Fladskærme

LG B6V OLED TV test

LG B6V er LG’s billigste flade 2016 OLED model, som vi lige når at få testet her i 2016. LG B6V er en meget populær model og har solgt godt i 2016, hvor den har været under 13.000,- for 55″ og under 20.000,- for 65″ modellen. Vi tester 55″ modellen. 

Læs vores anmeldelse af LG B6V herunder.

Anmeldelse

Design

LG B6V OLED TestLG B6V er måske ikke ligeså imponerende rent designmæssigt som LG E6V modellen. Der er ikke det såkaldte Picture on Glas design og heller ikke nogen soundbar i bunden. Sidstnævnte kan måske faktisk tiltale dem der foretrækker et mere enkelt udtryk.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Den medfølgende fod er lavet med gennemsigtig plastik, så man kan få et indtryk af at skærmen svæver.

LG B6V OLED profilSkærmens top er tynd. Teknikken i forhold til tilslutning og så videre er der dog stadig brug for, så det er ikke hele vejen ned at skærmen forbliver så tynd. Teknikken er samlet i en kasse i den nedre del af skærmen.

Montering af den medfølgende fod sker ved at lægge skærmen ned. Det er anvist hvordan, og det er rimeligt lige til.

Tilslutninger og tilbehør

LG B6V OLED Tilslutninger 2

På skærmens højre side er der 2 HDMI indgange. Der er også 2 USB porte, hvor den ene er USB 3.0. På siden er der også plads til et kortlæsermodul.

LG B6V OLED Tilslutninger 1Pegende bagud finder vi 2 HDMI porte, netværkstilslutning,optisk digital lyd ud, kabel-tv/antenne indgang, satellit-tv indgang.

Der er, trods prisen, desværre ikke twin tuner indbygget i skærmen, LG har aldrig rigtigt gået op i at tilbyde den mulighed desværre. Dog kan du få twin tuner på G6V topmodellen, men den er voldsomt dyr.

Alle HDMI porte er naturligvis forberedt til UHD / HDCP 2.2

Skulle du have have brug for analoge tilslutninger, så er det muligt med adapterstik. Men forhåbentlig har du ikke brug for den slags på et TV i denne prisklasse. 

I bunden i midten af skærmen er der også en fysisk powerknap.

Der er imodsætning til E6V ikke 3D support på B6V, så der er naturligvis ikke 3D briller med.

Betjening og brugeroverflade

Fjernbetjening

LG B6V OLED remote

Der er ikke 2 fjernbetjeninger med til B6V ligesom på den dyrere E6V model. Den der er med er ganske ok, men føles lidt billigere.

Betjeningen er med en pil på skærmen som du styre med håndleddet. Det kan virke lidt forvirrende nogle gange og af og til oplevede vi at pilen forsvandt.

lge6v-webosSkærmbilleder i dette afsnit har vi taget fra vores E6V test. Brugeroverfladen er identisk på B6V.

Vi har været begejstret over LG’s webOS brugeroverflade siden den første version. På 2016 modellerne er vi nået til webOS 3.0, og den fortsætter den gode stil med fin brugervenlighed og hastighed.

Brugeroverfladen er fortsat med app og funktioner i bunden af skærmen.

lge6v-webos-menulisteSkal vi være lidt kritiske, så bliver man dog efterhånden noget overvældet i forhold til menuen, eftersom listen er blevet temmelig lang og kan virke rodet. Vi kan f.eks. ikke forstå, at det er nødvendigt med en kameraapp ikon på listen, når vi ikke har tilsluttet et kamera til skærmen. Det må kunne gøres smartere.

Det er dog naturligvis muligt, at arrangere punkter og fjerne nogle for at gøre det mere optimalt manuelt, så det du bruger mest kommer forrest.

lge6v-webos-menu-kanallisteDet er muligt at tilføje kanaler til en menu kanalliste, men igen bliver den hurtig uoverskuelig, hvis man tilføjer for mange.

lge6v-kanallisteDer er naturligvis også en traditionel kanalliste du kan få frem på skærmen og mulighed for at lave favoritliste. En lidt spøjs ting var at Viasat UHD kanalen på Stofa signal ikke kunne flyttes i forhold til kanalnummer. Det virkede ellers med ikke UHD kanaler.

Kanalskifte sker med fornuftig hastighed uden dog at være helt i top.

lge6v-tv-guideTV-Guiden er af og til lidt langsom til at være klar. Primært første gang den aktiveres. Der er tidslinjeoversigt, der kan indstilles mellem 5-7 kanaler af gangen.

lge6v-programinfo

Du kan naturligvis også læse programomtale direkte for et aktuelt program. Det kan du få frem ved at klikke på kanalnavnet i toppen af skærmmenuen der kommer frem når du skifter kanal.

lge6v-installation-tv-tuner-boksLGE6V kanalsogningInstallationen er fortsat med den animerede guide og virker fint og logisk nok.

