Smart Home produktnyt

Netatmo lancerer sit første Matter-produkt – en smart sikkerhedssensor

Ved dette års CES har der været stort fokus på den nye fælles åbne IoT-standard, Matter. Denne standard, som er udviklet af 220 virksomheder i fællesskab under ledelse af den globale Connectivity Standards Alliance (CSA), har til formål at sikre en længe efterspurgt fælles standard for kommunikationen mellem smart home-produkter, uanset brand. Netatmo, der er en del af Legrand-koncernen, som har været med til at udvikle den nye fælles standard, lancerer nu sit første Matter-produkt – deres smarte sikkerhedssensor.

Matter-standarden muliggør kommunikation mellem produkter på tværs af brands
Der findes mange forskellige produkter, stemmeassistenter og applikationer i smart home-kategorien. For forbrugerne kan det være svært at navigere i et marked med smart home-produkter, der bygger på forskellige standarder og derfor kan have svært ved at tale sammen. Netop derfor har Netatmo arbejdet sammen med mere end 220 virksomheder, der alle er medlemmer af CSA, for at udvikle en kommunikationsstandard for tilsluttede produkter.

Den nye standard udvider mulighederne for interaktion mellem smart home-produkter og forenkler brugen af stemmeassistenter. Brugere behøver derfor ikke længere at bekymre sig om, hvorvidt deres eksisterende smart home-produkter kan fungere sammen med fremtidige produkter.

Matter-standarden understøttes af IP-teknologier såsom Wi-Fi og Thread, hvilket gør det nemt at forbinde produkterne med hinanden. Matter betyder, at produkter og systemer udviklet på standarden taler samme sprog og arbejder sammen i netværket. Det resulterer i et bedre samspil mellem de forbundne enheder, og at smart home-oplevelsen bliver mere enkel, mere pålidelig – og fuldstændig sikker.

Hvorfor lige Thread-teknologien?
Thread er en af de IP-teknologier, der bruges i Matter. Teknologien er opfundet af Google, og senere adopteret af Apple, og er meget energieffektiv, hvilket gør det muligt at opbygge et mesh-produktnetværk i hjemmet. Ved at benytte en border-router forbinder netværket de forskellige produkter i huset, helt uden problemer.

Netatmos første Matter-kompatible produkt
Netatmos smarte sikkerhedssensor er udstyret med en kontaktsensor samt en infrarød bevægelsesdetektor og er designet til at forbedre både sikkerhed og komfort i hjemmet. Den smarte sikkerhedssensor, der kan placeres på både døre og vinduer, registrerer, når de åbnes, og gør dig opmærksom på det via notifikationer. Du kan desuden holde øje med, om døre og vinduer er åbne eller lukkede, selv når du ikke er hjemme. De smarte sikkerhedssensorer kommer også med infrarød bevægelsesdetektor, der, takket være Matter, gør det muligt at interagere med andre tilsluttede produkter. Det betyder, at sikkerhedssensoren f.eks. kan tænde for varmen, hvis den registrerer, at nogen er i rummet; slukke for varmen, når folk forlader rummet eller tænde for aircondition eller lys, når der registreres tilstedeværelse.

Netatmos smarte sikkerhedssensor understøttes af både Thread og Matter og kan derfor interagere med alle kompatible produkter, uanset brand. Netatmo ser et stort potentiale i denne standard og ser frem til at fortsætte med at skabe en enkel smart home-adgang til så mange forbrugere som muligt.

Kilde: Netatmo presse

I samme kategori

Back to top button