret, at Netflix kommer til at sende sit indhold i, hvad Netflix selv kalder ”Super-HD”.

Hos Canal Digital undrer man sig meget over, hvad ”Super-HD” kan være for et sendeformat. Ifølge Netflix og den måde, det generelt er gengivet i flere medier, fremstår det som om ”Super-HD” skulle være et helt nyt og bedre HD-format. Men det er ikke tilfældet. Formatet som Netflix sender i har en opløsning på 1920×1080, og det format har eksisteret både på BluRay og hos flere tv-operatører i adskillige år.

Der er med andre ord ikke tale om et nyt HD-format, og Canal Digital mener derfor, at det er vildledning af forbrugerne at bruge et begreb, som ikke eksisterer.

Mange af de undersøgelser, Canal Digital har lavet blandt forbrugerne i Norden, viser, at der mangler viden om, hvad HD-kvalitet er, og hvordan man får HD-kvalitet på sin fladskærm.

Som udbydere bør vi derfor være tydelige og klare i, hvad vi tilbyder kunderne og ikke gøre det endnu mere forvirrende gennem nye fejlagtige begreber“, lyder det fra Canal Digital.

Kilde: Canal Digital

I samme kategori

Back to top button