TV-Nyt

Louise Wolff og Nikolaj Koppel i spidsen for Danmarks Indsamling 2015

danmarks indsamling 2015
Værter: Louise Wolff og Nikolaj Koppel
Foto: Lars E Andreasen

For tredje år i træk styrer værtsparret Louise Wolff og Nikolaj Koppel slagets gang, når Danmarks Indsamling 2015 sætter ind mod uretfærdighed og kulminerer i et kæmpe tv-show på DR1 lørdag 31. januar.

Uretfærdighed kan have mange ansigter. Når uretfærdighed rammer mennesker, lokalsamfund og befolkningsgrupper i udviklingslandene, har det ofte ekstra store konsekvenser og kan i yderste tilfælde efterlade både børn og voksne chanceløse overfor at skabe en værdig tilværelse og en fremtid.

Erfarent værtspar på meningsfuld opgave
Danmarks Indsamling 2015 sætter fokus på de miljømæssige, økonomiske, sociale og kulturelle uretfærdigheder, som nogle af verdens mest udsatte befolkningsgrupper må leve under, og når det hele kulminerer med et stort indsamlingsshow på DR1 lørdag 31. januar klokken 19.00, er det et garvet makkerpar, der sætter sig i spidsen:

”Danmarks Indsamling er en af de begivenheder, som både jeg selv og Louise virkelig ønsker at være værter på hvert år. Det er meget få opgaver, som føles så meningsfulde, og den følelse er der både før, under og efter showet, fordi indsamlingen støtter mennesker, der ellers ikke har en fair chance i livet.”, siger Nikolaj Koppel, der for tredje år i træk danner værtspar med Louise Wolff ved Danmarks Indsamling 2015.

12 konkrete projekter mod uretfærdighed

I hele januar samler DR og Danmarks 12 største humanitære organisationer – sammen med danskerne – ind til 12 konkrete projekter, der bl.a. skal sikre behandling af medicinresistent tuberkulose til de fattigste indbyggere i Indiens hovedstad Mumbai, forhindre menneskehandel med teenagere i Haiti og sikre at børn i Togo får papir på deres eksistens.

I starten af 2014 besøgte Louise Wolff Cambodja i forbindelse med Danmarks Indsamling, og her oplevede hun en ekstrem fattigdom og uretfærdighed:

”På et tidspunkt kommer en lille pige på måske tre år hen til mig og tager min hånd. Mens vi går rundt sammen og ser projektet, er jeg på den ene side rørt, fordi pigen søger tryghed og kontakt hos mig. På den anden side kan jeg også føle en enorm håbløshed og desperation helt ned i maven, fordi hun sætter sin lid til, at jeg kan gøre en forskel i hendes liv i løbet af den halve time, jeg er der. Det var virkelig en følelse af, at hendes verden er uretfærdig”

Her i januar følger Louise Wolff på tætteste hold et af de projekter, som dette års Danmarks Indsamling går til, når hun besøger en flygtningelejr i Kenya.

Hele DR samler ind med danskerne

Både tv, radio og net er med, når DR og Danmarks 12 største hjælpeorganisationer går sammen i kampen mod uretfærdighed. P3, P4, Aftenshowet, Ramasjang og DR Ultra er blandt de DR-platforme, der i løbet af januar fylde sendefladen med historier, auktioner og konkurrencer.

Det hele kulminerer med et stort tv-show på DR1 – direkte fra Færgeterminalerne i Københavns Nordhavn med topunderholdning og kendte personer på plads i callcenteret – klar til at tage i mod danskernes bidrag:

“Denne ene gang om året – åbner Danmarks Indsamling et vindue til verden, hvor den redaktionelle dækning i tiden op til indsamlingen er med til at fortælle historier om verdens indiskutabelt fattigste befolkningsgrupper, der ellers sjældent får tid i medierne, medmindre de er kastet ud i en humanitær katastrofe og har brug for øjeblikkelig hjælp. På DRs vegne er jeg er stolt over at Danmarks Indsamling for niende gang er med til at sætte fokus på de ‘stille katastrofer'”. siger DRs redaktør Anders Thomsen.

Om Danmarks Indsamling 2015:

Danmarks Indsamling 2015 er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN’s 2015-mål:

”Målet med Danmarks Indsamling 2015 er at bryde nogle af de uretfærdigheder, som frarøver voksne, børn og hele befolkningsgrupper chancen for at skabe sig selv en god tilværelse. Det kan vi kun gøre, fordi støtten fra Danmarks Indsamling går til langsigtede udviklingsprojekter – projekter, som kan skabe varige forbedringer og forhindre kommende katastrofer i nogle af verdens fattigste lande. Vi håber, at rigtig mange danskere vil deltage i kampen mod uretfærdighed i verden”, siger Karin Aaen, der er talsmand for Danmarks Indsamling og kommunikationschef i UNICEF Danmark.

Siden Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 670 millioner kroner.

Læs mere om Danmarks Indsamling 2015 på 

www.danmarksindsamling.dk eller www.dr.dk/danmarksindsamling

Indsamlingen kan desuden følges på www.facebook.com/danmarksindsamling samt på øvrige sociale medier med #DKIndsamling.

I samme kategori

Back to top button