Nyheder

Knald for Danmark – live på DR1

Knald for Danmark DR1
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Danske par får for få børn, selv om både de selv og samfundet ønsker flere. Med glimt i øjet og et Monopol i baglommen ser Ulla Essendrop og Mads Steffensen på, hvordan problemet kan løses.

Danske par får for få børn! Skal vi opretholde befolkningens størrelse, skal vi få 2,1 barn pr. par – men det bliver kun til 1,7. Spørger man folk, hvor mange børn de ønsker sig, er svaret to-tre. Så hvorfor sker det ikke?

I et halvanden times live-event på DR1 lørdag aften klokken 20:00 vil værterne Mads Steffensen og Ulla Essendrop forsøge at kaste lys over, hvorfor vi får så få børn her i landet, og hvad man kan gøre, for at skabe mere travlhed på fødegangene. Fortsætter den nedadgående udvikling, kan det give udfordringer med finansieringen af fremtidens velfærd.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

“‘Knald for Danmark’ handler om vores samfund og ikke kun de, der er i den fødedygtige alder. Målet med udsendelsen er at give folk et kvalificeret grundlag til at vurdere, om der rent faktisk er plads til flere børn i deres liv,” siger redaktør i DR, Dorthe Thirstrup.

Monopol på plads
Programmet taler både med familier, der tøver med at få børn og dem, der kan gøre en forskel på området. Og så vil Pernille Rosenkrantz-Theil, Bubber og Emil Thorup give seerne deres helt eget syn på sagen i Mads & Monopolet.

‘Knald for Danmark’ ser også tilbage i historien til dengang, hvor danskerne måske var lidt bedre til at huske, at livet ikke kun leves gennem karrieren og fitness-centret. Så selv om man ikke lige er i målgruppen for at få børn, er det stadig tilrådeligt at tænde for tv’et, blive klogere og få et godt grin.

Knald for Danmark sendes  10. oktober 2015 kl. 20:00 på DR1  

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button