Branche-Nyt

MTV i fremgang trods øget konkurrence

mtv logoTil trods for lanceringen af flere nye ungdomskanaler samt en markant stigning af forbruget på ikke lineære indholdstjenester på det danske marked sidste år så kommer MTV ud af 2013 med en rekordhøj gennemsnitlig seerandel på 2,6% blandt de 15-24 årige*, og det er en vækst på hele 63% i forhold til 2005, hvor den danske version af MTV blev lanceret.    

Samtidig er det kun MTV, der for alvor tiltrækker den eftertragtede unge målgruppe i Danmark, som endda bruger mere tid end nogensinde på kanalen:

  • Gennemsnitsalderen for en MTV-seer er 25 år, og det er betydeligt yngre end hos de øvrige  ungdomskanaler, hvor den er 33-43 år **.
  • Seerne bruger i gennemsnit 52 minutter på MTV, hvilket er 14 minutter mere end i 2012. Pigerne i målgruppen bruger endnu mere tid på MTV: Omkring 63 minutter hver dag.
  • 47% af MTV-seerne befinder sig i kernemålgruppen (A15-24), mens konkurrenter som 7eren, TV2 Zulu og DR3 kun tiltrækker 9-25% af de unge seere.

”Vi er virkelig glade og stolte over at være den førende ungdomskanal i Danmark,” siger Kenneth Kristensen, VP Content & Programming MTV Northern Europe og fortsætter: ”I en tid med en skærpet konkurrence på tværs af alle platforme er de gode tal et tydeligt udtryk for, at MTV stadig har en helt unik forståelse for at producere relevant indhold til den stadigt mere globalt tænkende – og forbrugende unge målgruppe.  Det har altid været vigtigt for MTV at udvikle sig i takt med vores målgruppe samt at sætte nye standarder og fortsat udvikle nyt indhold, der er relevant for dem. Det er grunden til vores fortsatte succes i 2013. Realityserierne er fortsat utrolig populære blandt de unge seere, men vi har også succes med vores scriptede ungdomsserier som eksempelvis ”Awkward” samt den lette dokumentargenre. Når unge seere bruger så lang tid på kanalen, er der ingen tvivl om, at vi har ramt rigtigt. ”                                     

MTV lancerede den moderne realitygenre i 1992, og siden da er formatet konstant blevet viderudviklet til utallige nye succeser som ”Jackass”, ”the Osbournes”, ”The Hills” og ”Jersey Shore”. 
 
Nye realityserier som ”Geordie Shore”, ”Teen Mom” og ”Catfish” er da også blandt de mest poulære programmer på MTV i 2013, ligesom den scriptede serie ”Awkward” og det traditionelle award show ”MTV EMA” formår at tiltrække de unge seere i Danmark.

*Kilde: TNS Gallup, tidsrummet 06:00-02:00, målt i målgruppen A15-24 år.
**Kilde: TNS Gallup, tidsrummet 06:00-02:00                         

Kilde: MTV presse

I samme kategori

Back to top button