HTPC

Macab HD Easy

Svenske Macab tilbyder en lille kompakt DVB-T USB tuner, set helt ned til 319,-  på Internettet. Læs hvad du får for pengene i denne anmeldelse af Macab HD Easy, der er en ren DVB-T tuner, altså en tuner udelukkende til digital tv via almindelig tv-antenne.

Indhold i pakken

USB tuneren kommer pakket i en lille boks, der udover tunerenheden indeholder:

  • CD-Rom med driver, tv software og manual på svensk
  • Stueantenne
  • Adapterkabel til almindelig antennestik (mini IEC til IEC-standard adapter)

Installation og brug af Macab HD Easy

Det er bare i med USB tuneren og i gang med installationen. Den kræver den medfølgende CD-Rom, da driver bliver ikke fundet af Windows. Der er drivere både til 32 og 64 bit styresystem (skulle virke i Windows XP, Windows Vista, Windows 7), men jeg oplevede dog, at jeg måtte installere driveren manuelt, fordi autostart installationen ikke kunne håndtere at jeg havde X64 udgave af Windows 7. Det var dog bare at køre installationen fra mappen med X64 driverne på CD-Rom’en, så forløb det uden problemer.

USB tuneren kan benyttes med Windows MediaCenter, og påtænker du det, så er der ingen grund til at installere det medfølgende TV software Blaze TV.

Blaze TV

Efter opstart af Blaze TV, så spørger programmet selv, om at det skal søge efter kanaler. For sjov skyld prøvede jeg i i første omgang med den medfølgende bordantenne. Helt som ventet så gav denne slet ingen kanaler. Derefter skiftede jeg til signal fra min Televes Dat-45 antenne på loftet, og så var der hul igennem med alle 40 danske DVB-T kanaler fundet. Alle DR kanaler inklusive DR HD samt TV 2 virkede uden problemer. Der er også support for undertekster på kanaler, der ikke sender disse fast som en del af billedet. Også lyden fungerer på alle kanaler.

Du kan optage manuelt eller via Timer, og der er program guide informationer, selv om denne er set mere overskuelig.

Programmet virkede ok for mig, men har dog via google læst, at det kan hænge lidt ved dårligt signal. Der er mulighed for dansk som sprog i programmet, hvilket er positivt.

Windows MediaCenter

Også i Windows MediaCenter blev tuneren fundet uden problemer, og scannede alle kanaler ind inklusive DR HD. Ellers er der ikke så meget at sige, det virker som det skal.

DVBViewer

DVBViewer kunne også fint håndtere denne USB tuner. USB tuneren her fra Macab kan jo ikke klare de kodede kanaler fra Boxer, men da jeg havde en ekstern USB CI Cam modul enhed liggende, havde jeg dog lige lejlighed til at prøve DVB-T tunere med Boxer cam og kort i DVBViewer, og det virkede også.

Ingen fjernbetjening

Der medfølger ikke nogen fjernbetjening til denne DVB-T tuner, men anvender du Windows Mediacenter, så er det mest logiske jo også at anvende en MCE fjernbetjening.

Tunerfølsomhed?

Som på mange af de USB DVB-T tunere jeg har prøvet, så virker tunerfølsomheden, altså evnen til at modtage også svagere signaler, ikke helt i top. Den medfølgende bordantenne skal man nok være heldig for at få noget ud af, som nævnt fik jeg slet ikke signaler på 1. sal inde i by bebyggelse. Så selv om tuneren er lille og mobil sammen med en bærbar, så skal du ikke være sikker på, at du kan få signal visse steder.

Ingen TV 2 fra 2012

Eftersom TV 2 overgår til at være en betalingskanal i 2012, så vil du ikke kunne modtage denne kanal længere med denne USB tuner, når det sker. Er TV 2 et krav, så er det nok mere praktisk med en tuner med indbygget cam, som f.eks. den tidligere testede Terratec H7. Skulle der komme DVB-T2 kanaler senere i Danmark, så er det heller ikke noget denne tuner fra Macab kan modtage.

Konklusion Macab HD Easy

Macab HD Easy er lille og kompakt, og gør det den skal, nemlig at modtage ukodede DVB-T kanaler ganske godt. Generelt virker følsomheden på tuneren ikke helt optimal, men det er dog også sjældent tilfældet på USB tunere generelt. Du skal ikke forvente, at den medfølgende antenne er tilstrækkelig med mindre du er i et område med et rimeligt super signal, men er du det, så er tuneren i hvert fald handy.

Står du og mangler en USB DVB-T tuner, og vil du ikke betale ekstra for en fjernbetjening eller multifunktions tuner, du alligevel aldrig bruger, så er Macan Hd Easy et ganske godt bud på en prisbillig USB tuner enhed.

Tak til distributøren Max Nordic for at stille dette produkt tilrådighed til denne anmeldelse.

Tjek priser på TV kort på Pricerunner.dk

I samme kategori

Back to top button