TV-Nyt

MTV og VH1 vil give kvindelige musikere mere plads på programmet

Det står sløjt til med repræsentationen af kvinder i toppen af de danske hitlister, og sidste år var der ikke én eneste kvindelig dansk artist på listen over de 100 mest solgte albums. I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts igangsætter MTV og VH1 nu en række tiltag, der skal give kvindelige musikalske forbilleder mere plads på programmet. Initiativer, som blandt andre den danske sangerinde Ida Corr i dén grad værdsætter.

I 2017 blev der for alvor diskuteret ligestilling i den kreative branche. Men til trods for den store opmærksomhed på emnet tegner der sig et kedeligt billede af kønsfordelingen i den danske musikbranche. Listen over de bedst sælgende albums i Danmark i 2017 afslører, at der ikke er én eneste dansk kvinde i top 100.

Nu sætter MTV og VH1 fokus på problemstillingen, og anslaget bliver ugen omkring Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts. Her vil den danske VH1-kanal alene spille musik fra kvindelige musikere hele uge 10 samt den 8. marts på MTV Danmark. Hele ugen igennem bliver kvindelige rollemodeller fremhævet og hyldet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Det er en stor udfordring for musikbranchen som helhed, at kvindelige artister er så underrepræsenteret på hitlisterne, som de er, og Kvindernes Kampdag er en rigtig god anledning til at forsøge at ændre på det. Der findes utrolig mange talentfulde kvindelige musikere, som vi gerne vil give en større plads på vores sendeflade, så flere mennesker lærer dem at kende og får mulighed for at lytte til deres musik,” siger Nanna Lindhardt Hansen hos MTV.

MTV og VH1 vil dog også forpligte sig på en langsigtet målsætning, hvor kanalerne fremover vil have mere fokus på kvindelige artister. Ved løbende at tracke deres afspilninger vil MTV og VH1 sikre, at flere kvinder er repræsenteret i deres spillelister, og der vil også blive sendt flere shows med kvindelige artister.

Samarbejde med kvindelige forbilleder

MTV’s egne tal fra 2017 viser, at på listen over de 200 mest viste musikvideoer på MTV’s danske kanal er kun én ud af fem kvindelige artister. Samme tendens gør sig i øvrigt gældende på musikkanalen VH1, hvor kun hver fjerde artist er kvinde.

Til at hjælpe med at ændre dette er MTV gået sammen med en række kvindelige kunstnere som Ida Corr og Iris Gold, der har lavet et videobidrag til formålet, hvor de i bedste sisterhood-stil giver et shout-out til en kvinde, der har inspireret dem.

Og ifølge Ida Corr er der bestemt ikke mangel på kvindeligt talent i Danmark:’’Der er så mange fantastisk dygtige kvindelige musikere derude, og jeg bliver altid lidt forelsket, når jeg oplever kvinder, der tør være autentiske i deres musik. Det er en af de platforme, hvor kvinder kan vise ekstrem sårbarhed og råstyrke på samme tid. Jeg føler, at vi har manglet lidt kvinder på musikscenen de seneste par år. Men jeg har en fornemmelse af, at de kommer væltende lige om lidt, og jeg glæder mig til at skulle forelske mig igen og igen,’’ siger Ida Corr.

Se med hele ugen på VH1 og torsdag den 8. marts på MTV, når de fylder musikprogrammet med musik alene fra kvindelige musikere.

Kilde: Viacom Pressemeddelelse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button