Branche-Nyt

MTG sikrer sig OL rettigheder på svensk TV

olSvenske Resumé mener at vide at den svenske public service broadcaster SVT kan komme til at stå uden OL tv-dækning fra 2014. Angiveligt skulle der være en aftale med MTG på trapperne, der kan betyde OL dækning på de svenske Viasat kanaler.

Oplysningerne er bekræftet af Sveriges IOC repræsentant Arne Ljungqvist og hertil eftermiddag også af MTG selv. Prisen skulle angiveligt ligge på 250 millioner svenske kroner og omfatte free tv, betalings-tv og mobil-tv rettigheder. Ifølge Resume.se så bliver OL primært blive vist på de svenske kanaler TV3, TV6, TV8 og TV10, altså ikke de helt dyre premium betalings-tv kanaler. Men dog vil der havne noget på noget dyrere betalings-tv kanaler.

Rettighederne til OL sælges ikke længere til EBU som det tidligere er sket, men nu af firmaet Sportfive, der sælger til højstbydende. Dermed  kan næste års sommer OL i London være det sidste, der kan ses på den licensfinansierede DR i Danmark.

MTG har udelukkende sikret sig de svenske rettigheder, og det er således måske mere tvivlsomt om det også bliver MTG/Viasat, der sætter sig på rettighederne i Danmark. I Norge har TV 2 Norge sikret sig rettighederne.

Kilde: Resumé/Sportbladet.se

Relaterede artikler

Back to top button