Net-TV

Maximum Homestream

Med stadig stigende internethastigheder og mobilt internet med adgang på farten, er det blevet stadig mere interessant at tage sit eget tv med på farten. Det vil sige, de kanaler man modtager hjemme på f.eks. ens Set Top box enten via kabel-tv eller parabol. Danske Kjaerulff1 har en boks i sortimentet, der klarer den opgave. Denne model med navnet Maximum Homestream kigger WWW.DIGITALT.TV nærmere på i denne artikel.

homestream

Udpakning

Maximum Homestream kommer kompakt pakket i en papkasse. I kassen finder du:

homestreamfront

Boksen er i blanksort, og bortset fra en grøn diode på fronten er der hverken knapper eller andre lys i fronten af boksen.

På bagsiden finder vi en række tilslutningsmuligheder.

homestreamback

 • A/V udgang
 • USB kamera tilslutning
 • A/V indgang
 • Fjernbejteningskabel stik
 • LAN (Netværkstilslutning)
 • En powerknap + strømstik ( Forsynes af den medfølgende strømforsyning)

Der er ikke indbygget tuner i boksen hverken digital eller analog.

Installation og opsætning

homestreamconnect

Homestream kan styre din Set Top Boks, såfremt den er understøttet, og du ellers har tilsluttet den medfølgende fjernbetjeningsdiode (IR -blaster).  Denne skal placeres ovenfor den infrarøde sensor på den Set Top boks, du ønsker at anvende.

Derefter skal audio og video kabel kobles fra den Set Top Boks, du vil anvende. Der medfølger kun standard phonostik kabler. Her kunne man godt have ønsket sig en scart adapter som medfølgende tilbehør for modeller, der kun har scart udgang. Udover muligheden for at koble audio og video signal fra f.eks. en satellitmodtager, kan man også koble et webcam til Homestream boksen. Webcam medfølger ikke. Det skal understøtte en opløsning på 320×240/30 billeder.  Kjaerulff1 oplyser at man også vil levere web cam, og at de burde være salgsklare i løbet af Q3

Nu skal Homestream så kobles op på dit netværk. Din netværksrouter skal understøtte UPnP for at få det optimale ud af Homestream boksen. Vi tilsluttede netværkskablet til netværket og satte den medfølgende installations cd-rom i vores Vista PC.

installstart

homestreaminstall

Fra cd-rom’en bliver der installeret en setup guide og Homestream Player programmet, som er det program du skal anvende får at afspille video over netværket.

Minimumkravene for at benytte Homestream Player og dermed Homestream boksen er:

 • Windows 2000/Windows XP/Windows Vista
 • Pentium 4 med en processor på minimum 1 GHz
 • 256 MB RAM eller mere
 • 100 MB ledig harddiskplads eller mere
 • Lydkort (16-bit)
 • Grafikkort (24-bit farver)
 • Kabel- eller DSL-modem
 • 256 Kbps udgående internetadgang (upload)
 • Netværksrouter i hjemmet (UPnP-kompatibilitet anbefales)

Vi tester i denne test på en ADSL forbindelse med 2048 Kbit/s. Denne kan således udnytte maks streamkvaliteten i Homestream boksen, der ligger på 1.5 Mbps.

Efter installationen af filer på din PC bliver du bedt om registreringsnummeret på Homestream boksen. Det står angivet under boksen. Det kan derfor være en god idé at notere dette ned på et stykke papir, så man har det klar ved installationen. Programmet prøver først selv at finde Homestream’en på netværket. Lykkedes det ikke, må man selv angive en statisk IP adresse og sætte boksen op manuelt på netværket. Det lykkedes ikke os at få Homestream’en til at blive fundet automatisk. Det er ikke noget, vi tidligere har haft problemer med, men måske kunne den ikke lide vores router. Imidlertid lykkedes det at sætte Homestream’en op manuelt.

Herefter angav vi et user id og et password. Det er naturligvis vigtigt, at man husker dette. Ellers skal man resette Homestream’en.

Efter vi havde åbnet den rette port på routeren, var der også hul igennem til at streame over nettet også kaldet fjernforbindelse.

Homestream Player

homestreamplayer1

For at se tv eller video fra Webcam, så skal man starte programmet Homestream player på sin PC. Her skal man så logge ind med det brugernavn og password, man angav ved installationen. Efter login får man adgang til at starte stream’en fra det tilsluttede udstyr.

homestreamremote

Via fjernbetjeningsdelen i playeren har du også mulighed for at styre den Set Top Boks, du har tilsluttet. Det skal først opsættes i playeren, og det er ikke alt udstyr, der kan fjernbetjenes. Softwaren understøtter en pæn mængde udstyr, men f.eks. vores nyeste udgave af Vantage 7100 modellen var ikke med på listen.

homestreamplayer2

Kvaliteten af de stream’ede signaler er ganske gode. Billedet viste sig ganske flot. Der streames i følgende opløsninger afhængigt af hastigheden af ens upload; 720 x 480, 320, 240.

Vi bemærkede at lyden syntes for os at have en lidt dårligere kvalitet, end vi havde forventet, men ikke noget der nok vil genere de fleste.

Homestream’en skal have ros for enkelthed, når det kommer til at koble sig til fjernstreaming over nettet. Det kører bare via brugernavn og password. Ingen ip-adresser eller noget man skal fifle med.

Homestream softwaren sørger selv for at tjekke om der er kommet opdateringer af softwaren eller firmware, og spørger én om man vil opdatere.

Konklusion

Maximum Homestream er en smart boks, der gør det muligt at streame tv og overvåge stuen via nettet via et webcam. Det medfølgende software fungerer ganske fint, og der streames i en fin kvalitet billedmæssigt. Vi kunne ønske os en forbedring på lydsiden, ligesom en scart adpater med fordel kunne tilføjes i kassen. Desuden kan man håbe, at der bliver opdateret med understøttelse af flere bokse på fjernbetjeningssiden. Ifølge Kjaerulff1 skulle dette også ske løbende.

DIGITALT.TV takker Kjaerulff1 for lån af Maximum Homestream til denne test.

I samme kategori

Back to top button