Har du HDMI enheder tilkoblet så kommer skærmen men forslag om at skifte til denne, når HDMI enheden tændes.

Billedeindstillinger og billedekvalitet

Vi havde naturligvis set frem til at opleve billedekvaliteten på dette OLED TV, der jo kan styre hver enkel billede pixel, så det er slut med local dimming zoner og lysglorier. Billedekvaliteten er helt i top og det bedste vi endnu har testet.

lge6v-billedetilstand-defaultSom standard er skærmen sat op til Eco billedeindstilling. Det er dog langt fra den mest korrekte billedeindstilling.

lge6v-billedetilstandeDer er 2 ISF billedeindstillinger (mørk/lyst rum) som vi anbefaler at du benytter. Disse er de mest præcise billedeindstillinger med den mest korrekte farvetemperatur uden dog at være helt præcise.

LG B6V Gråskala kalibreretMed vores måleudstyr kunne vi justere hvidbalancen mere optimalt. Du kan med fordel skifte mellem de to billedetilstand afhængigt af, hvor mørkt der er i din stue, og det ret simpelt at skifte mellem dem.

Den lyse billedeprofil har en gamma på 2.2, mens den mørke har BT.1886, det der efterhånden er blevet den anbefalede standard, i hvert fald i mørke rum.

lge6v-billedeformat-kun-scanneHusk også at tjekke at billedeformat er sat til Kun Scanne, så undgår du overscan.

lge6v-bred-farveskalaFarvemæssigt målte vi, at skærmens farvepalette strækker sig næsten ud til hele DCI/P3 skalaen og omkring 67% af Rec. 2020 skalaen (ved farve indstillingen bred).

Generelt så er skærmen ikke så ramt af reflektionsproblemer, som de fleste andre skærme vi har testet, hvilket er positivt.

Skærmen har ikke de samme problemer som de fleste LED TV, i forhold til at du helst skal sidde midt for skærmen for at få et godt billede. Kvalitetsforskel kan godt anes, når man bevæger sig ud til siderne, men det er en langt bedre oplevelse end VA LED paneler, så OLED er bestemt et hit, hvis du og resten af familien ikke altid kan sidde midt for.

Lysmæssigt så er skærmen hjulpet af dens imponerende sortgengivelse. Dermed står lys i mørke scener også ved HDR indhold ganske imponerende. Vi når ikke de 1000 nits på denne skærm, dens maks er på niveau med E6V modellen, men det gør ikke os noget, når man slipper for lysglorier omkring objekter på sort/mørk baggrund.

Ved brug med HDR udstyr som UHD blu-ray afspiller, skal du huske at aktivere HDMI Ultra HD Deep Color indstillingen på den pågældende HDMI port. Det er et plus, at skærmen understøtter både HDR 10 og Dolby Vision standarden. Man får Dolby Vision logo på Netflix HDR indhold som f.eks. Adam Sandler Netflix filmene og Marco Polo serien. Mest imponerende er dog klart UHD blu-ray oplevelsen. Der er en utrolig dybde i billedet med UHD opløsning og ikke mindst OLED panelets fantastiske billedeegenskaber.

LG B6V håndterer naturligvis også HDTV glimrende, men det er naturligt nok knap så imponerende. Her bliver kvalitetsforskellen måske også tydeligere, fordi skærmen er så dygtig til de supergode signaler med høj bitrate.

Bevægelse håndterer skærmen også fornuftigt, men er måske nok et af de områder LG fortsat kan forbedre. Der er Truemotion indstillinger, men de kan afhængigt af indhold få film til at se forkert ud, men det kan også være problemer i at slå det helt fra f.eks. ved sport.

Specielt grøn lysstyrke kan give noget farvestøj, så kalibrering af farver med måleudstyr skal gøres med forsigtighed og kontrol efterfølgende.

 

TV-Lyd

lge6v-lydudgang-menu

B6V har langt fra nær så god lyd som E6V modellen, den er uden dybde. Men som altid når vi taler om TV i denne prisklasse, så må vi altså anbefale noget bedre. Det fortjener billedeoplevelsen.

Smart TV og TV-Optagelse

LG’s webOS har et af de bedste udbud af Smart TV apps med dansk relevans.

lge6v-webos-appsUdover Netflix, finder vi apps som Blockbuster, TV2 Play, Viaplay,Yousee Play og interessant nok også Google Play Film. Dem vi savner er primært. C More og HBO Nordic.

