Branche-Nyt

LG præsenterer nye 2016 OLED modeller

LG OLED 2016 G7 E6Da LG i 2012 var de første i verden til at lancere et OLED-tv til forbrugerne, troede få, at det var muligt at få et endnu bedre billede.

I 2015 høstede LG stor succes med sit OLED-TV med 4K, hvor mange udråbte EG960V til det bedste TV, der nogensinde var blevet testet.

I 2016 forbedrer LG yderligere billedkvaliteten, når OLED-nyhederne både udstyres med Ultra HD 4K og HDR-teknologi. TV-oplevelsen vil igen nå nye højder med LG’s OLED-teknologi. Fire af LG’s nye OLED-modeller fremvises på CES 2016 i Las Vegas.

– Vi er meget tilfredse med den fantastiske modtagelse, som vores OLED-TV med Ultra HD 4K opløsning har modtaget i det forløbne år, siger Erik Åhsgren, nordisk produktspecialist for Home Entertainment hos LG Electronics. Det er ikke uden en vis stolthed, jeg siger, at vi kun har set begyndelsen med vores nye modeller for 2016. De nye modeller bygger på vores patenterede OLED-teknologi i kombination med både 4K og HDR, hvilket giver et stærkt forbedret billede samt billedoplevelse.

OLED forbedrer til perfekt HDR

Den største nyhed i 2016 er, at alle nye OLED TV-modeller bliver leveret med HDR-teknologi, hvilket øger detaljerigdommen i mørke og lyse områder på skærmen. HDR kommer også i TV-modeller baseret på LCD-skærme. I første omgang bliver det OLED-skærmen og dets perfekte gengivelse af sort, hvor HDR-teknologien får lov til at vise sin massive forbedring.

For at gøre oplevelsen endnu bedre, har LG forbedret farvegengivelsen i de nye OLED-modeller, så den modsvarer 99 procent af DCI. Det er 30 procent mere end den nuværende standard Rec.709. Samtlige nye OLED-modeller opfylder branchens standard for HDR udarbejdet af verdens førende TV-stationer, filmstudier og forbrugerelektronikproducenter som HDR10, Dolby Vision ™ og BT.2020.

LG G6, en ny målestok for billedoplevelser

OLED TV  LG G6
OLED TV LG G6

Flagskibsmodellen i LG’s TV-portefølje for 2016 er uden tvivl LG 77G6. Det er et OLED-TV med 4K-opløsning, HDR og en kraftfuld 4.2-soundbar på 60 watt. TV’et er designet i LG’s ekstremt tynde Blade Slim Design og Crystal Back Cover, som er et omfattende bagpanel designet i farvet glas. Det giver modellen et slankt og elegant udseende. G6 vil også være tilgængelig som 65G6, hvilket betyder en størrelse på 65’’.

OLED TV  LG E6

LG lancerer også E6 til premium-segmentet. Ligesom G6 har TV’et 4K-opløsning, HDR, Blade Slim Design og Crystal Back Cover, men en enklere soundbar med 2.2 lyd på 40 watt. Modellen kommer i størrelserne på 55’’ og 65’’.

Model Størrelse i tommer HDR Cinema Screen Blade Slim Design Crystal Back Cover Øvrigt
G6 77, 65 Ja 4 sider Ja Ja Soundbar 4.2
60 watt lyd
E6 65, 55 Ja 4 sider Ja Ja Soundbar 2.2
40 watt lyd

OLED giver den perfekt TV-oplevelse

LG er stadig den eneste virksomhed, der producerer OLED-fjernsyn til forbrugere. Det bygger i høj grad på virksomhedens patenterede White RGB-teknologi, som løser problemet med ujævn farvedistribution samt levetiden for blå OLED-pixels. Hver pixel i OLED-teknologien har en lyskilde, hvilket gør det muligt at opnå perfekt sort. LCD-teknologien kræver en baggrundsbelysning, der giver utætheder, da lys kan trænge ind og dermed forhindre skærmen i at gengive det perfekte sort.

Det er ikke kun medierne og LG-kunder, som har været imponeret over LG’s OLED-fjernsyn. Filminstruktøren Ridley Scott, der er kendt for en række blockbusters i biografen som The Martian samt Apples Macintosh-reklamefilm fra 1984, siger: “Da jeg så OLED-TV for første gang, blev jeg tryllebundet af dets forbløffende billedkvalitet.” Sønnen Jake Scott er enig: “Med 1984 blev publikum introduceret til en teknologisk udvikling, som lovede at ændre alt. Jeg ser en lignende type af omvæltende forandring fra LG OLED-TV.”

Ridley og Jake Scott skyder i øjeblikket LG’s første Super Bowl-reklamefilm. Reklamefilmen fra far og søn Scott, om LG OLED-TV, vil blive vist under Super Bowl 50 den 7. februar.

Kilde: LG

I samme kategori

Back to top button