TV-Nyt

Knæk Cancer ugen 2018 på TV 2

Uge 43 byder på en perlerække af markante programmer i forbindelse med Knæk Cancer-ugen. Her sætter TV 2 fokus på kræftsygdomme, der rammer hver tredje dansker, og som gør alle andre til pårørende.

Knæk Cancer skal medvirke til, at færre får kræft, og at flere overlever. I løbet af uge 43 kan man på TV 2 både se danske og udenlandske dokumentarer, som fortæller stærke historier om og med kræftpatienter og deres pårørende.

’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ vil gennem ugen præsentere en række indslag om kræft og Knæk Cancer. Seere og brugere kan blandt andet opleve Puk Elgaard og Mikkel Kryger på tur rundt i landet. Læs mere om Knæk Cancer i bl.a. ’Go’ morgen Danmark’ i en kommende artikel her på sitet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Også i ’Vild med dans’ vil der være fokus på Knæk Cancer. De seks tilbageværende par skal danse på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, og aftenen vil også byde på dans med tre nydansere, som har kræft tæt inde på livet.

Ugen kulminerer lørdag med det store show ’Knæk Cancer Live’ med oplysende indslag, underholdning, mulighed for at vinde store præmier og en række kendte danskere ved telefonen for at tage imod danskernes bidrag til Kræftens Bekæmpelse.

Knæk Cancer-ugen sættes i gang på TV 2 allerede søndag 21. oktober i ’Go’ morgen Danmark’ og i programmer søndag aften.

Toppen af poppen knaek cancer
Pernille Rosendahl, Thøger Dixgaard, vært Cecilie Frøkjær, Silas Bjerregaard, Lis Sørensen, Søren Sko, Annika Aakjær og Claus Hempler i ‘Toppen af poppen knækker cancer’ fra 2018. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Søndag 21. oktober: ’Toppen af poppen knækker cancer’
Med rørende historier og fantastiske toner hylder ’Toppen af poppen knækker cancer’ personalet i sundhedssektoren, der hver dag arbejder for at gøre livet bedre for kræftramte danskere i hele landet.

Vært Cecilie Frøkjær inviterer Silas Bjerregaard, Pernille Rosendahl, Søren Sko, Lis Sørensen, Annika Aakjær, Thøger Dixgaard og Claus Hempler på scenen til en magisk aften, hvor vi fejrer livet med sange som ‘Morgensol/Dejlig dreng’, ‘Blød indeni’, ‘Pigen og delfinerne’ samt en unik duet mellem Lis Sørensen og Pernille Rosendahl på nummeret ‘Hold dit hjerte varmt/Love Will Keep You Warm’.

Søndag 21. oktober: Filmen ‘Miss You Already’
Umiddelbart efter ’Toppen af poppen’-koncerten har TV 2 dansk tv-premiere på det amerikanske komediedrama ’Miss You Already’. Slyngveninderne Jess (Drew Barrymore) og Milly (Toni Collette) har kendt hinanden, siden de var børn. De deler alt med hinanden, og intet synes at kunne skille dem ad. Vildbassen Milly har stiftet familie i London med en rockmusiker, mens Jess ihærdigt prøver at få børn med sin kæreste.

Til trods for distancen er de konstant i kontakt med hinanden. Venskabet bliver dog sat på en alvorlig prøve, da Milly får konstateret brystkræft, samme dag som Jess finder ud af, at hun er gravid. For første gang nogensinde er de to veninders liv på vej i vidt forskellige retninger.

Søndag 21. oktober: Dokumentaren ’Min kamp mod kræften’
Efter søndagens film sender TV 2 den engelske dokumentar ’Min kamp mod kræften’, der handler om at dele sygdommen med andre.

Torsdag 25. februar 2016 uploadede Charlotte Eades’ mor en hjerteskærende video på sin 19-årige datters Youtube-kanal. Stemmen på videoen bekendtgjorde roligt, at Charlotte havde trukket vejret for sidste gang efter en tapper kamp mod en sjælden hjernesvulst. En kamp, som Charlotte selv åbent og ærligt havde fortalt om på de sociale medier gennem to et halvt år.

