TV-Nyt

Kvindefodbold landsholdet på DR

Bedste Billigste TV pakker fodboldR vil sende mere kvindefodbold i de kommende år. DR og Dansk Boldspil Union (DBU) har netop indgået en aftale, som sikrer, at DR har de eksklusive rettigheder til at vise alle kvindelandsholdets hjemmekampe til og med kvalifikationen til VM i kvindefodbold i 2019 i Frankrig.

I forvejen har DR de eksklusive rettigheder til slutrunden i 2019. Den første del af kontraktperioden vil dog handle om at følge landsholdets forsøg på at kvalificere sig til EM i 2017 i Holland. Danmark er i gruppe med Sverige, Polen, Slovakiet og Moldova.

Aftalen med DBU indeholder også, at DR og DBU sammen arbejder på at sikre DR rettighederne til landsholdets udekampe i perioden. Det ligger allerede fast, at den svære udekamp mod Sverige i oktober 2015 vises på DR.

DBU’s årlige pokalfinaler for kvinder vil også som en del af aftalen blive sendt på DRs kanaler i de kommende år.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Kampene sendes på DR3 på tv
Med aftalen har DR sikret sig alle rettighederne til både radio, tv, mobil og net – og på tv er det planen, at kvindelandsholdets kampe skal sendes på DR3.

”Fodbold er den største holdsport i Danmark for teenagepiger, og vi glæder os til at forsøge at give pigerne nogle kvindelige rollemodeller. Samtidig tror vi på, at det danske hold vil klare sig godt og give DRs seere og lyttere nogle store sportslige oplevelser”, siger DRs mediedirektør Gitte Rabøl.

Katja Moesgaard, der er direktør for DBU A/S, siger:

”Der venter nogle rigtig vigtige og spændende kampe for vores kvindelandshold. Vi er meget tilfredse med at DR opprioriterer kvindefodbold og særligt, at det giver mulighed for at mange danskere får mulighed for at følge holdet, det består af mange interessante profiler. Vi glæder os over opbakningen og til et udviklende samarbejde med et hold, som ifølge vores seneste undersøgelser repræsenterer mange positive værdier og et stort potentiale – også uden for banen.”

Stort potentiale

Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder og ansvarlig for DR Sporten, siger:

”Vi tror, der er meget stort potentiale i at vise kvindefodbold. Vi kunne se ved seneste VM, at niveauet på eliteplan er tårnhøjt, og at der samtidig ude i klubberne er rigtig mange store fodboldtalenter i Danmark. Vi ved, at vi på DR Sporten kan lave rigtig flot dækning af kampene, og vi ved, at det danske hold har stort potentiale,” siger han.

DR har tidligere haft rettighederne til at vise EM-kvindefodbold. I 2013, hvor de danske kvinder sikrede sig bronze ved EM, blev EM-semifinalen mellem Danmark og Norge på DR1 ugens mest sete program på alle danske tv-kanaler med 668.000 seere.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button