Branche-Nyt

LG inviterer danske udviklere Til Smart TV Workshop og Appudviklingskonkurrence

lg webos logoDen store nyhed i årets Smart TV modeller fra LG Electronics er den nye platform, der er baseret på operativsystemet, webOS. I juli blev udviklingsværktøjet, SDK, lanceret til webOS og i morgen, d. 21. november, på World TV Day går startskuddet for LG Electronics’ store appudviklingskonkurrence i webOS med en rejse til Silicon Vally, lancering af vinder-apps og flere OLED TV i præmiepuljen. Konkurrencen er åben for alle, der bor i Sverige, Danmark, Norge og Finland og henvender sig til appudviklere, studerende, teknologi- og TV-entusiaster, der har ideer til Smart TV applikationer.

Temadag med webOS-workshop
Konkurrencen indledes med en temadag om Smart TV den 21. november i Stockholm. De mere end 120 registrerede gæster vil høre LG og inviterede gæstetalere fortælle om webOS, tendenser og fremtiden inden for området. Det meste af temadagen vil bestå af en udviklerworkshop, hvor eksperter fra LG’s webOS Lab i Rusland vil fortælle om, hvordan platformen og SDK fungerer og afholde en træning om appudvikling for webOS.

– En af de vigtigste årsager til, at vi valgte webOS som operativsystem for vores Smart TV modeller, er at platformen er anerkendt som bruger- og udviklervenlig, siger Lorraine Bayram, nordisk Smart TV-specialist for LG Electronics. Det er vigtigt for os at udvide webOS-økosystemet og med denne workshop og appudviklingskonkurrence håber vi, at endnu flere får øjnene op for mulighederne med webOS. Vi er helt overbeviste om, at der er masser af mennesker med fantastiske ideer til Smart TV-apps.

Udviklingskonkurrencen starter den 21. november, og ansøgningsfristen er den 15. december. Deltagerne har derefter til og med slutningen af marts 2015 til at indsende deres færdigudviklede bidrag. Herefter vil en jury bestående af Niklas Heyman Rönnblom, Customer and Offerings Strategist, BUSS Media Strategy hos Ericsson, Stanislav Rastaturin, webOS-tekniker hos LG Electronics i Rusland og Lorraine Bayram, nordisk Smart TV-specialist hos LG Electronics udvælge de bedste forslag. Vinderen bliver belønnet med en rejse til San Francisco med et besøg på LG’s webOS Lab i Silicon Valley, et topmoderne LG OLED TV med webOS samt hjælp til at lancere appen på LG webOS Store. Anden- og tredjepladsen belønnes hver med et LG OLED TV.

WebOS en prisvindende Smart TV-platform
LG’s nye Smart+ TV platform baseret på webOS er komplet anderledes end tidligere platforme fra både LG og andre producenter. Tidligere i år blev LG webOS belønnet med både en EISA og Red Dot Award for sin intuitive brugerflade. Det der gør LG’s Smart+ TV-modeller så værdsatte, er blandt andet, at du kan finde alle tilsluttede enheder, live TV og apps det samme sted, hvilket skaber et nemt overblik, men især smart og hurtig navigation. Når du starter et LG TV med webOS første gang, starter en guide, der hjælper dig med alle indstillinger. Har du flere forskellige enheder tilsluttet TV’et, kan du selv navngive disse, så alle der anvender TV’et hurtigt kan finde den rette enhed.

Kilde: LG presse

I samme kategori

Back to top button