Dokumentaren fortæller om Charlottes historie, og du kan ligeledes møde to andre unge kræftpatienter Chris og Emily, der også har valgt at dele deres sygdom, liv og kamp med andre på de sociale medier.

Tirsdag 23. oktober: Dokumentaren ’Jeg er i live’
Den danske dokumentar ’Jeg er i live’ følger tre kræftsyge, mens de gennemgår en af de sværeste perioder i deres liv. Men gennem Instagram har de fundet et fællesskab og finder støtte, når de deler deres mest intime og sårbare øjeblikke uden filter.

Cecilie er lige blevet student, men midt i kemoterapien har hun svært ved at finde sig selv og blive accepteret af sine jævnaldrende. Maiken slås med frygten for tilbagefald, imens hun håber på, at drømmen om at blive gravid kan gå i opfyldelse. Familiefaren Rune har overstået et hårdt kemoforløb og skal i gang med strålebehandling. Han har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen og kæmper med angsten for ikke at se sine børn vokse op.

Stuegang med Breinholt
Fra venstre er det Oscar, Anders, Sif og Nicolaj fra dokumentaren ‘Knæk cancer: Stuegang med Breinholt’. (Foto: Theis Mortensen / TV 2)

Torsdag 25. oktober: Dokumentaren ’Stuegang med Breinholt’
Sif, Nicolaj og Oscar har alle kræft helt tæt inde på livet. Kræft i vidt forskellige stadier, men fælles for de tre børn er, at deres barndom og familieliv er dybt påvirket af sygdommen.

Sif står foran de sidste kemobehandlinger mod leukæmi og ser frem et liv med skolegang og ridning. Oscar er i behandling for leukæmi for anden gang. Hans store drøm er at komme med vennerne til gaming-festival, men det kræver særlige hensyn, når ens immunforsvar er meget svækket. Nicolaj kæmper med følgerne af sin hjernetumor, der godt nok er færdigbehandlet, men stadig sætter dagsordenen for hans fysik.

Tag med, når Anders Breinholt i en varm, rørende og uhøjtidelig dokumentar besøger børnene og deres forældre på hospitalet og derhjemme.

Fredag 26. oktober: ’Vild med dans knækker cancer’
TV 2 knækker cancer, og det gør ‘Vild med dans’ naturligvis også. For andet år i træk er vi på Det Kongelige Teater i hjertet af København, hvor de seks par betræder de skrå brædder i en rumba, pasodoble, slowfox eller vals.

Ingen bliver sendt hjem, og i stedet samler vi en masse penge ind til Knæk Cancer. Der er flotte præmier på spil, når vi danser på Det Kongelige Teater på en aften, der er ‘Ei Blot til Lyst’.

Fredag 26. oktober: ’Knæk Cancer snigpremiere’
I pausen mellem de to ’Vild med dans’-udsendelser får vi et lille smugkig på, hvad der venter os, når TV 2 lørdag aften afslutter sin Knæk Cancer-uge med ’Knæk Cancer Live’.

Fredag 26. oktober: ’Vild med dans knækker cancer’
Andel del af ’Vild med dans knækker cancer’ byder på holddans, hvor de seks ’Vild med dans’-par fordeles på to hold til en holddans-konkurrence, og på tre helt særlige nydansere på dansegulvet.

Tre helt almindelige danskere har sagt ja til at danse for at samle penge ind til ‘Vild med dans knækker cancer’. Fælles for de tre er, at de alle har cancer tæt inde på livet. De tre modige og helt nye dansere får hjælp af tre professionelle dansere fra ‘Vild med dans’-familien.

Lørdag 27. oktober: ’Knæk Cancer Live’
Knæk Cancer-ugen kulminerer med oplysnings- og indsamlingsshowet ’Knæk Cancer Live’.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button