Branche-Nyt

Lærke Vindahl, kommende executive producer i TV 2 Fiktion

TV 2 Fiktion, som gennem de seneste år har gennemgået en kolossal udvikling og er blevet den største leverandør af danske fiktionsserier til voksne, ansætter fra september Lærke Vindahl som executive producer.

Lærke Vindahl kommer til TV 2 fra en stilling som redaktionschef for DR B&U med Ramasjang og Ultra Fiktion som primære ansvarsområder. Hun har som producer og producent 15 års erfaring fra den danske og engelske film- og tv-branche. Hun har arbejdet på tværs af film, tv og digitalt indhold og er stærkt inspireret af synergieffekten mellem de forskellige produktionspraksisser og indholdspræmisser samt af skabelsen af best practice og nye formater på tværs af platforme og genrer.

– Lærke er en kæmpestor kapacitet at få med på holdet hos TV 2 Fiktion. Udover hendes strategiske styrke, dejlige gemyt og store erfaring med mange genrer og formater glæder jeg mig over Lærkes erfaringer med at tænke fiktion i varierede produktionsformer og med forskellige økonomier i spil. Samtidig har Lærke erfaring med at fange interessen hos et yngre publikum, som er en af de udfordrende opgaver, vi skal løfte, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Udvikling af flere tilbud til den unge målgruppe
Lærke Vindahl har en bachelor i kommunikation og audiovisuel produktion fra London Metropolitan University, hvorefter hun er uddannet producer fra den engelske filmskole National Film and Television School. Hun er født og opvokset i København og har boet ni år i London.

– Det er en super spændende tid at komme ombord hos TV 2 Fiktion, der har markeret sig som storleverandør af fortællinger, der samler bredt og på tværs af alder. Jeg glæder mig samtidig helt vildt til – sammen med resten af fiktionsteamet – at udvikle flere tilbud til den unge målgruppe, som TV 2 har stort fokus på under overskriften Relation25, siger Lærke Vindahl.

Som chef i DR B&U var Lærke Vindahl ansvarlig for udvikling og implementering af en ny strategisk retning for afdelingen og for indholdet, som blandt andet udmøntede sig i den prisbelønnede 360-graders-indsats ’Ramasjang redder Verden’ og de populære fiktionsserier ’BaseBoys’ og ’Skyldig’.

Inden sin ansættelse i DR arbejdede Lærke Vindahl i det danske produktionsmiljø, hvor hun producerede og instruerede fakta- og fiktionsindhold til voksen- og børnepublikum hos blandt andre We Love People og Made By Us. Hendes erfaring spænder i øvrigt fra internationale spillefilmsproduktioner til danske dokumentarfilm, fiktions- og reportageserier, video on demand-formater, multi platform live-stream events, digitale kampagner og app-universer.

Kilde: TV 2 presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button