TV-Nyt

Mikkel Beha Erichsen og søn dækker OL sejlsport

Mikkel Beha Erichsen og sønnen Emil Midé Erichsen – tidligere sejlsportsmand på meget højt niveau – skal dække OL-sejlsport fra Rio for TV 2.

Når TV 2 transmitterer fra sejlsports-konkurrencerne under OL i Rio i august, bliver det med særdeles kendte og populære personligheder som live-reporter og som ekspert. T

Tv-vært Mikkel Beha Erichsen glæder sig til rollen som OL-reporter med sin ældste søn, Emil, som makker. (Fotos: Hannelore Dörner / TV 2)
Tv-vært Mikkel Beha Erichsen glæder sig til rollen som OL-reporter med sin ældste søn, Emil, som makker. (Fotos: Hannelore Dörner / TV 2)

De to er tv-aktuelle hver tirsdag aften i TV 2-programserien ‘Kurs mod fjerne kyster’, der er den danske faktaserie nogensinde, som har fået højest kvalitetsvurdering af seerne.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– På TV 2 SPORT er vi lykkelige for, at Mikkel og Emil har sagt ja til at være en del af TV 2s store OL-hold. De er et symbol på bølgebrus og saltvand i håret, og jeg kan ikke komme i tanke om nogen, der vil være bedre til at formidle sejlsporten til danskerne. De er en del af Danmarks populæreste sejlerfamilie, og danskerne elsker deres mange fortællinger, når kursen sættes mod fjerne kyster, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og fortsætter:

– Nu afmønstrer de Havana for en stund for at gå i land på kajen i Rio, og det kan seerne glæde sig til. Mikkel er en formidabel formidler, og Emil ved virkelig, hvad det handler om, eftersom han har en fortid som elitesejler. Jeg ser det som en gave til TV 2s OL-dækning af sejlsporten, at den er i så kompetente og passionerede sejlerhænder.

Emil ville sejle om OL-guld
Emil Midé Erichsen havde hele sin ungdom en plan om at skulle med til OL i 2012 “for at øve sig”, inden han skulle vinde OL-guldet i laserjolle i Rio i 2016. Han sejlede i flere år på landsholdet og dets forskellige talent- og udviklingshold, men en knæskade og en række fejloperationer satte en stopper for OL-drømmen.

Emil Midé Erichsen er “vokset op” med mange af de nuværende OL-sejlere og ved uhyre meget om taktik, udstyr, forberedelser og alt det andet, der er nødvendigt at vide som OL-kommentator i sejlsport. Og når han en sjælden gang er på nettet, er det første, han tjekker, sejlsportsnyhederne…

– Et af mine sejlsportshøjdepunkter var dengang, jeg i en international lasersejlads rundede Paul Goodison, der tre uger forinden havde vundet OL-guld. Goodison kvitterede med en række verbale eder og forbandelser over mig – men jeg var foran ham!, fortæller Emil Midé Erichsen, der kalder OL-forespørgslen fra TV 2 for “nok det bedste jobtilbud, jeg nogensinde har fået – og vil få.”

OL-reporter – og så med Emil som makker
Også Mikkel Beha Erichsen glæder sig til jobbet som OL-reporter i Rio.

– Jeg kan ikke forestille mig nogen bedre opgave end at skulle rapportere fra OL-havnen og så oven i købet med Emil som min makker. Det bliver ikke meget bedre, siger Mikkel Beha Erichsen og fortsætter:

– Jeg kommer nok til at være en form for anker – for nu at bruge et amerikansk og maritimt udtryk – mens Emil bliver eksperten. Emil ved meget mere om kapsejlads, reglerne og al teknikken, end jeg gør.

– Emil, Theis og jeg har sammen sejlet nogle danmarksmesterskaber i forskellige 3-mands både, og der er der ingen tvivl om, hvem der er skipperen. Jeg skal bare sidde og veje 82 kg og hænge mig ud over siden, når Emil brøler det til mig, siger Mikkel Beha Erichsen med et smil.

Den populære TV 2-vært har i øvrigt en fjern fortid som sportskommentator. Han var i årene 1989-1991 vært på B&U-Sport. En serie, hvor DR rullede OB-vogne ud for at dække alt fra ungdoms-DM i Grand Prix gymnastik, motocross, svømning, dart, fodbold og curling.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button