Knald for Danmark – live på DR1

| fredag 02. okt, 2015 11:14 | 0 Kommentarer
Knald for Danmark DR1

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Danske par får for få børn, selv om både de selv og samfundet ønsker flere. Med glimt i øjet og et Monopol i baglommen ser Ulla Essendrop og Mads Steffensen på, hvordan problemet kan løses.

Danske par får for få børn! Skal vi opretholde befolkningens størrelse, skal vi få 2,1 barn pr. par – men det bliver kun til 1,7. Spørger man folk, hvor mange børn de ønsker sig, er svaret to-tre. Så hvorfor sker det ikke?

I et halvanden times live-event på DR1 lørdag aften klokken 20:00 vil værterne Mads Steffensen og Ulla Essendrop forsøge at kaste lys over, hvorfor vi får så få børn her i landet, og hvad man kan gøre, for at skabe mere travlhed på fødegangene. Fortsætter den nedadgående udvikling, kan det give udfordringer med finansieringen af fremtidens velfærd.

“‘Knald for Danmark’ handler om vores samfund og ikke kun de, der er i den fødedygtige alder. Målet med udsendelsen er at give folk et kvalificeret grundlag til at vurdere, om der rent faktisk er plads til flere børn i deres liv,” siger redaktør i DR, Dorthe Thirstrup.

Monopol på plads
Programmet taler både med familier, der tøver med at få børn og dem, der kan gøre en forskel på området. Og så vil Pernille Rosenkrantz-Theil, Bubber og Emil Thorup give seerne deres helt eget syn på sagen i Mads & Monopolet.

‘Knald for Danmark’ ser også tilbage i historien til dengang, hvor danskerne måske var lidt bedre til at huske, at livet ikke kun leves gennem karrieren og fitness-centret. Så selv om man ikke lige er i målgruppen for at få børn, er det stadig tilrådeligt at tænde for tv’et, blive klogere og få et godt grin.

Knald for Danmark sendes  10. oktober 2015 kl. 20:00 på DR1  

Kilde: DR

Del på:

Gemt under:: TV og Streaming Guide