TV-Nyt

Kommer de danske håndboldherrer til OL?

Rio 2016 OL logoSå er det tid til de afgørende kampe! Se med på TV 2, om det vil lykkes de danske håndboldherrer at kvalificere sig til OL i Rio til sommer. 

Det kiksede for de danske kvinder at kvalificere sig til OL, og nu må mændenes forsøge at redde Danmarks håndboldære i tre alt-eller-intet-kvalifikationskampe til OL. Det betyder, at programmet for det danske herrelandshold er tætpakket i den kommende tid.

Først møder Danmark de nykårede europamestre fra Tyskland i en optaktskamp, og derefter skal danskerne op imod Kroatien, Norge og Bahrain i en OL-kvalifikationsturnering i Herning. Alle disse fire kampe bliver vist direkte på TV 2, og på TV 2 SPORT kan man se de andre kvalifikationskampe fra Danmarks pulje samt enkelte kampe fra de andre puljer.

I kamp mod europamestrene
Den første kamp, som det danske landshold skal spille, er testkampen mod EM-vinderne fra Tyskland lørdag 2.april kl. 15.40 i LANXESS-Arena i Køln. De danske mænd mødte sidst Tyskland til EM i Polen i januar, og her vandt Tyskland kampen 25-23. For Gudmundur Gudmundssons danske hold vil en sejr over europamestrene på udebane give et ordentligt rygstød inden de svære kvalifikationskampe til OL.

På hjemmebane i Jyske Bank Boxen
En uge efter bliver det alvor for de danske mænd. For hvis det danske herrelandshold i håndbold skal kvalificere sig til OL, kræver det, at danskerne bliver blandt de to bedste hold i kvalifikationsturneringen 8.-10. april. Her skal Danmark op imod Kroatien, Norge og Bahrain.

Heldigvis skal danskerne spille hele kval-turneringen på hjemmebane i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor holdet vil blive hjulpet godt afsted mod Rio af et begejstret hjemmepublikum. Der er live-transmission fra alle tre kampe klokken 20.25 på TV 2 og TV 2 PLAY – og optakt fra klokken 20.00.

Kroatien, Norge og Bahrain
I første kamp fredag 8. april skal Mikkel Hansen og co. op imod Kroatien. Det kroatiske landshold er et fysisk stærkt hold med masser af klasse, der blev nummer tre ved EM i januar. Efter at holdet skuffede ved VM i Qatar i 2015 blev træneren Slavko Goluza skiftet ud med Zeljko Babic, der har til opgave at få holdet på vinderkurs inden 2018, hvor Kroatien skal være EM-værter.

Bronzemedaljerne til EM i år viser, at han er kommet godt i gang med denne opgave, og næste skridt for det kroatiske hold vil være en kvalifikation til OL. Så danskerne skal nok få deres sag for denne aften i Herning. Men en sejr over Kroatien vil være et afgørende skridt for danskerne på rejsen mod Copacabana.

I den anden OL-kval-kamp lørdag 9. april skal Danmark møde Norge. De norske håndboldgutter imponerede ved EM i januar og endte på en flot fjerdeplads, mens Danmark blev nummer seks. Ingen tvivl om, at det danske landshold skal levere spil i verdensklasse, hvis de skal løbe med en sejr her.

Søndag 10. april skal Danmark spille tredje og måske afgørende kamp om kvalifikationen til OL. Her hedder Danmarks modstander Bahrain – et land, som det danske herrelandshold aldrig tidligere har mødt. Men selvom der sikkert ikke er mange i Danmark, som kender Bahrains kvaliteter på en håndboldbane, bliver det ikke nogen walk over for danskerne. Bahrain har et godt hold, og blev både i 2014 og 2016 nummer to ved de asiatiske mesterskaber.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button