TV-Nyt

Mere bolig-tv på DR1 – I hus til halsen

I hus til halsen DR1
Foto: Henrik Hammel

Den 2. april klokken 20.00 har DR1 premiere på en ny programserie om danskere, der er fanget i det fastfrosne boligmarked. I otte programmer får klemte familier akut hjælp til at få solgt deres hus eller lejlighed.

For fem år siden var det en fest at sælge sin bolig. Priserne var på toppen, og aldrig før havde det været lettere for køberne at låne penge – endog uden at betale afdrag. Nu er billedet vendt 180 grader, og der er ikke længere plads til håb og drømme. Boligkrisen kradser, og huspriserne er faldet drastisk.

Lige nu er over 70.000 boliger til salg i Danmark. Liggetiderne er rekordhøje. Det er yderst vanskeligt få solgt huset eller lejligheden og mange danskere sidder “I hus til halsen”.

Låst af boligen
Skilsmisse, pendlerliv, eller nyt job i den anden ende af landet. Boligen er blevet en klods om benet, og den største forhindring for, at familierne kan komme videre med et nyt liv eller, at skilsmisseparret kan komme videre hver for sig.   

Hver uge hjælper programmets eksperter, ejendomsmægleren Jesper Nielsen og designeren Anders Busk Faarborg en ny familie, der er kommet i klemme.

Der er mange følelser på spil. Den barske virkelighed for familierne er, at der i måneder eller år forgæves har stået et ”Til Salg”-skilt i forhaven, og at håbet om et salg svinder for hver dag, der går.

Nyt liv i salget
Anders Faarborg og Jesper Nielsen ser med nye øjne på de hidtil usælgelige boliger. Sammen med boligejerne er målet at gøre boligen så attraktiv, at den kan blive solgt.

Ekspertteamet sætter ind på alle områder af et boligsalg. Anders Faarborg går kreativt til værks, så boligen bliver rettet præcis mod den målgruppe, de to eksperter ser som købere.

Som designer vender han op og ned på familiernes liv, når boligen ikke længere skal være et familiehus – men en ”egoist”-bolig til en enlig, eller når småbørnsfamilien må flytte ud af lejligheden, så den kan rettes mod det unge urbane par. Det kan også være at en gennemgribende oprydning eller færre møbler i rummene, der gør, at huset bliver attraktivt for potentielle købere.

Jesper Nielsen er på jagt efter potentielle købere, og sætter hver gang ind med en alternativ markedsføring. Som den realistiske ejendomsmægler ser han kritisk på den pris boligen er sat til salg for – og kommer med sit uforbeholdne bud på, hvad boligen kan koste både før, og efter Anders Faarborg og familierne har sat skik på hjemmet.

Målet er at sælge boligen til den højst mulige pris. På et boligmarked, hvor priserne er i bund, handler det om, at boligen skal appellere til den mest sandsynlige målgruppe og ramme den rigtige udbudspris. Det kan kræve mindre istandsættelser, gennemgribende oprydning og effektiv markedsføring.

Seriens eksperter:

Jesper Nielsen – Ejendomsmægler
Jesper Nielsen er selvstændig ejendomsmægler i Holte. I over 15 år har han haft pulsen på boligmarkedet, og i 10 år har han været med i DR-successen ‘Hammerslag’.

”Ens hjem er ens base, og et udgangspunkt for livet. Der er mange boligejere der er blevet ufrivilligt bundet til deres hjem. Det er er en frygtelig situation at sidde i for, hvis man ikke har det godt derhjemme – så har man det ikke godt derude.”

Anders Busk Faarborg – Designer
Anders er uddannet designer fra Danmarks Designskole. Han er kreativ chef og medejer af designfirmaet Co & Create, hvor han indretter restauranter, natklubber, forretninger og private hjem.

Anders er også i gang med at udvikle sin egen møbellinje for Nevvvorks:

”Jeg har lyst til at hjælpe folk, fordi der er rigtig mange der står i en dårlig og håbløs situation, og jeg ved at møblement, stil og design har rigtig stor betydning for, at folk kan se sig selv i en bolig – og dermed om man kan få solgt sin bolig”.

Kilde: Presse

I samme kategori

Back to top button