TV produktnyt

Hvor længe holder LG OLED TV? – Under tre år gik der inden jeg fik billedfejl på mit

Selv om OLED TV har den bedste billedkvalitet, så har dens akilleshæl altid været problematik omkring det såkaldte burn in, altså hvor statisk indhold som kanalogoer og breaking news bjælker kan blive “brændt” fast, så de bliver ved med at kunne skimtes.

Udover burn in, så har OLED teknologien også problematikker omkring farvenes levetid på de enkelte dioder i displayet.

LG OLED TV holdbarhed – min erfaring

Jeg har haft mit LG OLED C7 siden maj 2018. Det har jeg været super tilfreds med og passet på at undgå mange timer i træk på samme indhold for netop at undgå burn in. Det er faktisk også gået fint. Jeg har generelt ikke bemærket burn in, men i slutningen af 2020 og starten af 2021, begyndte jeg at bemærke lidt forandring nederst på skærmen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Umiddelbart var tanken at det kunne være nyhedsbjælken på TV 2 News, der havde lavet noget burn in. Så jeg besluttede at køre en Pixel Refresh, altså funktionen der lavet for at forsøge at fjerne burn in.

LG OLED BilledfejlImidlertid så var det min oplevelse, at funktionen endte med at gøre problemet værre.  Det fordi det gik fra at være forholdsvist diffust, til i stedet at manifestere sig som en række mere tydlige linjer med farveforskel på indhold med røde, orange og gule farver.

Jeg fik desværre ikke lavet før billeder inden jeg kørte Pixel Refresh funktionen.

Er de nye OLED TV bedre?

Det kan man da håbe, men svært at vide, da der jo går to/tre år før problemerne opstår. En holdbarhed på under tre år, synes jeg trods alt er i underkanten. Naturligvis kan mit tv stadigt bruges, men det er trods alt svært ikke at bemærke det og blive lidt irriteret over det.

Micro LED teknologien, der er på vej, kan forhåbentlig gøre levetiden længere på ens tv end det er tilfældet for OLED TV.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button