Smart HomeSmart Home produktnyt

Lyntest – LIDL LIVARNO LUX LED-bånd

LIDL har fra søndag 8. november tilbud på en række smart home lys produkter, der kan styres via ZigBee protokollen. Et af disse er et 2 meter LIDL LIVARNO LUX LED-bånd, der koster 199,-. Det har vi været forbi den lokal LIDL og købe, og du kan læse om vores indtryk i vores lyntest herunder.

Udpakning

Pakken er med 2 meter LED lys bånd med klæbebånd, derudover medfølger:

  • Strømforsyning
  • Styringsenhed med selvklæbende bagside
  • Samleled (ved sammenkobling af 2 LED bånd)
  • Quick guide og sikkerhedguide på dansk med flere sprog

Installation og Gateway – Virker med Philips Hue Gateway

BEMÆRK – der medfølger ikke en gateway enhed, en sådan skal der til for at styre LED båndet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

LIDL Zigbee gatewayLIDL sælger også en gateway, men har du f.eks en Philips Hue Gateway, eller en anden Zigbee 3.0 baseret gateway, så kan du bruge en sådan, i stedet for LIDL’s egen SILVERCREST Gateway der koster 199,-.

Vi har konkret testet med en Philips Hue Gateway, der fungerede fint. I Hue app’en blev LED lyset fundet med det samme uden problemer, og vi kunne styre farve og farvetoner derinde. Vi kunne derimod ikke skifte farve i Hue Essentials app’en. Bemærk også hue funktion ved tænding indstilling ikke virker med andet end hue produkter.

Vi kan ikke garantere at de andre Lidl smart home produkter virker med Philips bridge, da vi kun har testet led båndet. Vi hører at pærer virker men ikke stikdåse eller bevægelsessensor.

Sådan lyser den

LIDL LED LYS BAAND LYS

LIDL LIVARNO LUX LED-bånd lyser kraftigt, når du benytter de hvide lystoner, man kan faktisk blive helt blændet. Der er dog mærkbart mindre knald på lyset, når man skifter til farvedioderne, men kan dog sagtens ses, så længe der ikke er alt for lyst.

Farverne gengives præcist og lynhurtigt via app’en. Som nævnt så har vi ikke investeret i LIDL’s Gateway, så vi har ikke testet med LIDL’s Home app, men via Philips Hue app’en, som altså virker fint nok med LED båndet via Philips Gateway.

Vi har hørt fra andre, at LIDL’s Gateway vist nok ikke finder Hue eller Ikea Trådløst enheder, så i praksis kan det være en bedre investering at købe en anden gateway.

Konklusion

Til 199,- så får du med LIDL LIVARNO LUX LED-bånd et fint LED Lys bånd til prisen, der specielt er interessant, fordi der er tale om et ZigBee styret produkt.  Dermed kan det indgå i et hjem med andre Zigbee baserede produkter.

Alligevel så er der nogle minusser, synes vi. Man kan umiddelbart ikke købe andre længder eller 2 meter ekstra Led bånd uden at skulle købe to komplette sæt med strømforsyning. At der medfølger en samlekabel indikerer naturligvis, at det er noget der kommer senere. LED båndet kan dog forkortes med ret korte intervaller, hvilket kan være praktisk.

Det andet væsentlige minus ved LIDL’s smarthome produkter generelt, må være at det er spot varer, der ikke er fast i sortimentet.  Dermed skal man, såfremt man ønsker at udvide med flere LIDL Smart Home produkter, altså vente på at det kommer på tilbud igen, og være ret hurtig også, kunne det se ud til. Vi var forbi 20 minutter efter åbning søndag morgen og der var der allerede ikke voldsomt mange produkter tilbage.

Udover det LED bånd vi har testet så sælger LIDL i uge 45 også smartpærer, smart stikdåse og bevægelsessensor.


I samme kategori

Back to top button