Ved førstegangs brug, så skal en del apps opdateres. Det tager ikke ret lang tid, men kunne måske optimeres, så det skete automatisk.

lge6v-searchDer er søgningsmulighed, som viser resultater både fra TV-Guide, Netflix og søgemulighed på nettet. Stemmesøgning er dog ikke specielt præcis, og der er da også mulighed for at bogstavere.

lge6v-timeshiftlge6v-single-tuner-optagMed kun 1 tuner, så er LG B6V ikke optimal til tv-optagelse, såfremt du gerne samtidigt vil se noget andet. Men den dyrere E6V model har nu også kun 1 tuner. TV-optagelse har vi testet over en længere periode med vores B6V test, og der har et par gange været ting, der enten ikke blev optaget eller som havde en fejl på optagelsen. Funktionen synes altså ikke 100% stabil men det er jo nok generelt i forhold til LG’s modeller.

Der er også mulighed for at sætte ting på pause og spole tilbage.

lge6v-usb-enhedVed tilslutning af vores USB 2.0 harddisk spørger skærmen selv, om vi vil benytte den til tv-optagelse, og så er det muligt at optage manuelt, via timer eller TV-Guiden. Der er også mulighed for at sætte buffer op på optagelser men maks er 10 minutter. Det havde været rart med mere valgfri indstillingsmulighed.

 

Konklusion – LG OLED B6V

LG OLED B6V leverer billedekvalitet på niveau med E6V, men du siger farvel til 3D og forbedret tv-lyd ved at nøjes med denne billigere model. OLED TV’et har det sortniveau, man så ofte savner på LED TV. Oplevelsen er størst med Ultra HD indhold og billedekilder i god kvalitet.

Med prisen på 13.000,- i forhold til 55″ modellen, så er det efterhånden en skærm til det bredere publikum, der har fokus på billedekvalitet og sortniveau og er villige til at betale lidt for det. Prisen er ikke urimelig, når man sammenligner med, hvad konkurrenternes modeller i samme prisklasse tilbyder nærmest tværtimod.

B6V leverer en billedeoplevelsem der er i topklasse og og udover billedkvaliteten, så leverer LG B6V også på betjening og det generelle indtryk selv om der som altid er småting, der kunne forbedres. Vi vil mene, at du får svært ved at finde et TV, der er bedre i denne prisklasse.

LG B6V OLED
89.8 / 100 DIGITALT.TV Score
Positivt
 • Fantastisk billedkvalitet
 • Perfekt sortniveau
 • Gode betragtningsvinkler
 • Negativt
 • Ingen Twin tuner mulighed
 • Billedkvalitet96.5
  Funktioner83
  Betjening90
  Sammenlign vores 2016 TV anmeldelser
  A Billedkvalitet
  B Funktioner
  C Betjening
  91 DIGITALT.TV Score
  97
  86
  90
  ABC
  84 DIGITALT.TV Score
  85
  77
  90
  ABC
  83.3 DIGITALT.TV Score
  86
  80
  84
  ABC
  73.3 DIGITALT.TV Score
  74
  70
  76
  ABC
  85.7 DIGITALT.TV Score
  92
  80
  85
  ABC
  83.7 DIGITALT.TV Score
  86
  80
  85
  ABC

  Specifikationer

  Specifikationer LG OLEDB6V

  OVERBLIK
  Modelnavne

  LG OLED55B6V, LG OLED65B6V

  Skærmstørrelser 55, 65
  Det følger med

  Fjernbetjening med batterier, fod

  TEKNIK
  Paneltype OLED
  Panelopløsnning 4K
  Panel Design Flad
  HDR typer HDR10
  Dolby Vision
  Videodekodning HEVC
  VP9 4K YouTube
  HDMI 2.0 support Ja
  TILSLUTNINGER
  Twin tuner Nej
  HDMI ind 3
  Ethernet / Kablet Netværk Ja
  Wi-Fi trådlåst netværk Ja
  USB 3
  Kortlæser modul port antal 1
  SMART TV
  Smart TV Platform
  Smart TV Tjenester (apps)
 • Amazon Prime Video
 • Blockbuster
 • Dansk Filmskat
 • DAZN
 • Disney+
 • DR TV
 • Min Bio
 • Netflix
 • Pluto TV
 • SF Anytime
 • StarzPlay
 • TV 2 Play
 • Viaplay
 • YouSee TV & Film
 • YouTube
 • YouTube Premium
 • I samme kategori

  Back to top button