Branche-Nyt

MTG køber nordisk produktionsselskab

feature_mtgMTG Studios, indholds- og produktionsarmen til den internationale broadcastergruppe MTG, har i dag annonceret at de har købt aktiemajoriteten i den førende, uafhængige, nordiske tv-produktionsgruppe Nice Entertainment.

Opkøbet er endnu et nyt og vigtigt skridt i MTG Studios’ strategi i at opbygge et stærkt, internationalt underholdningshus med fokus på indhold. Handlen følger MTG Studios seneste opkøb af den internationale distributør DRG, der har base i Storbritannien, samt det norske produktionsselskab Novemberfilm.

Nice Entertainment er en førende, uafhængig, Nordisk tv-produktionsgruppe som står bag markedsledende tv-programmer, samt events og reklame. I Danmark er produktionsselskabet Gong en del af gruppen, og står bag succeser som BS og Basserne, Silas´ opgør, Savnet og Høflighed på 100 dage. For nylig oprettede selskabet en dokumentargruppe.

Nice Entertainment består derudover af tv-produktionsselskaberne Titan, Baluba og Nice Drama i Sverige; Moskito, Production House og Grillifilms i Finland samt Monster, One Big Happy Family, Playroom og Rakett i Norge.

Nice Entertainment producerer tv-programmer til alle de store TV selskaber i Norden og har desuden også produceret pan-skandinaviske formater som The Grill Masters (Grillfeber) og Dinner Disasters (Køkkenkrisen med Bo Bech) som er sendt både i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Nice Entertainment producerer både lokale versioner af internationale formater, men udvikler også selv egne. Herunder datingformatet Bypiger søger bonderøve, som er solgt internationalt under titlen Babes on the bus – blandt andet til Tyskland og Australien. Og senest har Gong produceret game showet Pressure Point, der er i produktion til TV3 i Irland.

«Nice er et fantastisk selskab og et perfekt strategisk match med MTG Studios, med selskabets store mangfoldighed indenfor tv-produktion, et godt forhold til alle skandinaviske tv-kanaler og en unik tilgang til at integrere tv- og event produktion. Det bliver «business as usual» for Nice, og de vil fortsætte som en uafhængig gruppe af produktionsselskaber og fortsat levere til alle kunder i Norden», siger Patrick Svensk, CEO og Bestyrelsesformand MTG Studios.

«Det næste kapitel i historien for Nice begynder i dag. Vi har opbygget virksomheden bakket op af en finansiel ejer, og at slutte sig til en ejer fra vores branche er et naturligt og meget motiverende skridt at tage for alle i Nice-familien. Vi er glade for at vi nu er ejet af en nordisk baseret indholdsudbyder, der tilbyder mange nye muligheder og har store ambitioner om vores øvrige vækst. Nice er stadig en ung virksomhed, og vil helt sikkert have gavn af MTG Studios’ spændende netværk.», sier Morten Aass, CEO i Nice Entertainment Group.

Kilde: MTG presse

I samme kategori

Back to top button